12 gü

Ten renginden dolayi zorbalanmak?

Esmer tenliyim küçüklüğümden bu yaşıma kadar zorbalığa uğradım. Küçükken pek takmazdım da şimdi büyükler tarafından zorbalanmak ağrıma gidiyor. Annem, teyzemler de beyaz tenli ve onlar tarafından da zorbalığa uğradım. Onlar neyse de en tuhafıma giden ve rahatsız olduğum ve acaba ben mi abartıyorum dediğim bir olayı anlatmak istiyorum. Bir eltim var çok anlaştığım. Kötü bir huyu var, beyaz ten olayını çok abartıyor. Birinden söz ederken bembeyaz teni var der övmek manasında. Ya da küçümsemek istediği zamanda ya iyi hoş da kız esmer der mesela. Kızı var, teni aşırı beyaz ve ne zaman konu açılsa kızının beyaz teninden uzun uzun söz eder, ben de aynen gerçekten öyle maşallah falan derdim ama çok rahatsız da olurdum. Bilmiyorum bu kadın üstünlük mü taslıyor anlamadım. En son yine kızının teninden bahset bahset bitiremedi, ben de hi hi evet evet dedim, başka bir tepki vermedim. Böyle olunca o daha çok daha çok anlatmaya devam etti ve küçük duruma düştü. İşçinin yağları eridi, bir dahaki sefer açık açık rahatsız olduğumu söyleyeceğim bu kadar da görgüsüzlük olamaz bence. Sizce ben abartıyor muyum siz olsanız ne yapardınız

Ten renginden dolayi zorbalanmak?