Babam arabamı bu hale getirmişken hem kırgın olup hem de aile huzurunu nasıl koruyabilirim?

Merhaba,

34 yaşında bir kadınım. Yaklaşık 8 yıldır uluslararası bir inşaat firmasında proje mühendisi olarak çalışıyorum. Son 9 aydır da yurt dışında, Kanada'da görevdeyim.

Gitmeden önce en büyük endişelerimden biri arabamdı. Apartman otoparkında uzun süre bırakmak istemediğim için anahtarını babama verdim. "Haftada bir çalıştır, arada bir kullan ki yatmasın." dedim. O da "Sen hiç merak etme." dedi.

Geçen hafta izne gelip arabamı görünce gerçekten ne diyeceğimi bilemedim.

Arabanın dört lastiği de farklı marka olmuş. İkisi neredeyse bitmiş, biri kış lastiği, diğeri yaz lastiği. Sağ ön çamurlukta göçük var, arka tampon sürtülmüş. Jantlardan biri kaldırıma vurulmuş gibi çizik içinde. Boyası da fırça ve pasta-cila ile düzelecek gibi değil; birçok yerinde derin çizikler oluşmuş.

En çok da içi canımı sıktı. Sigara içmediğim hâlde araç sigara kokuyor. Döşemelerde lekeler var, bagajda ne olduğu belli olmayan eski eşyalar duruyor. Arabayı bırakırken tertemiz teslim etmiştim.

Babama bunları sorduğumda, "Araba dediğin binmek içindir, çok büyütüyorsun." dedi. Kötü niyetli olmadığını biliyorum ama ben yıllarca çalışıp biriktirdiğim parayla aldığım aracı bu hâlde görünce gerçekten üzüldüm.

Şimdi hem kırgınım hem de babamın kalbini kırmak istemiyorum. Bir yandan "Sonuçta babam." diyorum, diğer yandan da bana emanet edilen bir şeye ben asla böyle davranmazdım diye düşünüyorum.

Siz olsanız bu durumu açık açık konuşur muydunuz, yoksa aile içinde tatsızlık çıkmaması için içinize mi atardınız?

Babam arabamı bu hale getirmişken hem kırgın olup hem de aile huzurunu nasıl koruyabilirim?