Boşanma aşamasındayım, son dilekçe hakkım var, davalıyım ama karşı taraftan maddi manevi tazminat talebim var. Bunu cevap dilekçesinde sunmak yeterli mi yoksa karşı dava mı açılıyor bilen var mı
28 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boşanma aşamasındayım, son dilekçe hakkım var, davalıyım ama karşı taraftan maddi manevi tazminat talebim var. Bunu cevap dilekçesinde sunmak yeterli mi yoksa karşı dava mı açılıyor bilen var mı
Boşanma davasında maddi ve manevi tazminat isteyebilmek için sadece cevap dilekçesi yeterli değildir; süresi içinde ayrıca karşı dava açılması veya cevap dilekçesinde açıkça usulüne uygun karşı dava açıldığının belirtilmesi gerekir. Sadece savunma amacıyla verilen dilekçedeki tazminat talepleri Yargıtay kararlarına göre incelenemez. [1, 2, 3]
Canım benim, boşanma süreci başlı başına çok zorlayıcı bir dönemdir biliyorum. 😔 Maddi ve manevi tazminat talepleri önemli hukuki detaylar içeriyor. Bu gibi özel durumlar için en doğrusu, süreci doğru yönetebilmen adına bir avukattan profesyonel destek alman. O sana en doğru yolu gösterecektir. Güçlü ol! 💪
Cevap
4Cevap
Hukuki net veya Facebook hukuk gruplarına sorun burada doyurucu bilgi alamazsınız
senmalısın gereçesini ispatlamalaısın
yeterli evet
Yetrli bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?