Dün ben çalıştım, eşim evdeydi, üç gün rapor aldı keyfine, hasta değil yani… Ben de işten yorgun geldim, akşam oldu acıktık. Ne yiyeceğiz bugün dedim ona? Neden bana soruyorsun diyor, sen de bana soruyordun ya diyorum… Neyse sonra bir gün önceden kalanlar vardı, yine ben hazırladım masayı falan. Yedikten sonra ben banyoya gireceğim, bir zahmet bulaşıkları hallet dedim. Ya birlikte yapalım dedi. Niye dedim, bana gelince beş dakikada iş diyorsun ya dedim. Ben nereye geleceğini bilmiyorum dedi, öğrenirsin dedim. İnat etti, yarım bıraktı. Sonra birlikte yaparız dedi.. Ben sonra baktım gerçekten bırakmış, sinir oldum.. Sonra bahçede işler vardı, ona başladı yapmaya, neyse dedim o bahçede uğraşıyor, ben ise mutfağı halledeyim dedim, yaptım. Ama insan bu kadar inat olur mu? Ben işten gelmişim yorgun, yemeği düşün, bulaşıkları yap. Bana gelince mutfak beş dakikada olaymış
Gizli Üye(18-24)1 ayKac senelik evlisin bilmiyorum.
Uzun yillar evli olupta sonradan sosyal medyadan sacma sapan seylerin etkisinde kalipta cocuksa seylere girisiyorsunuz.
Aslinda burdaki mesele bulasiklari kimin yikadigi degil, gecmiste bir erkek tarafindan ki bu buyuk ihtimalle baban veya bir ihtimal abindir ama genelde babalar olur.
Baba egonu kirmistir ozguvenini zedelemistir ve onun sidik yarisini simdiki esinden cikarmaya calisiyorsundur.
burada biraz haklisin sana niyetinde hak veriyorum.
Ama bunu uygulama biçimin ve simdiki esinden almaya calisman iyi degil.
Aslinda kadinin evi kendi dunyasidir yani sen muftak isini yapmayida seversin yemek yapmayida seversin. Ama gecmiste sana bunlari yaptirirlarken zorladilar ya da ezerek yaptilar simdi ise bunlari yapmayi eziklik olarak goruyorsun. Bu nasi ortaya cikti , buda sosyal medyadan. Mesele yemek yapmak ev temizlemek degil aslinda yani.
Mesele ozgüven.
Ama simdiki esin buyuk ihtimal yapmak istemez. Bu normal.
Ben kendi gozlemimi kendi bakis acim sonucu yaptigim cikarimlari yazdim.
Gercekten dogruda olabilir yanlista.
İkisininde ihtimali var.
145 Yorumla- 1 ay
Hastalıklı bir zihniyeti sosyal medyaya ve dünya daki ve türkiyede çarpık feminizm algısına indirgemeye çalışıyorsunuz ve kadınıda fıtraten ev işinden, yemek yapmaktan keyif alacak bir insan sınıfı olarak etiketliyorsunuz maalesef bunların tek bir ismi var kadına saygı duymamak kılıf bulmaya gerek yok iki insan hayatlarını birleştirdi ise iki insanın hayatın daki sorunlar ortak sorumluluktur maddiyatta ev işleride çok basit bunu böyle kabul edip etmeyebilirsiniz açıkçası benide kimseyide ilgilendirmez ama bilir kişiyi oynayıp insanlara yanlış akıllar vermeye gerek yok herkes kendi zihniyetinde insanlar tercih edebilir hayatına
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 sen anlamadin bence beni. Ben diyorumki burada mesele bulasik yemek falan değil.
Eşine hizmet etmek zaten içinden gelmiyorsa yapmamali.
Sen hic gordunmu iki kadin erkekten birbirini sevdikleri halde sen yemek yap veya sen git calis para getir dedigini.
Bunlar sozkonusu bile degil.
Neden degil kadin yapmalidir kesinlikle algisindan dolayi degil.
Kadin veya erkek iliskide mutlu ise onlar her sekilde geçinirler.
Ama iliskide bir taraf sevmiyorsa veya mutlu degilse iste bir bit yenigi bulur ve onu soz konusu yapar.
Bir kadin kocasina sen yemek yap bir kere sen bulasik yika diyorsa orada aşk sevgi yoktur. Kadin bunu yaparken kendi egosuna dokunuyorsa yapmamali.
- 1 ay
Biraz çılgın bir fikir olucak belki ama uzun bir süre bütün işler bir kişiye yığılıyor ise belki o kişi o süreden sonra yorulmaya başlıyordur yani biraz uzak bir ihtimal ama bir değerlendirin bence. Kadının kocasına iş bölümü yapmayı teklif ettiği zaman kocasını sevmediği sonucuna varmak daha mantıklı tabi ki ama işte böyle ufak bir belki..
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 yoruldugum icin yapmiyicam demiyorlarki zaten.
Birde 2-3 gun yapti diyelim. İstemeyen kadin hicbir turlu yapmazki.- 1 ay
@borte_cine9 yorum cevabı begenme özelliği gelmeli cevapların için özel olarak
- 1 ay
İşten yorgun geldim diyor ya demese bile sizce insan yorulmaz mı bütün evin işini tek başına sırtlayıp bir de karşısın daki kişiden o zaten senin görevinmiş düşüncesi sezer ise
- 1 ay
@Bakarsınız Hala böyle şeylere cevap veriyor olmak çok enteresan aslında
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 bunu istemek ayri talep etmek ayri yardim istemek apayri.
Mesele yemegi kimin yaptigi meselesi degil.
Eşiyle sidik yarisina giriyorsa partnerleren birisi sevmiyordur
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 sorunun içinde cevap gizli.
Simdi kadin diyorki "sende bana yemek var mı diye soruyordunya" diye bir cumle kuruyor. Bu sidik yarisi belirtisidir.
Onun disinda kadin sunu dese benim icin okey "ya askim sen raporlusun hastada degilsin ben yorgunum sen bana bugun yemek yaparmisin" aşkim tabiki senin ayaklarini bile yikarim diye cevap veririm.
Bak mesele yemek yapma meselesi degilmis demi borte cine9
Jsjjshd iki yetiskin insan bu seyleri tartismaz bile ya.
Bak karim bana bunu derken bile hayali bile beni heyecanlandirdi ya"askim bugun raporlusun cok hastada degilsin, bana yemek yaparmisinn senin elinden yemek istiyorum" ulan tabiki yaparim kendi elimle bile yedirirm.
- 1 ay
Bak şimdi dostum, sana son kez anlatayım. Tabi ki anlayamayacaksın ama en azından söylediğin şeylerin akıldan uzak olduğunu göstereyim, sen kendi kendini avutmaya devam et ondan sonra. Eğer bir insan sana durup dururken yumruk atıyorsa sen de aynı şekilde ona yumruk atarsın, değil mi? Varlığını koruman gerekir.
Önermemiz bu. Şimdi aynı önermeyi şu duruma uyarlayalım: İşe gitmeyen ve evde boş oturan bir insan var, bir de evden yorgun gelen eşi var. İşe gitmeyen insan, hadsizce işten yorgun gelen eşinden yemek beklentisine giriyor ve bunu “Neden bana soruyorsun?” diyerek yapıyor. Burada bariz bir saygısızlık var, değil mi? Yani ilk baştaki metaforumuzdaki yumruk var. Karşısındaki insan da hayatını paylaştığı kişinin kendisine saygısızlık yapması üzerine “Sen bana sordun ya” diyor; çünkü kendisine yapılan saygısızlığa üzülüyor ve ev içerisindeki varlığını koruyor.
Şimdi bunu diyen taraf kadın olduğu için bazı arkaik zihniyetler bunu kadının sidik yarışı yapması olarak algılıyor. Normal, bunları da anlıyorum; bazı insanların elinde değil. Ama kuramadığımız mantık algoritmalarını satmaya çalışmayalım, sadece gülünç oluyor. (Son olarak ekleyeyim: Senin söylediğin şey, üstü kapalı olarak ilişkide erkek tarafının bariz üstünlüğünü, kadının belli kalıplarda olması gerektiğini ve kadın ile erkeğin ilişkide eşit olmadığını savunmaktır dostum. Bunlara kılıf bulmaya çalışmayın, kazanamayacağınız tartışmalara girmeyin; neyseniz o olun. Cevap vermeyelim bari.) - 1 ay
Ha ek olarak söyleyeyim: Birinden bir şey istemek zaten bir talep bildirmektir; bu yüzden 'istemek' ile 'talep etmek' özünde aynı kapıya çıkar. İstenç, bir arzuyu dışarıya vurup talebe dönüştürme iradesidir. Ne demeye çalıştığın hakkında gerçekten hiçbir fikrim yok. Bu da sana ekstra bir Türkçe tüyosu olsun dostum.
Cevap sahibi1 ayValla kardes kadin sevmedigi erkege karsi bunlari mesele haline getirir.
Mesele haline getirdigi zaman erkek durumu idare edemiyorsa kadin o zmn sogur erkekten.
Mesele bulasik vs degil, kadin bunla test ediyor durumu. Yaw birde yillardir evlisinde simdimi yaw bir kerede bulasigi yemegi sen yap diyecegin tuttu.
Kadin saha evcimen oldugu icin ev islerini o hallediyor. Baski ile yapiyorsa zaten yapmasin. İcinden geliyorsa yapsin. Sen beni karistirdin o baskici cahil erkeklerle.
Ama burdaki konuda kadin yapmak istemiyorsa baski kurmam baskiyla hicbisey olmaz.- 1 ay
Güzel dostum neden önceliğin erkeğin ev işlerine katkı sağlamaması değilde kadının ev işlerini ortak yapmayı beklemesi mevzu bu kadar basit bak tekrardan söylüyorum psikolojik tahlil adı altında sen bu zihniyeti savunuyorsun mesele bu kadar basit ev işlerine yardım etmeyen kadından bekleyen erkek kadına saygı duymuyordur demiyorsun ama bunları konuşmuyorsun mevzuyu başka yere çekiyorsun lütfen aklım ile alay etme erkeğin hatalı olduğunu söyleyip bunları söylesen gam yemeyeceğim hayır ama senin için zaten kadının erkeğe hizmet etmesi olağan ve normal ve kadının bundan gocunmaması lazım sen tamamen bunu söylüyorsun kalanlar işin vitrini
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 gocunuyorsa sevmiyordur.
Birde burada istenilen sey degil tavir onemlidir.
Ben sana dedimki ben yemek yaparim karima karim benden guzellikle isterse. Keyifle yaparim hemde.
Ben yardim etmeyelim demiyorum.
Ama buradaki soruda kadin adamdan yardim istemek gibi degilde ben yaptim sen de yap. Yani bak ortada bir kiyas bir yaris bir tarti var.
İste bu olmamali.- 1 ay
Hayır burada ki sorun kıyas veya yarış değil sen kasıtlı olarak oraya çekiyorsun psikolojik tahlil adı altında ve senin dediğine göre cevap vereyim kalas gibi yayılıp söylemeden bir şey yapmayan adamda sevmiyordur dostum karının senden bir şey istemesine gerek olmamalı düzgün bir insan zaten evde yapabileceği her işi yapar o işler senin karının görevi değil dostum çok basit evlendiğin zaman kişisel hizmetçi almıyorsun bak zihniyetin bu olay gayet basit
- 1 ay
Kadın söylemeden işlere yardım etmeyen hatta ondan sonra bile bunu yapmayı reddederek yanlışı başlatan erkek oluyor bu durumda bir yanlışa tepki gösterince sidik yarıştırmış olmuyor bunu sende çok iyi biliyorsun yazdığın şeylerin iyi niyetli hiç bir tarafı yok ve komikleşmeye başladı artık birinin senin işlerini senin yerine yapıp ağzını açmamasından rahatsız olmayan bir zihniyet hala nasıl konuşabiliyorsun çok enteresan
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 zihniyetim bu degil sana gore oyle.
Birde surekli dostum dostun diyenler sende oylesin bence. Kadin erkek iliskilerinden oturu demiyorum.
Bu kelimeyi dostum kelimesini kullananlar genelde bana denk gelenler dis onay arayan korkak pisirik ve ego sorunlari yasayanlar oluyor. Sende oylesin.
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 ikidebir ayni seyi debeleme olum.
Ben yapmam demiyorum nazikce isterse yaparim diyorum.
Birde genelde normalde kadin yapar bana gore.
Sana gore yapmiyorsa ben bilememem orasini. Senin fikrin o. Benim fikrimde bu.
Ev ile ilgili seyleri kadin yapar bana gore.
Sana gore boyle niye degil diye sana dayatmiyorum istedigin sekilde yaşa karinla.
Hergun ona yemek yap sana bisey diyen yok hahaha
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 bence de komiklesmeye basladi
- 1 ay
Benim profilim açık sen gizliden yazıyorsun ben mi korkağım hahahahshd
- 1 ay
Olumlu falan konuşma dostum benle anladık sağlam kudurmuşsun kuramadığın mantık safsatalarını ısrarla belirtiyorum çünkü tamam zaten “bana göre normalde kadın yapar demişsin” her şeyi açıklıyor bu zaten konuşma gayet açık gayet net tartıştığım sen değildin zaten muhattap olacağım insan değilsin buda tartışacağım konu değil sadece kurduğunu sandığın mantığı public olarak çürütmek istedim hayatında ve ilişkilerinde başarılar :D
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 ne alakasi var olum numarani ver goruntulu ariyim
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 ben sana sen yemek yapma demiyorum. Git yap istedigini.
Benim fikrim bu senin fikrinde o. Bosuna tartismaya uzatmaya gerek yok- 1 ay
Kimsin la sana numara mı vericem ciddiye alıp muhattap olduğuma dua et bu arada kadına saygı duymayan cinsiyetler arası eşitlik olduğunu düşünmeyen insanlarda gizli gaylik olduğunu okumuştum öyle ek bir bilgi :D
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 kadina saygi duymadigimi sen soyluyorsun senin bakis açina gore oyleyim.
Ben kendi bakis acima gore ben saygi duyuyorum. Herkesin dogrusu kendine burada ne ben seni ne de sen beni degistiremem. Bosuna uzatmaya gerek yok.
Kimsin numara verecem diyonda korkak diyen sen degilmisin , korkak
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 sen kimsin olum bu ego ne.
Seni ciddiye alip cevap veriyorumda bu ne la.
Sen kimsin a***k
Cevap sahibi1 ayCiddiye alip cevap veriyorum ne la devlet baskanimisin nesin sen bu egoyla zor
- 1 ay
Hayır dostum devlet başkanı değilim önemli biride değilim bu arada sadece sen çok önemsiz birisin ha ayrıca dediğim sıfatlara sahip değil isen eğer üzerine alınmana gerek yok :D ve hayır değil senden zerrenden korkuyu bırak ufacık çekince bile duymam ama dediğim gibi ne uğraşacağım nede uğruna sosyal medyada telefon numaramı paylaşacağım bir insansın başından beri gayet düzgün açıkladım ama olayı çarptırıp seviyesizleştin aslında yapmadın entel psikolojik tahliller yapan kanaat önderi triplerini bırakmak zorunda kaldın :D yediremedin çünkü biraz normal olarak ha bu arada bir dahakine profilini gizlemeden konuşursan belki insanlar laflarına inanabilir dostum büyük bir belki kendine iyi bak umarım tam olarak kendine göre insanlar ile karşılaşırsın toplum sağlığı açısından iyi akşamlar dostum
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 la git surdan bos yapma burada. Tatavadan baska bisey bildigin yok olum senin. Gizliyim diyon bana e taman goruntulu konusalim diyorum ne kivirip ceviriyosun. Bu sitede gizli olupta cevap veren konusan milyon insan var ne saçmaliyorsun sen.
Benim onemsiz oldugumada senin gibi birisi karar veremez sen kimsin. Bana gore de sen onemsizsin kari kilikli seni hahahha
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 kari kilikli seni. Karilara yaran belki sana verirler.
Erkek degilsin olum sen cocuksun. Trip atiyorsun iki saattir burada.- 1 ay
Verdim bile dostum ASHDKAJSHDAKDHAKSJDAKSDJASDH iki dk da ne olduğunuzu belli ediyorsunuz lan reelde beni görsen konuşmayı unutacaksın HASDJKAHSDKJHASDKASHDKSJA ama dediğim gibi bu erkeklik vs nutukları atan tipler genelde gizli homoseksüel tipler oluyor erkek kadın ilişkilerine karşı bağnaz fikirlerinin sebebide anlaşıldı senin işin erkekler ile çünkü AKJSDHAKJHSDAKJDHAKDSHJKASHDJKASDHJKAD
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 la kes s*tir git bos yapma burada.
E hadi goruntulu konusalim diyorum ee gel konusalim. Oyle kivirma olum.
Benim isim erkeklerlemi. Sen kafayi yemissin olum. Dediklerini gormuyosun. Konusmayami utanicam.
Bak sana tek birsey diyicem. Bak azcik erkek isen goruntulu konusuruz ve bana adres verirsin.
Azicik ama bak azcik erkekligin varsa.
Bak hic lafi saga sola cekme. Eger cektigini gorursem daha da gelip burya cevap yazmam bos bosunada uzatmazsin.
Azicik erkekligin varsa. Ha eger kiviriyorsan demekki yok derim direk baska ihtimalde vermem.
Birde sen harbiden karısın.
Ciddi diyom bak karisin. Karilardan da korkuyorsun bu yuzden kari gibi davranarak onlara yaranmaya calisiyorsun. Bu dediklerim dogru ve gercekler, senin zoruna gidiyor.
Birde bak genelde cevaplarda JAJSJEJ boyle bu sekilde buyuk harflerle random atanlar egosu kirilmiz ve ezilmis oldugu icin boyle oluyor ve sende oylesin.
Karisin sen. burada erkeklere dusmanlik ediyorsun kim alir lan seni arasina. Git karilarla takil. Bak sana bir abi bir erkek tavsiyesi. Bu egoyu kenara koy erkek adam ol. Karilara yaranma. Karilar senin gibileri onaylar falan ama inan bana sonra bizim gibilerin altina yatiyor.
Bak karilar bile buna karsi cikarlar ama isin gercegi bu. Karilara yaranmaya calisma olum benim. Senin iyiligin icin diyorum. Senin yorumuna cevap veren kari varya iste yoruma begenme ozelligi gelse diyen. Bak o kari bile evet gorunurde seni onayliyor fakat gun sonunda ona karsi cikan ozguveni olan senin gibi pisirik kari kilikli olmayan erkeklere bacaklarini açiyor. Benden bu kadar. Birde sabahtir yok iste onemsizsin vs sana cevap vermem vs diyorsun her mesajda nerdeyse benden 2 kat daha uzun seyler yaziyorsun. Gerceklerle yuzles yalan uzerine yasama olum. Vallahide billahide ben gercekleri soyluyorum.
- 1 ay
ASKJDASKJDHASKJDHASKDJHASKDHASKDJASHDKJASHDKJASDHKASDHKASJDHKASDHASKDHAKSDHASKDHASDKJASHDKADHKASDHKADSHASDKJ Ne biçim rezil ettin lan kendini fena kudurmuşsun feci basmışım kuyruk acına saklama la gerek yok erkek seviyorsan erkek seviyorsun kimse bir şey demez AJKSHDKAHSDKASDJKASDHJKSADKJH ha bu arada hayır dostum kusura bakma gerçekten senin gibi minik gizli yarım erkekler ile uğraşarak başımı belaya sokmak istemiyorum ha yanlış anlama adım gibi biliyorum verdiğim adrese gelemeyeceksin ama bana telefonda ters bir şey söyleyeceksin yine işte olmayan erkekliğini göstereceksin o zaman ben kötü bir şey yapmaya kalkacağım gerek yok o hakkımı sana kullanmayayım çünkü dediğim gibi gerçekten önemsizsin ha bu arada ekstra bir tavsiye karşında kim olduğunu bilmeden bu kadar yükselme herkes benim kadar akıllı değil olan sana olur bol şans erkek arayışında :D
Cevap sahibi1 ayHala laf tatavasi yapiyor adres vermiyorsan ya da iletisime gecmem icin bir baglanti vermiyorsam s*g surdan hadi uzatma. Hic bosu bosuna uzamasin. Bana sehir soyle semt soyle yaw ama senin gotun yemez. Lafi demeye gelince diyon. Bana adres veriuonmu kardes yok. O zmn da bos bos konusup zirvalama. Bu ne a*k
Cevap sahibi1 ayBosuna laf salatasi yapma. Bana iletisim kurabilmem icin numara mail farktmez bunlari veriyormusun yok daha da uzatma bos bos hani adres
- 1 ay
Gelemezsin zaten yarım delikanlı ama ben seni bulucam iş oraya geldikten sonra benim başım ağrıyacak uza o yüzden kendinden büyük laflar etme
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 la numarani ver konusak hadi. Azcik erkeksen hadi. Goruntulu konusak diyorum yok iste sana numara vermem vs kivirma kardes.
Numara derken illa numara verden kastim şu, bir iletisim bir baglanti seyi ver gorusebilmek icin numara olur sosyal medya olur. Numara yaygin diye soyluyorum.
Başin agirmaz merak etme reisim 😂😂
Ben seninle sesli konusmak istiyorum goruntuluyude kabul etmiyorsun. Bana bir yol soyle o sekilde goruselim. Hani numara olur sosyal medya olur bana yeterki bir baglanti ver kivirma daaa
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 Bana bir baglanti bir yol goster yeterki reisimm
- 1 ay
Benim hesabım açık sözde erkek kıvıran sen değil misin sanki (ha bide başka erkeklere :D)
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 kiviran derken nerenle anladin onu olum ya yaw sen harbi malsin ha. Bana ne diyorsan sensin hepsi. Kendi goremedigin kendi yetersizlik degersizlik ezikligini bana yansitiyorsun olum.
Turkceside kit olan sensin erkeklere kiviran da sensin. Kivirma derken kaçan R yapan anlaminda dedim bunu nasi anlamadin olum ya isimiz zor senle *mk
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 sana takip aticam mesaj at bana , ismimin sonunda 1 var.
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 kabul edicen mesaj aticam aticam sana
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 la olm seni harbiden eş*k sudan gelse bile dov**ye devam etmek lazim ha. Bak kiviran diyorsun okey her lafi ediyorsun bana bir iletisim kurulcak bir kapi acmiyorsun olum bak bos yapanda sensin daha ne diyim olum sana
- 1 ay
Usta sen beni dövebilir misin mk ya hashdajdshaksdahsdkadhsk nasıl kudurdu iki cümle ile toplumda ki kalitesiz değersiz insan profilini KS halkına göstermiş oldum süper
Cevap sahibi1 ay@borte_cine9 e kabul et istegi hadi daa
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Yaşadıklarını yaşamayan seni anlayamaz evet eşler kendi aralarında iş konusunda paylaşımcı olmalı mesela ben pazar günü izinli olduğumda herkes uyurken müzik açıp kahvaltı hazırlarım bu çok güzel duygu fakat değerim bilinmiyor buda ayrı bir konu ama her iş kadına yaptırılamaz kadını hizmetçi diye almıyorsun evlenmiyorsun sonuçta
12 Yorumla
Soran1 ayÖn akslirsa kadın işi ev işiymiş. Ozaman çalışmak kimin işi diyorum hem calsimamsizi bekliyorsun dedim ses çıkarmadı 🙄işine geldiği gibi
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayBirlikte yaparız ne ya. Iki dakikalık iş için niye iki kişi çalışıyor? Keşke duştan çıkınca da yapmasaydin. Onun da sorumluluklarini üstlendiğin için o sorumluluk almıyor. Eğer yalnız yaşayan biri olsaydı eninde sonunda bu işleri düşünmek zorunda kalacaktı. Ya kendi yapacaktı ya da haftada bir hizmetçi falan tutacaktı.. Bence sen de yarım bırak işleri.. mesela mutfaktan kendi tabağını hazırla, unutmuşum dalgınlığıma gelmiş seninki de. Onun çamaşırları yıkama mesela sadece kendininkini at, yarım bırak. Türk erkekleri maalesef hala evlenmeyi hizmetçi tutmakla eş değer görüyor. Ama bu anlaşma tek taraflı olunca evliliğin içinde apışıp kalıyorlar. Bahçedeki işleri zaten sabah yapmalıydı. Dediğin gibi evdeyse bir zahmet yemek hazirlamaliydi. Zaten çok uzun saatler çalışıyoruz, eve gelince bir de yemek derdi olması gerçekten çok zor. Evde hazır bir yemek olsa sen eve gelir gelmez oturup yiyebilsen, onun da sevgisini hissederdin..
02 Yorumla
Soran1 ayYok hiç öyle bir insan değil ayda yılda bahçe işi araba işi oluyor sende benim işlerimi yap diyor 😂😅 canımsın … diyorum bende onlar ayda haftalık yapılan şeyler ya mutfak işi herzaman oluyor dedim ! Dün bile içirdiği su şişesini bile götürmedi bende bıraktım kendisi götürsün diye önüne koydum boş çay bardağını bile üşeniyor bazen.: bende bırakıyorum artık ben olunca laf ediyorsun ya dedim
- 1 ay
Benim işlerim derken. Sanki öyle bir iş bölümü mü yapmışsınız? Saçmalamış.. iyi yapmışsın. Öyle her yeri dağıtamaz.. dagitiyorsa da arkasından toplayan biri olmasın. Çocuk gibi geldi bana biraz.
- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 ayNeden evlenmiyorum al sana sebebi... o bulaşık ve yemeği yapmamalarını nedeni hiçbir zaman akşama kadar çalışmaları değil paşa gönülleri yapmak istememeleri... her zaman ona o yemeği yapacak bir anne bir kız kardeş bir eşle yaşıyorlar... o yüzden ne kadar sen akşama kadar çalışsan da o yemeği sana yapmayacak çünkü nedeni bencil olmaları... eğer bencil olmasaydı o akşama kadar calsiyi yemeği ben yaparım diye karşılardı ama senin çalışıp yine yemek yapmani bekledi
02 Yorumla
Soran1 ayAynen öyle çok bencil maalesef ama annesi öyle yetiştirdi ! Benim anneminde oğlu var ama o karisina destek oluyor hem iki işte çalışıyor hem devdeyken çocuk bakar hizmet eder yani !! Hersey ailede bitiyor.. Bird eğer evlendik düne kadar yalnız yaşamış annesi bir vardı bir yoktu mecbur yapmış. Bugün tabii rahat nede olsa yapan var
- 1 ay
her şey gerçekten anneden bitiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yorgun argın işten geldikten sonra bir de ev işleriyle uğraşmak ne kadar yıpratıcıdır, anlıyorum seni. 😔 Eşinin bu tutumu karşısında hissettiğin hayal kırıklığı çok doğal. Belki de onunla sakin bir zamanda, "birlikte yaparız" sözünün aslında sana nasıl hissettirdiğini konuşmalısın. Evlilikte karşılıklı destek çok önemli, değil mi? Sevgi ve anlayışla aşamayacağınız sorun yok. 💕✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Canım seni anlayamadığı için empati yapamıyor erkeklerde sık rastlanan bir eksiklik. Ve ben bilmiyorum diyip içinden çıkmak kolayına geliyor ama bence sen tartışmak yerine böyle bir durum olduğunda gel o zaman gösteriyim diyip göster ki yapmamak için bir bahanesi kalmasın birde hani huzurunuz kaçmasın. Çünkü birşeyden rahatsızlık duyduğunda haklı olsanda o anki tavrın durumu çok değiştiriyor. Yani sen çözüm odaklı ve sakin gidersen sorun çözülebilir ama öfkelenip tavır alırsan hem huzursuz olursunuz hem de böyle inatlaşma gibi durumlar olur o yüzden en iyisi çözümcül olmak ve sakinliğini korumak
01 Yorumla
Soran1 aySinrinoliyorum bazen bekarken hepsini yapmış şimdi mi zor geliyor diyorum !! Ben inat edince oda daha çok ediyor haklısın … İyiliklerde söylüyorum tartışıyorum.. ama empati yok neyazikki.. benim kardeşim de erkek ama hem hanıma yardıma der hem çok merhametlidir her konuda.. aileden geliyor ya ailesinde merhamet yok
aptal numarasına yatıyor bırak tüm işleri sende kılını kıpırdatma sadece kendine hazırla yemeğini, tek kendi çamaşırlarını yıka bak o zaman nasıl tıpış tıpış yapmak zorunda kalıyor istiyorlar ki tüm işi kadınlar yapsın kendileri kılını bile kıpırdatmasın evleniyorsanız ev işi her iki tarafında sorumluluğundadır ama maalesef bizim ülkemizdeki çoğu erkek bunu idrak edemedi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayAnnesinde ne gorduyse o
Ailesinde is yapmadiysa bir daha yapmaz oyle alismis
Cunku sadece kadinin gorevi olarak görüyorlar
Ay ben yapamam ya da yaptigi isi bilerek kotu yapiyorlar ki bir daha yapmasin
Kadinin ustune yapismis artik
Isine gelince modern isine gelince gelenekci oluyorlar
12 Yorumla
Soran1 ayAynen öyle arkadaşım.. annesi burdaykende ona bisey yaptırmazdı o yatsın derdi şimdi o da mutfak işi kadının isimis 😏 diyor.. calsimak kimin işi deyince moderne erkek oluyor ozaman hersey müşterek oluyor
Cevap sahibi1 ayBen olsam inadına işten çıkardım görsün o zmn
1 ayÇünkü ergen. Anasının paşaları evlenmesin. Erkekler evlenince karısını çocuk bakıcısı, kişisel hizmetçisi vs sanıyor. Çocuk bakamayan, yetişkin olamamış, kadın ruhundan anlamayan adamları analarına bırakın.
02 Yorumla
Soran1 ayAh bacım keşke bilseydim
- 1 ay
Ben bile sinir oldum jdjd Allah yardımcın olsun
maalesef toplumda böyle erkekler çok, bekarken herşeyini kendi yapıyorken evlenince karısını anasının yerine koyuyo ve bir bebek gibi bakım istiyor… sadece acıyorum, kendilerine yazık edıyolar…
09 Yorumla
Soran1 ayHiç sorma kendisine bisey olunca beni hiç düşünüyorsun der trip atar dedim sen beni çok mu düşünüyorsun dedim
Soran1 ayPazartesi sabahı :) normal..
Soran1 aySen neden efkarlısın? 😅
Soran1 ayMaalesef … iyice hep kötülere denk geliyor :/ … arkadaşlarla konuşuruz onların kocalarında öyleymiş diyoruz bizde biz kötülük düşünmüyoruz.. bizimde böyle bana Boşan diyorlar burada halbuki başka kötü huyu yok diyorum aldatma kadın kız kumar yok. Kimse dört dörtlük degil biliyorum insanı bazen deli ediyorlar işte.. senin de mi eşin naersiz?
1 aysen yapıyosun ya ne gerek var yapmasına? senin yapıcanı biliyor. yapma bakalım birkaç gün nolucak. özellikle onun işlerini ona bırak. ütüsü mü lazım o yapsın camasırı mı yıkanmalı o yıkasın mecbur yapıcak. aç kalsın. yemek mi yok evde ben aç değilim şu an istiyorsan sen hazırla kendine bişiler de. ama inat ederek değil çok normal bişi gibi. yani rica ederekte değil. emir vererekte değil.
12 Yorumla
Soran1 ayCuma akşamı arkadaşıma gittim yemekte yoktu dışarıdan bisey alicam dedi sende istermisin falan yok dedim biz orada yedik :) arada böyle yapmak lazım
- 1 ay
herseyi normalleştirerek söyle yeter. yani o bunu bir trip algılamasın. sinir algılamasın yeterli. erkekler buna gıcık oluyor çünkü. basma bam teline ama senin istediğin olsun. sanki dünyanın en normal seyi gibi davran ki o kendini sorgulasın
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 ayKarısı çalışan adam eşşekk gibi evi temizleyecek yemeği de yapacak bilmiyorsa ögrenecek temizleyemiyorsa diliyle yalayacak temizleyecek
İyi be hem calistir parasina ortak ol hem ise gitsin kadın eve gelince de evde çalışsın köle mi bu00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı.
1 ayBaştan alıştırmıyorsunuz arkadaş kocalarınızın anası oluyorsunuz yorulduktan sonra da biraz yardım istiyorsunuz çok geç bundan sonra hiçbir şey yapma onu baştan öyle alıştıracaktın
00 Yorumla Eşim ben onu 10 dakikada yaparim der yardıma gelince kaçar. Sen yap der. İşten yorgun gelince çoğunlukla yemeği ben yapıyorum
02 Yorumla
Soran1 ayBende öyleyim.. şimdi çalıştığı zamanlar anlıyorum ama dün evdeydi yani biraz da olsun isin ucundan tut diyorum
Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı. Elindeki kıymetı kaybetmeden anlar umarım bu tayfa hiç bekar yasamayan anneden dırekt evliliğe gecen tayfa sanırım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
1 ayBu sığırla evlenirken aklın neredeydi kardeşim.
Bu günün meselesi değil belli ki bunlar.. geçmişte de böyleymiş belli ki…00 Yorumla
1 ayKadın çalışmaz adam gerekirse iki işe birden girer çalışır karısını çalıştırmaz.
01 Yorumla
Soran1 ayTam buldun ben calsimasam laf eder yani iyi oluyor aileme giderken hediyeler alıyorum bisey diyemiyor calsimasam bukadar rahat olamam … yani kendim için de iyi oluyor
- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 ayhayatın ortak alanında ortak işler yapılmalı yardım etmek zor değil bilmesen de bir ucundan tutmak eşini mutlu eder
00 Yorumla
1 aySen faturaları ödüyor musun? Eve kendi paranla bir şey alıyor musun? Tatile çıkınca parayı kim ödüyor? Dürüst ol ama
00 Yorumla
1 ayCidden erkek milleti kadınları delirtmek için var
01 Yorumla
Soran1 aySonra kadınları anlamıyorum derler asil biz sizi anlatmıyoruz
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Erkekler gerçekten çok bencil Allah korusun sen hasta yatalak olsan bu tarz erkekler bir bardak su vermez merhamet duyarlı olmak çok önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayBebeğim var çalışmıyorum ama eşim bazı şeylerde yardım eder bulaşık yemek harici sofra kaldırmak ya da sofrayı düzeltmek gibi çarşaf değiştirmek gibi çamaşır sermek gibi ama karakter meselesi o işte sansinda o varmış maalesef
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. Sen de çalışıyorsan yapacak başka yolu yok. Yapmıyorsa yolu göstereceksin
10 Yorumla
1 ayHaklısın bu anasının kuzusuymuş awk sen olmasan kendine bakamaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bence bi psikolojik destek alın ula ilerisi için iyi bir durum değil bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 ayVe bu erkekler baş üste tutulurlar bende buna deli olurım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 408 cevap paylaştı. Evli olan ev işlerini de yapardım işe de giderdim.
00 Yorumlacanım ayağına yatan aşırı kurnaz erkek nerde görsem tanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayEşin memur. Çalışmaya değil kaytarmaya meyilli ucuz ruhlu memur tipinden hem de... Çok şey bekleme bu ucuz ruhlu tipten...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayKeyfi rapor aldıysa hak yedi vebale girdi. Bu hiç umurunuzda değil dimi? Aldığı para haram ve sende yiyosun o parayı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aySen de yapma bi süre evi poh götürsün. Yemeği de kendine tek porsiyon hazırla. Görsün nasıl oluyo
01 Yorumla
Cevap sahibi1 ayya da kendine dışardan yemek söyle yapma bile
1 ayÇocuk var mı bilmiyorum ama çalışan bir kadına yardım etmek kesinlikle şarttır sonuçta sen de insansın ama başta bir kezolsun ona neyi nasıl nereye koyacağını göster. Emin ol o daha sonra sen soylemesen de yapacaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayEğer çalışıyorsan neden evlisin kendi ayaklarının üzerinde duruyormuşsun bak ne güzel ayrıl gitsin
00 Yorumla
1 ayDemek ki şöyle düşünüyor yemek, bulaşık, temizlik, ütü vb. bunlar zaten kadın işleri topu sqna atıyor direkt empati yapsa zaten senin işini kolaylaştırır kaç yıllık evlisin bilmiyorum yeniysen eğitmek senin elinde eskiyse zaten düzelmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 ayHayatını kendi kendine idame ettiremeyecek ana kuzularını koca diye alıp kendinize buradan sitem ediyorsunuz 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayEvlenince işler böyle hayatım erkekler kendine hizmetçi aşçı köle aldıklarını sanıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySiz bayağı dolmuş gibisiniz ve bu yeni bir durum gibi de değil sanki ama sakin olun bence...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayEğer kadın erkek rolleri oynanıyorsa sende oyna işi bırak ve seni taşıma gerektiğini ona hatirlat.
00 Yorumla
1 ayÖz bakım becerisini kazanamamış ve Kişisel gelişimini tamamlamış hiç kimse evlenmesin özellikle de erkekler..!
01 Yorumla
Soran1 ayDaha kaç yaşına kadar olacaktı bu? 40 dan sonra evlendi :/
Eğitilmemiş erkekleri tekrar yetiştirmek ya da onlara katlanmak değilsiniz kendinize bu işkenceyi yapmayın boşan gitsin bu arsızlık normal degil
01 Yorumla
Soran1 ayBaşka kötü huyu yok diyorum yani katı kız aldatma kumar falan
Gizli Üye(18-24)1 ayEvlenmeden önce nasıldı konuşmadiniz mi hiç bu konuları
01 Yorumla- 1 ay
İş sözleşmesi mi bu. evlenmeden önce böyle konuşmuştuk gibi saçma seymi olur. insan bu kendi değişir ortam değişir durum değişir.
Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. işte ben iki tabak için bu lafları kendime söyletmem
00 YorumlaSen kölesi değilsin bence bu saaten sonra yemeği bile kendine yap anlasın bazı şeyleri
01 Yorumla
Soran1 ayAnlamaz o … ben inat ettikçe o daha çok inatlaşıyor
1 ayErkek çünkü ne beklersin anneleri böyle yetiştiriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayÇok haklısınız sonuçta siz de çalışıyorsunuz biraz empati yapması lazım, yardımcı olmadı lazım. Allah yardımcın olsun abla
01 Yorumla
Soran1 aySagol canım yok hiç emotional yeteneği yok maalesef.. ama kendisine bisey olsa beni hiç düşünmüyorsun der 😅
1 ayÇalıştığın halde işleri ortak yapmiyorsaniz kusura bakma ama esin bencil ve kötü biri.
00 Yorumla
1 ayBazılarının burcu keçi burcu ondandır
01 Yorumla
Soran1 ayOglak 🙄 tam inat
1 ayKarakteri öyle demek ki
07 Yorumla
Soran1 ayNeyazikki
- 1 ay
Ne yaparsan yap da değişmez asla artık ortak bir nokta bulup o şekilde devam edeceksiniz
- 1 ay
Yapmak zorunda. Yetiskin olmak böyle bir şey
- 1 ay
@pembeyolll onda hemfikiriz ama işte bazı insanlar ne yaparsan yap değişmiyor yani
- 1 ay
O zaman evlenmeyecekti. Her insan yapmak zorunda
- 1 ay
@pembeyolll evlenmeden önce bunları öngörmek mümkün değil çoğu şeyi evlendikten sonra ortaya çıkıyor yani evlenmeye demek buradan kolay iş öyle yürümüyor maalesef
- 1 ay
Evlilik sorumluluk işi.
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Yanlış insanla evlenmişsin
01 Yorumla
Soran1 ayFarkındayım :/
1 ayiyi ki evlenmiyorum Allahım çok şükür
11 YorumlaKatıksız bir davar eşin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 ayKadınlar verdikçe daha fazlasını istiyor inan
00 Yorumla Hayat müşterektir o şahıs tam bir kazma
00 YorumlaEvlenmiş eşi yapsın istiyordur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 896 cevap paylaştı. Yanlış davranışlar tabiki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı. O yüzden evlenmiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. İnat değil gız adama öğretmemişsin ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayYatacana yemek yapsaydı
00 Yorumla Sen sorma benimkide oyle😄
00 YorumlaHodukler
10 YorumlaÇok sinir bozucu ya
10 Yorumla
1 ayOkurken kendimden utandım bi erkek olarak
27 Yorumla
Soran1 ayO utanmıyor sonra diyor bana sende benim işleri yapiyormusunuz diyor? Pardon da bahçe işi falan ayda hafta da bir olan şeyler diyorum ama ev işi hergün dedim !
- 1 ay
Cidden çok gevşek bi Kocan varmış. Yemek yapmayı bilmese bile bireyler hazırlamak kahvaltı bile olsa eve gelince senin o derdin olmaması bile senin için ıyi bi şey.
- 1 ay
Bu şekilde devam ederse çocuk yapma bence. Yoksa tek başına kalırsın her işte
Soran1 ayBu yüzden belki olmuyor çünkü beni böyle çok üzüyor düşünüyorum yani
- 1 ay
Stres varsa olmaz zaten. Cidden çok sorumsuz ya vede sorunlu
Soran1 aySorunlu 😏
- 1 ay
Evlensem böyle olmam olamam. neler neler var hayalim de. birlikte her işi yapmak. Yardım etmek isterim
Gizli Üye(36-45)1 ayAdam rapor almış daha napsın?😅
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 aysenin eşin sen bilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Sen de çalışıyorsan yardım etmeli
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat