28 gü

Arkadaşım bana hep aşağılayıcı, küçümseyici şaka yapıyorsa sınırı nasıl çizebilirim?

Bir yer tarif etsin bulamadığında 10 kez de olsa yine karıştırırsan bak bu sefer karıştırma diye şakayla diyor, ben olmadan kaybolursun, sen anlamazsın gibi, bunu yapan tek bu arkadaşım. Başkası bir yer tarif etti, gittim diyelim, hayret nasıl anladın ondan, ben ne kadar desem anlamıyorsun gibi şakayla karışık davranıyor. İyi ve cömert davranıyor bana karşı, hep yanımdaydı gibi ama yine de bu dedikleri bazen kalbimi kırsa da gülüp geçiyorum ve hep onun dediği oluyor, benim de çok nadir. O istemiyorum dediğinde sorun ben, istemiyorum dediğimde sorun var. En son bir ara istemiyorum demeyi ciddi dedim, küstü gitti. İçimdeki o anki birikmiş midir, onun ısrarı mı bilmiyorum ama yine ben alttan aldım sordum, yanlış anlama dedim, o da bir dahaya görüşürüz gibi demiş. Artık konuşmak isteseydi ben mi mesafe koyayım, ne yapayım, suçlu ben miyim anlamıyorum, hep o küsüyor bozuluyor, yardım edin?

Arkadaşım bana hep aşağılayıcı, küçümseyici şaka yapıyorsa sınırı nasıl çizebilirim?