11 gü

Kocam sürekli evden kaçıp geç dönüyor, tartışınca da sabahlara kadar dışarıda kalıyor; bu davranışın altında ne var, ne yapmalıyım?

Kocam sürekli bir bahaneyle dışarıya çıkıyor. Sanayiye gidiyor, kahveye gidiyor, okeye gidiyor, işte arabasını tamir etmek için gidiyor. Sürekli gidiyor ama. Bir yere gönderirsin ekmek almaya, bir saatte gelir. Su almaya gönderirsin, iki saatte gelir. Geri geldiğinde de geç kaldığının farkında bile değil. Bunu ben sorduğumda abartma falan diyor. Sonrasında dün yine aynı şeyleri yaptı, suya göndermiştim. Bir buçuk saat sonra geldi. Şişeler boş geldi. Niye şişeler boş dedim. Dedi ki, çeşmeler bozulmuş, hiçbirinde su akmıyor. Dedim o zaman akmadığını gördüğünde gelseydin geri. Ya bir arkadaşımla denk geldim de yolda, onunla konuştum falan dedi. Ondan sonra kimmiş o arkadaşın dedim, ismi Muhammet'miş. E bir ara, konuş, ikna et beni gerçekten doğru mu söylüyorsun diye. Numarası yok dedi. Sonra Instagram'dan yaz o zaman dedim. Soyadını bilmiyorum ki dedi. Ortaokul arkadaşım ta dedi. Soyadını hatırlamıyorum falan dedi. Neyse eve geldi yine hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Akşam bizi bir yerlere götürecekti, çocuğumla beni. Baktım hiç hatırlamıyor. Yani umurunda değil. Dışarıya çıkıp geziliyor, geliyor, okey oynuyor, geç kalıyor. Evle alakası, bağlantısı yok. Evde de şey gibi, bir bostan korkuluğu gibi duruyor. Sonra ben buna üstüne biraz gidince aldı ceketini çıktı gitti dışarıya. Genelde bunu hep yapar. Tartıştığımızda direkt ceketini alır çıkar. Bir gece başka bir yerde sabahlar ya babasıyla gider, ya arkadaşında kalır. Ertesi gün gelir. Bugün de ben sabah erkenden kalktım, baktım WhatsApp'tan hiç yapmadığı şey, bizim ikimizin profili vardı. Onu kaldırmış. Şaşırdım, normalde böyle bir şey asla yapmazdı. Hiç uğraşmazdı yani böyle şeylerle. İlk defa WhatsApp profilini kaldırmış. Ama Instagram şifresini değiştirmemiş, ya uğraşmak istemedi ya da şifreyi değiştirirse bir daha giremeyeceğini düşündüğü için değiştirmedi. Ondan sonra kaynanam bana yazdı ki bu gece bizde kalmış, ne oldu yine? Ben de anlattım durumu. Şu an hâlâ eve geldiği yok. Bu şekilde.
Kocam sürekli evden kaçıp geç dönüyor, tartışınca da sabahlara kadar dışarıda kalıyor; bu davranışın altında ne var, ne yapmalıyım?