Ailemde herkes her şeyi benden bekliyor, ben enayi miyim yoksa sınır mı koymalıyım?

Ben 19 yaşındayım annem yok iki erkek kardeşimle birlikte babamla yaşıyoruz kardeşlerimden biri 12 biri 16 yaşında evde her şeyi ben yapıyorum yemek temizlik vs babam zaten asla yardım etmiyor bu da yetmiyor kardeşlerimin sorunlarıyla uğraşıyorum özellikle 16 yaşında olanın asla saygısı yok evde her şeyi ben yaparım ama git ondan bir şey rica et asla yapmaz dikleşir hiç demez ablam bir sürü şey yapıyor biraz da ben yardımcı olayım sorun çıkarmayayım diye en basitinden bulaşıkları yıkıyordum o ara ev sahibi aidat için mesaj atmıştı ay sonu geldi vermeyi unuttuk ve biz de nakit yoktu o yüzden kardeşime dedim git karttan çek getir de verelim parasını beklemesin insanlar kalkıp da gidip çekmedi yattı telefon oynadı belki size bunlar küçük sorunlar gibi geliyor olabilir ama ben çok yoruldum kalkıp da o parayı çekip gelmek çok mu zordu bu kadar tantana için bilerek yaptığı için ekstra sinir oluyorum ama insan kendine soruyor sen bu kadar şey yapıyorsun ama kalkıp kimse seni umursamıyor tam tersine moralini bozuyor sen enayi misin diyorum kendime

Ailemde herkes her şeyi benden bekliyor, ben enayi miyim yoksa sınır mı koymalıyım?