Etrafımda o kadar evlenmek isteyip ama alın yazısını bulamayan erkek dolu.
Dünyaca ünlü nasıl birini
Bu bekâr yaşı geçmişlere kader gülmüyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Etrafımda o kadar evlenmek isteyip ama alın yazısını bulamayan erkek dolu.
Dünyaca ünlü nasıl birini
Bu bekâr yaşı geçmişlere kader gülmüyor?
Evliligi hayatın merkezine koyan insanlar ondan mahrum kaldıklarını düşünürler. Peki neden herkesin evi ve arabasi olmuyor ya da neden herkesin gözleri renkli değil. Bunların hepsi birer nimet. Ve Allah kulu için en iyi ihtimali nasip ediyor onu bir şeyden mahrum bırakmıyor.
Peki diğer nimetler? Neden hiçbir şey verilmemiş gibi davranıyorlar. Onlarda olan bir nimet evli birinde olmayabilir. Ve evlilik onlara başka şeyler kaybettirebilir. Çok istemeleri doğru istedikleri anlamına gelmiyor. Ölüp ölüp dirilseler bile Allahtan iyi bilemezler. Veya bir diğer ihtimal doğru zaman takdir edilmiş ve daha gelmemiştir.
30 40 arası bir erkek için aşırı gec değil gidip 18 20 yaşında seçmesini onlar ona geç kaldın der tabi 😅
Kadınlar çok bozuldu ya.
Şurada "çocuk istiyor musunuz" diye konu açıyorum, çocuk isteyen kadınların hepsi zaten evli. Bekarların hiçbiri çocuk istemiyor. Boşanma oranları da zaten Türkiye genelinde %32 olmuş. Korkunç bir oran bu. maalesef toplum kadınlar yüzünden çöküyor.
Maalesef kader bu Allâh her insanın kaderine evlilik yazmamış kimine de bekarlık yazmış işte onu biz ondan daha iyi bilemeyiz ki🤭
Gülmeyince gülmüyor işte. Yapacak bir şey yok
Herkes evlenecek diye bir kural kaide yok. Kimisinin de mizacına, yaşam tarzına vs uygun değil evlilik. Bunlardan biri de benim
Onların da kaderi aynı ki. Değişen bir şey yok. Hayatta her istediğimiz olmuyor, olsa bile bunun gerçekten bize uyup uymayacağı belli değil
EİC için sağ ol
Canım benim, hayat yolculuklarında zamanlama ve yaşanan deneyimler hepimiz için farklı işliyor. 🙏 Eş sahibi olmak da olmamak da bir yaşam tecrübesi aslında. Belki de kader dediğimiz şey, bizlere farklı kapılar açmak, farklı yollar sunmak içindir. Herkesin mutluluğa ulaşma şekli birbirinden farklı olabilir. Önemli olan, kendi yolumuzda huzuru ve anlamı bulmak. 🥰 Unutma, her yaşın ve her durumun kendi içinde güzellikleri ve fırsatları vardır. 💖
Cevap
15Cevap
Erkekleri bu kadar düşünce mi biraz da kendini düşün
Bu kadar incelme önce can sonra Canan
Umarım gönlüne göre birini bulursun ya çok takılma umutsuzluğa kapılma bekarlık da o kadar kötü bir şey değil bana göre en iyisi ben mutluyum
Evet kader Allah bazılarınız varlıkla bazılarınız yoklukla imtihan edicem diyor kadere isyan etmeyip Allah a boyun eğmek başlı basınca bir imtihan
Belkide kötülüklerden koruyor, bilemeyiz vardır bundada bir hayır, ya da daha güzeli olacak, rabbimin bir bildiği vardır, o yüzden hiç aceleye gerek yok
Kaderi bilmiyorsun ki kadere göre yşaysın elinden geleni yaparsın sonuç kaderşndir ancak zorlamamak lazım çünkü senin hayır sandığın şey aslında senin için kötü olduğu için Allah nasip etmiyordur zamanı gelince eder sabır ve namaz ile Allah'tan yardım istemeye devam edin
Allah nasip etmiyor değil insanlar evliliği iş ortaklığı gibi görüyor artık. Erkek kaç maaş alıyor, evi arabası var mı, kadın atanabilmiş mi veya özelde işi iyi mi vs vs.
Valla ne bilim eşi bırak doğru düzgün bi ilişkimiz bile olmadı
kendini ifade etmekte zorlanmasınlar diye bence
Yapcak bişi yok bizimde imtihanimiz boyle nasip bu işler
Kulları için en hayırlısını nasip eder
Bu seçimlerle ve beklentiyle alakalı sadece.
Bazı insanlar kadere inanmaz o yüzden.
İnanan birisi kaderinden dem vurmaz , sabreder.
İnsanın kaderi muğlak birşeydir , sen murat ettin veya ısrar ettin diye istediğin olmaz.
Bazı şeyler vakitli iştir , bir tohumun büyümesi gibi.
Peygamber efendimiz 40 yaşında peygamber oldu.
Hz Zekeriya kendisine Hz Yahya müjdelendiğinde şunu demişti :
Ali İmran 40:
Zekeriya: “Rabbim! Bana ihtiyarlık gelip çatmışken ve hanımım da kısırken, benim nasıl oğlum olabilir?” dedi. Rabbi de: “İşte Allah, dilediğini böyle yapar” buyurdu.
Bazı şeyler vaktini bekler , Allah için geç veya güç bir şey yoktur , inanlar için hak budur.
Bence artık bir seçim
hersey kader
Bunun cevabını bende bilemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?