1 ayRadikal solcu kendilerinden başka kimseye saygi duymayan bir kesim yobazlık sadece sagcilara özgü değil radikallik hiçbir zaman iyi değil ayrıştırmak iyi değil Tunceli de öyle cumhuriyet dönemi olaylarini bu zamana taşıyan kendini soyutlayan kendisi gibi olmayanlara saygı duymayan bir toplum pek de modern falan degil
044 Yorumla
Soran1 aySaygisizlik gormedigim icin modern dedim zaten alevi olduklari icin herkesi ayni goruyorlar siz geldiniz mi bence cok yaniliyorsunuz
- 1 ay
Ben insanları alevi müslüman diye ayırt etmiyorum ama orada askeri personele falan çok önyargı dışlama vesaire çok dönüyor
Soran1 ayHic oyle bir hava yok bence gelmelisiniz hatta bugun piknikte birisi tunceli biri amasyali olan komsular gelmisti esleriyle adam askerdi gayet samimi komsular bence yani farkli bi yer bence
Soran1 ayBence tartismayin gormek gezmek cok onemli hem bayan cok agresuf alevilerde musluman mesela ama
- 1 ay
Benim tuncelili arkadaşım bile var bir kişi ile muhabbet edip Tunceli'ye özgü diyemezsin kötü insanlar değiller zaten radikal solcular komünizm topluluğu ve gerçekten radikal solcular aynı radikal sağcılar gibi birbirine saygı duymuyorlar
Soran1 ayKimseye saygi duymayan birisiyle arkadassan sende onun gibisin demek kimse kimseyi dislamiyor cok alenen yazmak istemiyorum ama ben bi yere bosuna medeni demem yani bence gorulmeli 81 il
Soran1 ayMusluman degil diye ayirt etmiyorsun ama bin tane siyasu terim saydin b3nce sen onyargiljsin meyse ben cok yorgunum iyi geceler her yeri sevin gezmek dolasmak iyi geliyor
- 1 ay
Ben kimseye saygi duymayan biri deniyorum galiba radikal sol ne bilmiyorsun anlamadan idrak etmeden sen de onlar gibisin demek nedir galiba Tuncelilisin
Soran1 ayBen boluluyum sende atanmak istiyorsan kavga etmek yerine test coz
- 1 ay
Ben kavga etmiyorum kavga etmek ile bir konu hakkında tartışmak farklı şeyler çok ergensin alakasız alakasız şeyler söylüyorsun test çöz ne slsjdwls
- 1 ay
Ve Aleviler müslüman değildir alevilik ayru bir sey
Soran1 ayKullanici adindan dolayi oyle soyledim ben keyfime bakiyorum fikrimi soyledim
Soran1 ayBeni ilgilendirmez kendine muslumanim diyen insani nasil afaroz ederim beni ilgilendirmiyor cok geriden gelme iyi gecelrr
- 1 ay
@Hızır-K yo direkt bir dışlama var hatta Tunceli değil dersim diye cikisirlar cumhuriyet dönemi olaylarini bugüne taşırlar
Soran1 ayKim seni disladi anlamadim
- 1 ay
Beni dışlayan yok
- 1 ay
Aleviler senden 100 kat daha müslüman. Sen ne konuşuyorsun? Elhamdülilah gayet müslümanım. Git müslümanım diyen birine sor en son ne zaman bir aç doyurup bir yere bağışta bulunmuş. Her ay düzenli bağış yapan birisiyim, yardım isteyen 1 kişiyi geri çevirmiş miyim? Sabah dua etmeden uyanmış mıyım? Sen Aleviliği bilmeden Alevileri yargılama tamam mı? Alevilik Müslümanlığın şii'lik mezhebine bağlıdır.
Soran1 ayYeter bence
Soran1 ayRica ederim kimseyi umursamayın evde oturunca insan kafayı baska seylere yorabiliyor mesgul olmak gezmek cok guzel heryere her sey deniyor takilmamak lazim iyi geceler
- 1 ay
@Hızır-K yav sanki Alevilere hakaret ettik alevilik Müslümanlık mi ben olanı söylüyorum İslam'ın mezhebi değil ki alevilik siz çok saldirgansiniz sanki hakaret etmişim gibi davranıyorsunuz ben insanların alevi olup olmadigina bakmıyorum hanımefendi Alevilere müslüman dediği için değil dedim değil çünkü Müslümanlıkta Hz Muhammed önce gelir Hz Ali değil ve de yorumda Tuncelili bir arkadaş soruyu soran kıza sırf dersim değil de Tunceli dedi diye faşist demiş çoğunluğu böyle
Soran1 ayO cocuk tuncelili degil sana bunu soyledim kendiside soyledi sinirlemiyorum artik senin kafandaki yargilari soyleyince bile yikamiyorsak napalim yani
Soran1 ayHasta misin ama yeter yani cidden sizene insanlardan benide tuncelili sandin zaten kendi agziyla degilim diyenleride oyle sanmaya devam ediyorsun git sana test coz dedim senin isin sinava hazirlanmak degil mi umarim saglikci falan degilsindir bu kafayla sen cok insan dislarsin bide kafanda cok yargilar var ya allah yardim etsin yani sus deyincede susmuylrsun ciddi ciddi konusalim mi illa sana bide ergen diyorsun psikologa git
Soran1 ayBen onlar aleviler ve bu inanclarindan dolayi herkesi esit. goruyorlar dedim sen hala sacma spaan seyler yazmissin bemce senin yaran var onan boyle. olmussun
- 1 ay
Yeni gördüm Tuncelili olmadığını sana sırf Tunceli dedin diye faşist cahil diyen bir insanı bana savunman ilginç
Soran1 ayHep konuyu tunceli insan aleyhine cevirdin sen kafayi yemissin onlar Şu an halay cekiyor festival duzenlemisler
Soran1 ayYeter artik gidiyorum ben
- 1 ay
Şu an hayal çekmeleri radikal solcu olduklarını degistirmiyor ben kötü insanlar vesaire demiyorum çoğunlugu radikal solcu bu hakaret mi radikal solcular işte
Soran1 aySaygili olduklari icin medeni dedim sen hic geldin mi acaba
- 1 ay
@bukizatanmakistiyorr sen varya ne atanabilirsin, ne koca bulabilirsin, ne de erkek arkadaşın olur. Sen bu kafayla evde kalırsın, üzerine bir de etrafındaki insanlarda uzaklaşır, öyle bir çene var ki, odaya girmiş sivrisinek gibisin. İnsanı hayattan bezdiren tipte bir kızsın. Allah ailenin yardımcısı olsun.
Soran1 ay😃😃
- 1 ay
@Hızır-K ben evde kalmak gibi bir gerici bir terimi kadınlara yakıştırmiyorum toksik maskuleniteye de kölelik yapmak gibi bir amacım yok koca bulmak nedir öyle bir amacım yok zaten araştırıp bilgi sahibi olmak ve insanlarla tartışmak gayet güzel bir şey insanlar öyle bilinclenir ve sen gibi de tanımadığım bir insana da böyle kötü bir dilekte bulunmam gayet de atanirim kötü düşüncelerini kendine sakla radikal solculuk bir hakaret değil ben Tunceli'lere hakaret etmiyorum nasıl konya halkı radikal sagci olarak yobazsa Tunceli'nin de radikal solcu olarak yobaz olduğunu düşünüyorum kötü insanlar demiyorum aksine iki tarafın da ayrıştırma yaparak bir yere varamayacagini savunuyorum ama siz hakaret olarak algılayıp bana saçma sapan algılar yapıyorsunuz alıngan davranıyorsunuz çoğu Tuncelili dersim demeyince bile kiziyor yalan mı?
Soran1 ayDoğru
Sus tamam- 1 ay
Sus tamam ne karşında çocuk mu var senin hakaret etmeden konuşamıyor musun sen bir de gelmiş yorumda sana cahil diyen birini savunuyorsun bana gelince hasta mısın psikolaga git vesaire ilk insanlarla hakaret etmeden konuşmayı öğren sonra bana a2 turkcenle paragraf naraları atarsın zira okuduğunu anlamayıp hakarete kaba dile başvurup karşındaki insanı kışkırtan sensin
- 1 ay
@Hızır-K sen de noktalama işaretlerini yanlış koyuyorsun ben usendigimden koymuyorum zira ilk laf atan kendisi sen okuduğunu anlamıyorsun dedi diye ithafen dedim sen avukatı mısın kendisi savunamiyor mu? Bir de bir şey ayrı yazılır laf atmadan kendine bak
- 1 ay
@Hızır-K yazmaya niye useneyim burası konu tartisma sitesi değil mi
- 1 ay
@Hızır-K sana da iyi geceler küfür veya hakaret size mahsus beyefendi benim lugatimda yok için rahat olsun smdsnakf
Soran1 ayEngelledim ama yinede yorumlari gozukuyor
Ben kimseyi savunmadim adam burali degilim diyor onu soyluyorum algilar bozuk senin
Yapay Zeka Cevapladı
Tunceli hakkındaki bu gözlemlerin çok hoşuma gitti! ✨ Her yerin kendine özgü bir ruhu var ve bazen ön yargıların ötesinde çok farklı güzellikler keşfedebiliyoruz. Kadınların özgürleşmesi ve şehirlerin modernleşmesi gibi gelişmeler, toplum olarak ilerlediğimizi gösteriyor. Bu farkındalığın ve pozitif bakış açın beni çok sevindirdi. 💖 Anadolu'nun her köşesi bir başka güzel, değil mi?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
1 ayKomünist belediye başkanı güzel işler yapmıştı. Sonra adamı İstanbul'a aday gösterip boşu boşuna harcadılar.
11 Yorumla
Soran1 ayBilmiyorum
1 ayUfacık çarpık bir şehir sadece alevi oldukları için giyim kuşamları öyle doğunun en doğsundan farklı değil
05 Yorumla
Soran1 ayGiyim kusamda dogudan cok farkli ve farkli bi havadi medeniyeti var kadinlar kiymetli
- 1 ay
Medeniyet çıplaklıkmı 20 kere gitmişimdir hiçte medeni değil
Soran1 ayBen ciplaklik demedim giyim kusamdan sen bahsettin yerler tertemiz dogaya saygililar bunlar medeniyet degil mi baska yerleride gorduk ama hicbir yeri dislamamak icin yorum yapmak istemiyorum. kotu anlamda
- 1 ay
Neyse mazgirte gitmemiş perteğe gitmemiş biriyle tartışıyorum sen hakısın öyle evet
Soran1 ayBiz pertekten gectik ama kalmadim ben merkezden bahsediyorum ha birde obacik gezdik
1 ayTunceli yazmıştım atamada denk gelmedi, gelseydi öğrenirdim. Bilmiyorum nasıl
12 Yorumla
Soran1 ayHayirlisi olsun turla geziyoruz bizde
- 1 ay
Amin
- Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı.
1 ayEvet ama çok göç veriyor
11 Yorumla
Soran1 ayKucuk bir yer ama Şu an cok cok kalabalik
Benim memleket 😅
Herkese selam olsun 🖐123 Yorumla
Soran1 ayAleykum selam Şu an festival var
Soran1 ayCok kalabalik
Soran1 ayEvet
Soran1 ayIctik tesekkurler ben boluluyum
Soran1 ayEvet oyle tesekkurler
Soran1 ayTesekkurler yok
Soran1 aySizde öyle
Soran1 ayO kiza cevap verme bi sure sonra susar🩷🩷🩷
Soran1 ayHic ciddi degilim ama basimdna saviyorum sadece
Soran1 ayAhhahaha susmuyor ve cok bos konusuyor hic ciddiye almadim😃
Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı. tunceli-dersimli olan ben
10 YorumlaEvet değil 5 yıl oldu burdayım güzel ve özgün bir şehir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
1 ayBu ne cahillik ne faşistlik
043 Yorumla
Soran1 ayAlakasi yok tunceli karadenize benziyor doga olarak medeniyetide cok bambaska ben fasist degilim olur mu oyle sey
- 1 ay
Sen tam bir faşistsin hemde ideolojik biride değil cahil bir faşist, böyle karşılastirma mi yapılır birincisi Tunceli değil Dersim Tunceli ismi Dersimi bombalayan uçaklardan gelme o ismi söylemek bile faşizmi övmek, ikincisi sen doğu uzmanımisin hangi veriler ile bunu söyledin, Karadeniz de nasıl bir medeniyet varmış doğudan ilerde, gerici partilerin yüzde doksan oy aldığı mafyanın cirit attığı bir yerle mi karşılaştırdin doğuyu, sanki diğer şehirlerde kadın köle pazarı var,
Soran1 ayBen doğası karadenize benziyor dedim ismi tunceli fasist niyetle neden soyleyeyim burada kadinlar daha ozgur daha rahat daba kendi basina ve daha saygi goren bir her uzmanlik degik kendi gezme gorme fikrim tartismaya gerek yok zaten yorgunum
- 1 ay
Hiç doğu gibi değil diye cümleye başlarsan yazdığın her şey doğuda yok gibi gelir , ben desem ki orduya gittim burası Karadeniz gibi değil hepsi namuslu şerefli desem ne anlam çıkar , biraz yazdığın şeyin ne anlama geldiğini tart
Soran1 ayBence herhangi bir dogu sehriyle kiyaslanmamali kim ne anlarsa anlasin farkli bi yer
- 1 ay
Bak mesala bu yorumu yapan arkadaş Tuncelili ve yaptığı yoruma bak benim kastettiğim bu Tunceli dedin diye sana faşist bile dedi çoğu böyle işte skdmdksk
Soran1 ayTuncelili degil konustuk
- 1 ay
Ben Dersim li değilim bir, ikincisi Tunceli ismi bir katliam sonucu verilmiş isimdir o ismi telaffuz etmek katliamı desteklemektir, üçüncüsü eğer biri Dersim üzerinden doğu illerini asaaglarsa buna Dersim ilerde izin vermez, faşizm o kadar hücrelerinize işlemiş ki faşist olduğunuzu kabul etmiyorsunuz Nazi Almanyası yıkıldığında yargılanırken Nazi Ler yaptıklarının katliam olduğunu bilmedikleri söylediler ne büyük bağlantı değil mi
Soran1 ayBen siyaset sevmem ben tunceli dedim diye laf etmeye gerek yok asagilamak yok tunceliyi farkli buldum eger tuncelinin ozellikleri sizin memleketinizde yoksa bu sizin probleminiz ic anadoludanda farkli mesela ama dogu ili oldugu icin dogu dedim artik gercekten soeuyu saliyorum bence sizde hayata baska yerden bakin gezin eglenin dersimliler Şu an konserde oynuyorlar sesleri geliyor herkes sizin kadar ciddi degil yani salın
- 1 ay
Yav şu anki adı Tunceli mi evet Tunceli niye dersim diyelim acitasyon yapma cumhuriyet dönemi olan şeyleri bugüne taşıyıp ilerleme kaydedemezsiniz insanlara faşist cahil demek asıl sizin cahilliğininiz göstergesi hiçbir bilge insan karşısındaki insanı küçümseyerek konuşmaz doğru düzgün anlatır gelmiş burada önüne gelene faşist diyorsun ona kalırsa hitler faşist değil kafatasci nasyonel sosyalizm de ona faşist olan Mussolini
Soran1 ayBaska memleketliyim diyor kör musun
- 1 ay
Evet Hitler Türkiye de olsa faşist denmez ulusalcı denirdi haklısın, bak olay isim değil ssdece anlamaya çalış şimdi ben desem ki orduya gittim oradakiler Karadeniz li gibi değil namuslu şerefli insanlar desem bu tüm Karadeniz'i toptan aşağılamak değil mi sen soruyu oku soruyu böyle sormuş iyi niyetli ir şey yok ortada bölgenin geri kalanını kadın düşmanı gerici ilan etmiş,
Soran1 aySen okudugunu anlamayan bi insan olarak paragrafta napcaksin
- 1 ay
Tunceli hiç doğu gibi değil, farklı temiz modern kadınlar özgür, yani diğer doğu illerinde kadınlari kafeste mi tutuyoruz, şimdi bu cümleden iyi niyetmi anladın sen
- 1 ay
Maalesef diğer doğu illerinde ve iç Anadolu bölgesinde kadın ikinci planda bu Türkiyenin genel problemi ve çözülmesi gerekiyor
Soran1 ayKabul ettin yani tunceli farkli.
- 1 ay
Ama şimdi bak artık senin ki cehalet bile değil, o yazılan şey senin sorun ya, senin yazını tekrar yazdım senin junior faşist yagverin tekrar okusun diye, Allah'ım neden faşistlerede bir tutam akıl ihsan etmedin
Soran1 ayBen dersim demedim diye faşist ilan edemezsin. Ayrıca bence bu şehir her yerden farklı ne seni rahatsız ediyorsa bu senin problemin
- 1 ay
Bak bilale anlatır gibi anlatacağım, sorun Tunceli demen değil, yukarıda yazdığın şeyi bir daha oku o yazıda diğer doğu şehirleri pis, kadın düşmanı medeni olayan vs vs şehirler gibi söyleniyor yani yaaa faşistsin ya da ne yazdığını bilmeyen cahil birini seç benide kurtar, zeka olmayınca karşıt görüşlü tartışmak bile beni rahatsız ediyor
Soran1 ayEvet farklı temiz modern kadınların özgür olduğu bir yer. Aynı skalada bir şehir varsa sen ispatla ama dikkat et sonuç benim fikrimle aynı çıkınca sende faşist oluyorsun. İnsanları ırkçı diye itham etmeden önce diğer yaşam tarzı ve bakış açılarıyla bahsettiğim şehre bakın sonrasında konuşun olur mu? Beni zekasız ilan etmek sana kalmadı. Arada ciddi bir kültürel fark var sende biliyorsun, bu seni rahatsız ediyorsa git memleketini düzelt.
Soran1 ayAyrıca o şehirdekiler bile diğer doğu illeri yüzünden şehrin kirlendiğini çevreye saygı duymadıklarinı söylediler belediye bile paylaşmıs temizlemiş napabilirim gerçekler zorunuza gitmesin😃 ben artık konuşmak istemiyorum askireg diye bir yere kahvalti yapmaya gideceğiz bayyyyy
Soran1 ayCunku sehir merkezi cok kucuk heryer cevre doga su orayida temiz tutmayanlar gelenler biz yanimizda posetle gezdik
- 1 ay
Bak canım cahil bu gün iyi günümdeyim sana açıklama yapacağım, şimdi elindeki o cehaleti ve devşirme ırkçılığı yere koy dinle beni olur mu, hanimis kimin fasisti, bak Dersim in kendine has özellikleri olabilir bu arada Türkiye'de her şehri yakından bilirim, Dersim tarihsel kültürel ve inançsal olarak farklı yanları olan bir şehir, tıpkı Karadeniz Ordu Fatsa gibi ama Fatsayi kullanarak tüm Karadeniz'e hakaret edemeyiz edersek ağzımıza biber sürerler demi benim devşirmem, yani burada şair diyor ki diğer kişi doğu illerinde hepsi kadın düşmanı demek en hafif tabiriyle malliktir ben demem ama der insanlar yani genelleme yapmak mal olmaktır derler bence dememek lazım ama mal derler işte
Soran1 ayHa bide tunceli eylem organizasyon sayfasi var oradan dun dugun paylastilar after party gidip bakar misin hangi doğu ilinde öyle dugun var link koymam yasakmis😃
Soran1 ayBen kadin dusmanidir demedim ama tunceli gibi bakmadiklari asikar neyse benimle ayni fikirde oldugun icjn artik sende faşosun tanistigima memnun oldummm
Soran1 ayburada o kadar tunceli dedik kimse üzerimize faşistsin dersim diyeceksin diye çemkirmedi demek ki bi medeniyet farki cidden soz konusu
- 1 ay
Bari oradayken düzgün babaya git bir dua et en azından düşünebilen bir faşist olmayi dile, birde orada kadınlarla konuş bir belki bir şeyler öğrenirsin haydi eyvallah, benim olduğum yerde faşistlik yapma karşılaşmayalim
Soran1 aySende farkindasin sende...
- 1 ay
Bak biraz okumuş olsan bir tıkta ırkçı olamsan sevimli bile sayılırsın ama çok uzaktan, yani bak iyi bir şey de söyledim, haydi sende lütfen bir kitap oku
Soran1 ayBen sadece gercekten ayrim yapmak istemedigim icin hicbir yeri hedef almadan konustum bu beni cahil kitap okumayan birisi yapmazzzzzzz illa şehir şehir ornek mi verelim😃 sende tunceli farklı dedin olabilir heryerin kulturu baska yani ne kadar kasıyorsunuz yeter be a a a a a a a a
Soran1 aySizler kadar politik değilim ayrıca fasist olmak icin politik olmak gerekir ben hayatimi yasiyorum Şu an bence sizde arada disari cikin
- 1 ay
Dur kiz Stockholm sendromu olacaksın bir anda neden yumuşadın, sen böyle yapınca benim tarzim havada kaldı, tamam bak şöyle yapalım her ilde iyi kötü insanlar var ama hiç bir ili ya da bölgeyi toptan gömemeyiz, Tunceli Türkiye nin bir çok şehrine göre bir tık daha kentli oldumu,
Soran1 ayCok komiksin ben seninle zaten tartismadim kavga etmedim ki o sendroma sen giriyorsun bence ondan yumusayn sensin ben zaten sert konusmadim hshahs bana asik olma evrt kabullendigin icin tskk
Soran1 ayMadem sonunda benim dedigime gelecektin ne benimle kavga ettinki
- 1 ay
Bak yine cahillestin senin dediğine gelemdim sana üzüldüm bir kez olsun alttan aldım belki gider birşeyler okursun diye ama yok senden olmaz, ayrıca ben sapyoseksüel im yani senin şansın bir sandelyeden bir sıra önce o yüzden, çok Zor.
Soran1 ayKeske sende biraz sapyo olsan şey ayri yazilir sandelye ne 😃zekileri sevmek icin zıttı mı olmak gerekiyormus yoksa
- 1 ay
Offff şakaları bile ortaokul düzeyi neyse sen anlamayacaksın tamam sen böyle kal böyle iyisin aman bozma, sonra İzmir'in dağlarında çiçekler açmaz mazaalah, haydi uğurlar olsun küçük SS
Soran1 aySaka nerde?
Soran1 ayYeterince ezildin be sus be sus be gullikli gozleme yicem sus beee
- 1 ay
Gulikli ney lan, element mi uydurdun
Soran1 ayBuradaki otun ismi dersim i cok biliyosan onuda bilseydin ya ahahah bakalimm guzell miii kültür onlineee duzgun baba
- 1 ay
Tamam afiyetler olsun söyle gulligini bol koysunlar,
- 1 ay
Şikayet neden ettiniz aşk olsun tartıştık diye, hiç yakışmadı. Sıkışınca yasalara sığınmak olmadı
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 ayDoğu da kadınlar esir mi ya sabır
01 Yorumla
Soran1 ayBence tunceli daha farkli diger sehirlerde kadinlar daha farkliydi carisinda kadin olmayan gerler gorduk
Kadınlar özgür derken? İstanbul'dan farkı nedir?
014 Yorumla
Soran1 ayİstanbulla kiyaslamadam doğuyla kiyas yaptim İstanbul buyuk yer tehlike cok
Soran1 ayBen direkt hedef gostererek yorum yapmak istemiyorum ama ikisinide gezin ve anlayin bence hic geldiniz mi ben turla 3 gundu burdayim
Soran1 ayAma gormediysen onyargi iyi degik
Soran1 ayOgreneceksin hakkaride farki me
Soran1 ayBen kisa kestim 81 ilin hepsi gezilmei
Soran1 ayInsan once. ulkesini bilmeli yazik olmus gormemislik zor
Soran1 ayEvet 81 il hepsi
- Aile & Toplum konusunda 901 cevap paylaştı.
1 ayBilemem
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
7 güŞaşırdım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne