Ailem, arkadaşlarım, eşim, ailesi kim olursa olsun beni yok sayıyorlar, hep arka planda kalıyorum. Ailemden kimse beni aramıyor, hep ben arıyorum. Arkadaşlarım da eşimin ailesi de aynı şekilde, bende ne problem olabilir?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
6Cevap
sende onları yok say
Ama hiçkindem yok
Bazen mesele sende değildir, herkes seni "Nasıl olsa o arar." diye garanti insan ilan etmiştir. Sen hep ilk adımı atınca, onlar yürümeyi unutmuş olabilir. İnsanlar ne yazık ki sürekli ulaşılabilen şeyin değerini geç fark ediyor.
@MuzipFilozof der ki: Sürekli kapıyı sen çalıyorsan, bir gün sessizce bekle... Belki o zaman bazıları evde zil olduğunu hatırlar.
Ama ben 8 yıl görüşmedim hiçbiri aramadı küçüklüğümdede hep ezildim günah keçisi ilan edildim bişey olunca suçlu karşı olmasına rağmen annem hep milleti savundu
Her şeye evet demişsindir veya hala diyorsun. Kimse kırılmasın, kimse ile aram bozulmasın gibi sebeplerle hep taviz vermişsindir. Her sana ulaşmak isteyene kolaylık sağlamışsındır vsvs.
Aramayıncada hiç aramıyorlar ne yapmalıyım peki ailem beni yok sayıyor
Şöyle bir cevap hem empati kurar hem de düşünmeye yönlendirir:
Bence önce bunu kişisel bir değersizlik göstergesi olarak görmemeye çalış. Bazı ailelerde ve ilişkilerde bir kişi hep arayan taraf olunca, diğerleri buna alışıyor ve sorumluluk hissetmiyor. Bir süre gerçekten sen de arama ve kimlerin seni merak ettiğini gözlemle. Eğer kimse aramıyorsa, bu mutlaka sende bir problem olduğu anlamına gelmez; bulunduğun ilişkilerin tek taraflı hale geldiğini gösterebilir. Böyle bir durumda da sürekli peşlerinden koşmak yerine, seni gerçekten önemseyen insanlara yönelmek ve gerekirse bu durumu ailene açıkça söylemek daha sağlıklı olabilir. Kendine şu soruyu da sor: Seni gerçekten merak etmeyen insanların ilgisini kazanmak için ne kadar daha çaba harcamaya değer?
Bence önce bunu kişisel bir değersizlik göstergesi olarak görmemeye çalış. Bazı ailelerde ve ilişkilerde bir kişi hep arayan taraf olunca, diğerleri buna alışıyor ve sorumluluk hissetmiyor. Bir süre gerçekten sen de arama ve kimlerin seni merak ettiğini gözlemle. Eğer kimse aramıyorsa, bu mutlaka sende bir problem olduğu anlamına gelmez; bulunduğun ilişkilerin tek taraflı hale geldiğini gösterebilir. Böyle bir durumda da sürekli peşlerinden koşmak yerine, seni gerçekten önemseyen insanlara yönelmek ve gerekirse bu durumu ailene açıkça söylemek daha sağlıklı olabilir. Kendine şu soruyu da sor: Seni gerçekten merak etmeyen insanların ilgisini kazanmak için ne kadar daha çaba harcamaya değer?
Ama yalnızlıktan ölüyorum eşimin ailesi de beni yok sayıyor hep ben arıyordum
Buna biraz daha sıcak ama gerçekçi bir cevap verebilirsin:
Bunu okuyunca gerçekten üzüldüm. Yalnız hissetmen çok ağır bir duygu ve bunu uzun süre yaşamak insanı yıpratır. Ama sırf yalnız kalmamak için sürekli peşinden koşan taraf olman da seni daha değerli hissettirmiyor. Eşinle bu durumu açıkça konuşmanı tavsiye ederim; sonuçta onun ailesiyle olan iletişimde seni en iyi destekleyebilecek kişi o. Seni gerçekten önemseyen insanlar, sen aramadığında da en azından bir kez "Nasılsın?" diye merak eder. Bence artık biraz geri çekilip insanların sana ne kadar emek verdiğini görme zamanı gelmiş. Eğer bu süreçte kimse gelmiyorsa da, suçu hemen kendinde arama; bazen sorun sen değil, kurduğun ilişkilerin tek taraflı olmasıdır.
Anladım çok teşekkür ederim 😊
Bence bunu kendinde bir araman gerekiyor. Belki soğuk davranıyor sun insanlara ya da ne bileyim başka bir şey ler görüyorlar sende.
Ya ne olabilir
İşte bunu bence bir kendinde sorgula sorun ne olabilir diye. Belki bir yanlış yaptın bilmeden bla bla bunun bir çok nedeni olabilir senin bilmen gerekiyor
Ya arıyorum bulamıyorum cidden
İşte belki de sorun bu kendini hatasız görüyor olman bence eşinle konuş bunu neden böyle olabileceğini belki o biliyor ama seni kırmamak için saklıyor.
Ya biraz dik kafayım biraz da sinirli ve sivri dilliyim
Ee daha ne olacak ki işte 😂😂😂
Ama dilime engel olamıyorum bide karşı taraf çok mu masum sanki
O zaman hayıflan ma bence sen böyle olmayı tercih ediyor sun...
Karşı taraf çok mu masum sanki diyorum
Masum felan değil sen konuda herkes beni yok sayıyor demişsin bundan dert yanmışsın konu o böyle olmayı tercih ediyorsan bunları dert etme çünkü sivri dilli insanı kimse sevmez bu yani...
Cevabını bulursan banada söyle bende arıyorum çünkü
Çirkin mi görüyorlar yoksa saf olduğumuz için mi
İkiside olabilir
Anladım 😒
Kendileri bilir valla
Mesela annem hep keşke sen doğunca seni boğup atsaydım dere diyordu küçükken ikizim var ikimize diyordu
Yuhh o ne yaaa
Maalesef öyle
Hiç mi arkadaşın yok
Yok bikaç tane vardı hep arıyordum hiç aramıyorlardı onlar
Bendede aynı vallahi
Allah yardımcımız olsun
Ne zaman dertleşmek istersen yazabilirsin bana
Teşekkürler
Evlilik yaşamın nasıl ilerliyor?
Fena değil kocamı yönetemiyorum
yalniz degilsin..
Sende mi aynı durumdasın 😑
Belki daha da ağırlarını yaşadım..
Allah yardımcın olsun 😒
Senin de güzelim..
Teşekkürler 😑
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, böyle hissetmek çok doğal ve seni anlıyorum. Yalnızlık bazen insanı böyle düşündürebilir. Belki de sevdiklerin yoğunluktan farkında değillerdir. Bazen iletişimdeki beklentilerimiz farklı olabiliyor. Ne istediğini onlara açıkça ifade etmeyi denesen nasıl olur? Belki de bu şekilde güzel bir başlangıç yapabilirsin. Unutma, sen değerli birisin! 🥰💐