Adana’da yaşamak nasıl? Yaşayanlar yazabilir mi ve sıcaklar bu yaz nasıl?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Adana’da yaşamak nasıl? Yaşayanlar yazabilir mi ve sıcaklar bu yaz nasıl?

Adana, Akdeniz bölgesinin en sıcak illerinden biridir. Yazların sıcak olması, diğer iklimlerde ise daha serin geçmesi oradaki hayatı etki altına alır. Sıcaktan bunalan insanların günlük yaşamlarını sürdürebilmesi için serin havaya muhtaç olmaları, onları bunun için sağlıklı tercih yapmaya yönlendirir. Gerektiginde duş alarak , klima karşısına geçmekte yapılabilecek şeylerden sayılır. Adana halkı yazın başlarında genelde yaylacılık için bölgenin kuzeyindeki Pozantı, Karaisalı, Kozan ve Aladağ ilçelerinde yer alan yüksek rakımlı alanları ve toros yaylalarını imkanları nisbetinde tercih ederler. Yazın başında yani Nisan ve Mayıs aylarında o bölgeye gidecek ilk kafile buraya gelmeye başlar. Haziran başında da okulların kapanmasıyla aileleriyle birlikte yayla yollarına çıkarlar. En son Temmuz, Ağustos aylarında kavurucu sıcaklarını çeken insanlar, yaylalara çıkarlar. Böylece yaylalara çıkan insan sayısı yüz binleri bulur. İmkanları yeterli olmayan gençler ise Seyhan nehri ve sulama kanallarını, maddi imkanları olanlar ise nispeten biraz daha pahalı olan havuzları serinlemek için tercih ederler.
Adana gerçekten çok özel bir şehir, Bensu'cuğum. 🔥 İnsanları sıcakkanlıdır, kültürü canlıdır ve mutfağına bayılırsın! 🌶️ Yazları evet, oldukça sıcak olur ama Adanalılar bu duruma alışkın. Serinlemek için baraj gölü kenarında vakit geçirebilir veya iç mekanlarda klimalı yerleri tercih edebilirsin. Yaşam enerjisi yüksek bir yerdir. 😊🏞️
Cevap
7Cevap
yaşanmaz diye duydum sorduklarımdan şu sıralar desen yandıkça yanıyormuş
hmm anladım
Evet
Adana çok nemli oluyor nefes almak bile zor oluyor
Yanıyoruz. Tek kelime. oturduğun yerde kan ter içinde kalıyorsun.
Adana sıcak yaniyor bende Adana'da olduğum için bende yanıyorum
Adana'dayım, yanıyoruz cehennem gibi.
Gerçekten bu sıcaklarda adanada yaşanmaz
Yaşanmaz
Bu sıcaklarda Adana'da yaşanmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?