10 gü

Esinin yanindayken mekan raconu kesip dayak yiyen adamlarda mi suç, yoksa sabri tasan bizde mi?

​4 erkek kardeş kafede oturmuş maç izliyorduk. Yan masada eşiyle oturan bir adam, sırf eşine hava atacak ya da "delikanlılık" yapacak diye ortama açıkça küfürler etmeye başladı.
​Kafenin personeli uyardı, çevredekiler uyardı, biz de "Ne oluyor?" der gibi baktık. Adam bu sefer gözümüzün içine bakarak bize artistlik yapmaya başladı. Kardeşim, bak biz 4 kişiyiz, ortam kalabalık, yanında da eşin var; sakin ol, git belanı başka yerde ara diyoruz... Adam hâlâ "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, ben şöyleyim böyleyim" diyerek üzerimize yürüdü.
​Sonuç? Yanındaki eşinin gözü önünde tekme tokat dayak yedi.
​Şimdi soruyorum size: Akıl var, mantık var. Bir erkek, yanında eşi varken ve sonunun dayak olacağını bile bile 4 erkeğin masasına salça olur mu? Namus meselesi değil, bir şey değil; tamamen sahte delikanlılık ve şov peşindeydi.
​Bizim yaptığımız da belki fevriydi ama bu kadar uyarının üzerine kaşınanı da kaşırlar. Erkek arkadaşlar, yanınızda eşiniz/sevgiliniz varken şöyle lüzumsuz şovlara girip kendinizi rezil etmeyin.
​Sizce bu durumda suç tamamen "Ben kimim biliyor musunuz" şovuna giren adamda mı, yoksa sabrı tükenen bizde mi?
Esinin yanindayken mekan raconu kesip dayak yiyen adamlarda mi suç, yoksa sabri tasan bizde mi?