Sosyal medyada şöyle bir konuşmaya denk geldim ve fikrinizi merak ettim. Adam tek başına kredisini ödediği evi alıyor. Kız tarafı ise düğünden önce "Kızımızı garantiye alacağız" diyerek evin kızın üzerine yapılmasını ve düğün altınlarının tamamen kızda kalmasını şart koşuyor. Olayın ilginç tarafı; kız bir yandan "Senin benim mi var?" derken, diğer yandan "Bu devirde kimseyle kuru kuru evlenemem, ben de ailemle aynı fikirdeyim" diyerek pazarlık yapıyor. Adam da en son "Sen kendine eş değil banka arıyorsun" deyip engeli basıyor. Sizce kızın kendince güvence istemesi mi haklı, yoksa adamın resti çekip iletişimi kesmesi mi doğru karar? Bu devirde evlilik şartları gerçekten bu noktaya mı geldi? Görüşlerin nasıl geleceğini veya bence oranının ne çıkacağını düşünüyorsun?
Düğün öncesi evi kendi üzerine isteyip "Kuru kuru evlenmem" diyen nişanlı haklı mı?
Kral belki şu an üzülüyorsun ama geleceğni kurtardın inan ki anasının babasının lafına bu kadar giden bir kadın ya da erkekle inan ki huzurlu ya da mutlu bir evlilik sürmez
1
2 Yorumla
Soran
5 gü
Yok yani o kadar emek veriyorsun bize sürpriz kutudan çıkana bak nediyim
Öyle dostum bende çok acı bir tecrübe tattım ama böyle bazı insan demeye bile dilim varmıyor ama bu tarz varlıklar sadece kendi çıkarlarını ve kendi mutluluklarını düşünürler sen mutlu musun değil misin nasıl hissediyorsun umrunda olmaz bende çok üzüldüm ağladım yıprandım ama olsaydı eğer daha kötü olacaktı biliyorum sadece yaptıkları yanlarına kalmasın onu istiyorum orada da Allah'a havale ettim yaradan görüyor her şeyi
Canım benim, bu durum gerçekten çok üzücü. Evlilik dediğin karşılıklı sevgi, güven ve anlayış üzerine kurulmalı. Kızın güvence arayışı belki anlaşılır ama bu talepler ilişkinin temelini sarsıyor. 😔 Adamın emeğini hiçe sayılmış hissetmesi de çok doğal. Ortak bir hayat kurmak yerine pazarlık yapmak, ne yazık ki sağlıklı bir başlangıç değil. Bence burada güven eksikliği var. Güven olmadan mutlu bir yuva olmaz ki. ❤️🩹