10 gü

Üniversiteye gidince kızlar için ‘şehir dışında bozulma’ denip erkeklere denmemesi nasıl bir cinsiyetçi çifte standart?

Ben üniversiteye gideceğim bu sene Allah nasip ederse ama yakındığım bir şey var, komşu teyze ile karşılaştık yolda, üniler hakkında konuştuk. İzmir, Çanakkale, Balıkesir falan gelse daha mutlu olurdum dedim. "Ne yapacaksın orada, oradakiler kötü insanlar, kızlar oraya gidiyor değişiyor, kendini bozuyor" dedi. Ben de "Şehirle alakası yok ki" dedim, "Bir insanın içinde varsa ailesinin dibinde de yapar, şehir dışında da yapar" dedim. Niye herkes böyle konuşuyor kızlar için, yok şehir dışına gidince kendini bozma, yok arkadaşına dikkat et, bunu kaç tane erkeğe diyorlardır acaba? O bir namus kadında mı var sadece? Ben hiç görmedim genç bir erkeğe sakın üniversiteye gidince bozulma, değişme diyen biri, bu nasihat niyeyse hep kızlara yapılıyor, oğluna aynı şeyi söyleyen bir ana baba görmedim bu çifte standart değil mi? Bu kadar dar zihniyetli insanları anlamıyorum.

Üniversiteye gidince kızlar için ‘şehir dışında bozulma’ denip erkeklere denmemesi nasıl bir cinsiyetçi çifte standart?