Arkadaşlar dinen biliyorsunuz ki bir insanın arkasından konuşmak çok büyük bir günah. Bu insan size kötülük dahi yapmış olsa günah, bunu bence hepimiz biliyoruz asıl konuya gelelim
Şunu öğrendim ki eğer siz bir millet, bir ülke, bir şehir hakkında herhangi bir genelleme yapsanız mesela bizim halkımızın çok kullandığı “batıdaki insanlar dinsiz” lafı bu bile dedikoduya giriyor. Düşünün, size kötülük yapmış olsa dahi tek bir insan hakkında konuşmak ne kadar büyük bir günah değil mi ama bu lafı ettiğinizde milyonlarca insanın günahına girmiş olduğunuz gibi bir de batıdaki dindar insanlara da iftira atmış oluyorsunuz. Ahirette de dedikodusunu yaptığımız insan hakkını helal etmezse bizim sahip olduğumuz sevaplar ona verilecektir çok korkunç değil mi? İşte topluca bir halk hakkında konuştuğumuzda da sahip olduğumuz tüm sevaplar milyonlarca insana dağıtılacak, bu sefer ahirette cebimizde hiçbir şey kalmayacaktır. Açıkçası ben birinin arkasından konuşmanın günah olduğunu biliyordum da bu açıdan hiç düşünmemiştim. Hepimiz daha önce genellemeler yaptık. Günah olmasını ve dedikoduya girmesini geç bir yandan da ırkçılığa giriyor. Bu bilgiyi paylaşmamda fayda var diye düşündüm. Okuduğunuz için teşekkürler 🎀
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer