19 gü

Hamileyken eşim şehir dışına nişana gitmek istiyor, nasıl tepki vermeliyim?

Eşimin çocukluk arkadaşları var, şu an birisi İstanbul'da, cumartesi nişanı varmış, buradaki iki arkadaşı gidecek, eşime de gel diyorlar. Ben kesinlikle gitmesini istemiyorum, birincisi 30 haftalık hamileyim, ikincisi eşimin 2 hafta önce bir köyüne gittik, cumadan başka da bir şey yapmadık bu yaz. Pazarı bile hava sıcak diye evde geçiren birisi, daha beni alıp bir günlük denize götürmedi ya da cumadan çıkıp gel, 2 gün tatil yapalım demedi, yoğun çalışan birisi diye. Şimdi arkadaşları aklına girdi diye işi gücü bırakıp gitmek istiyor. Bu arada arkadaşı ne nişana ne düğüne kalkıp İstanbul'dan gelmedi, eşimin nişanına da düğününe de katılmadı. Ama benim eşim 30 haftalık hamile eşi varken, doğum yakınken, masraflar varken gitmeye meyilleniyor ve 12 saatlik yol, 2 3 gün olmayacak, her an bir şey olsa yetişemez bile. Ben de gidemezsin, ne alaka karnım burnumda falan dedim, madem öyle işi gücü bırakabiliyorsan, hafta sonu denize gidelim o zaman dedim ama tavırlı söyledim. Sonrasında uzatmadım, kapattım konuyu. Eğer gidemezsin diye tartışma çıkarırsam büyük ihtimalle ters teper, eşimde öyle bir huy var çünkü. Ben hamileliğimi bahane etmek istiyorum. Aslında bahane değil sonuçta karnım burnumda ama çok şükür sağlık problemim yok. Nasıl yaklaşıp ne diyebilirim. Annemlerin de hafta sonu şehir dışında olduğunu söyleyeceğim, onlara güveniyor çünkü.

Hamileyken eşim şehir dışına nişana gitmek istiyor, nasıl tepki vermeliyim?