Merhabalar. Size iki konuda danışmak istiyorum. Öncelikle cahilliğim için kusura bakmayın. Bunları farklı kaynaklardan da araştırabilirdim ama bizzat bilen birinden dinlemek bana daha doğru geldi.
Annemi 54 yaşındayken, kanser nedeniyle çok ani bir şekilde kaybettim. Vefatının üzerinden yaklaşık on ay geçti ama hâlâ bu acıya alışabilmiş değilim. Onu her özlediğimde Fâtiha, İhlâs, Felak, Nâs surelerini ve Ayetel Kürsi’yi okuyup sevabını anneme bağışlıyorum.
İlk olarak merak ettiğim konu şu: Annem için hangi sure ve duaları okuyabilirim? Bunları belirli günlerde mi okumalıyım, yoksa aklıma geldikçe okumam yeterli olur mu?
Tesettürlü değilim. Annem aklıma geldiğinde, gece ya da gündüz fark etmeksizin telefonumdan Arapça metni takip ederek Yasin Suresi ve diğer duaları okuyorum. Ezberden bilmiyorum, bu yüzden telefondan okuyorum. Bu şekilde okumamda bir sakınca var mı?
Ayrıca Kur’an veya Yasin okurken mutlaka başımı örtmem ya da abdest almam gerekir mi? Yoksa bunlar tavsiye edilen ama zorunlu olmayan uygulamalar mıdır? Bu konuda doğru bilgiyi öğrenmek istiyorum.
Bir diğer sorum da şu: Anneme en çok hangi ibadetlerin ve hayırların sevabı ulaşır? Elimden geldiğince sadaka veriyorum, ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımı yapıyorum, sokak hayvanlarını besliyoruz. Bunları yaparken tek amacım anneme sevap ulaşması. Bunun dışında onun adına yapabileceğim, sevabı devam edecek başka neler vardır? Onun için en faydalı olacak ameller nelerdir?
İkinci olarak da annemin vefatının birinci yılı yaklaşıyor. Senesi dolduğunda yeniden bir mevlüt okutmayı düşünüyoruz. Bu mevlütte annem adına neler yapabiliriz? Misafirlere ne ikram etmek veya ne hediye etmek daha anlamlı olur?
Kalıcı bir hayır olması açısından neler yapılabilir? Mevlütte dağıtabileceğimiz, insanların annem için dua etmesine vesile olacak hediyeler veya yapılabilecek güzel iyilikler konusunda önerilerinizi çok merak ediyorum.
Benim için en önemli şey, annemin ruhuna mümkün olduğunca çok dua ve sevap ulaşması. Bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer