Yirmi beş senenin sonunda ait olduğum yeri buldum ama orada değilim. Dinimden de uzaktayım, evimden de. ☹️
14 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yirmi beş senenin sonunda ait olduğum yeri buldum ama orada değilim. Dinimden de uzaktayım, evimden de. ☹️
Cevap
22Cevap
Olmak istediğim yere doğru gidiyorum.
Dinden uzak olmak bana çok şey kazandırdı en azından özgüven. Muhafazakâr düşünceler beynimi yiyordu. Hepsini s ettim zamanında. Şuanda tek başıma yaşayan bir insanım. Bence ait olduğum yerdeyim.
Geçmiş olsun. Dinim İslam olsaydı ben de benzer şizofrenik sancılara kapılabilirdim, direkten döndük :d
Tebbet suresini yıllardır okuduk beddua etmişiz farkında değiliz. Araştırmıyorduk ki neyin ne olduğunu bilmiyorduk.
Kahretmeli dua, süpermiş puahaahahah
Sıkıntılı işler.
Harbiden öyle, dinler kültürle bağlantılı ve kendi düşünceni takip etmezsen kötü sonuçlar doğuruyor. 15-16 yaşından beri İslam diye zorladım ama yok abi patladı seneelr sonra. Beni o zamanlardan bilen yaşça büyük bi arkadaşım "savunduğun şeyi sevmediğinin farkında değildin, kafa yapınla alakası yoktu" dedi. Kültür dayatmasından iyi zorlamışız senelerce...
Toplumu ahlâki bakımdan bir düzende tutmaya yarıyordu asırlar önce. Daha sonra düzen tutmayınca kanunlar yasalar devreye girdi. İnsanı zaten baskıcı düşünceler adam etmez. İnsanoğlu kendi yolunu bulan varlıktır her zaman. Kehf 29: "Dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin" burada da zorlamadan bahsedilmiyor. Ama bizi zaten tüketen şey toplum baskısı ve dini konuların menfaat üzerine kullanıldığı gerçeği. Bunlar da dinden soğuttu insanları. Bana göre asıl inanç insanın hadislere göre değil kendi isteğine bağlı olarak inanması yani kendi çapında kimseye yansıtmadan. Kültür dayatması da işin içinde zaten hatta din toplumsal kültür haline gelmiş. İnsanların kafasında da muhafazakarlık algısı oluşmuş. Karakteri de dine göre eleştirir hale gelmişler. Bir insanın karakteri inancına göre değil kendisini nasıl yetiştirdiğine göre bağlı. Din de artık bir zamanlar işlevini yerine getiren, şu zamanda da baskı ve gereksiz olarak görülen bir kültür haline geldi.
Kelimesi kelimesine doğru tespitler. Din inanç değil, milletin g0tüne göre değiştirdiği kültür hâlinde şu an. Özellikle de bizim coğrafyada böyle. İnsan kendi vicdanıyla çatışmadıkça hiçbir şey değiştiremiyor, aynı düzeni sürdürüyor. Ahlaksız insan topluluğunu da anca dinle yasayla kırbaçlarsın zaten, başka yolu yok. İdeoloji olarak kalabalıktan sıyrıldığım için memnunum.
Ahaha doğru 😂
Zor soru. Ait olduğum asıl yeri hiç bulamadım. Maddi ihtiyaçların sürüklediği yerlere gitmek zorunda kalıyorum yıllardır.
hayırlısı be. insan zaman zaman öyle yolunu şaşırır. önemli olan o yere varmaktır. varırsın, endişe etme. sen yeter ki insanlığını kaybetme.
En azından ait olduğun yeri biliyorsun orada olmasında şu anda insanlar nereye ait olduklarını hala aramakla meşgul
Erken uyandım bile denebilir bence de
Bazen ait olduğu yer bir kisinin yanida olabiliyor bir şehirde..
Cidden ://
Ve bazen de ait olduğun yerin yalnızca kendin olduğunu öğretiyor sana hayat.
Ne düşündüğün daha önemli tabii.
Yani dediğim gibi hayat bizi nereye sürükleyecek hiç belli olmuyor. Bazen arayış içerisinde oluyorsun Ama şunun farkına varmıyorsun ki bir şeyleri ararken kendini kaybettiğinin. Neyse bu saatte de çok fazla felsefi konuştum çok pardon 😅😅
Hahssha o tiplere sabır diliyoruz
😅😅 katılıyorum. Bu arada bu tür sorulari bu sitede görmek çok güzel 🙏
Gece gece sanal seks, sevgili dertlenmesi ve depresyon başlığı kullanmayan o 3 kişiden biriyim ahshsh
😅😅 Evet zaten ona şaşırdım bu saatte bu tür sorunun burada ne işi var diye
Farkımız, tarzımız!!11
😅😅 ama lütfen böyle yapıp da sitenin ayarlarıyla oynama. Gerçekten farkın tarzın olmuş.
Eski tayfadanız, lider biziz. Diğerleri sitenin ayarını bozuyor abi
Katılıyorum Ben de bu siteye çok eskiden beri üyedim eskiden daha iyi daha kaliteli insanlar vardı maalesef şimdi daha çok abaza kesim var
Her şey gibi KS de bozuldu
Maalesef öyle. Hani normalde burası insanların sohbet etmeye geldiği dertlerini anlattığı insanlardan görüş aldığı yerdi şimdi maalesef sanki evlendirme sitesi gibi olmuş nerede sapık varsa sitede dolmuş
Evlendirme olsa iyi, evliler kocasını/karısını uyutup sanal sekse geliyo
Aynen öyle hayır anlamadığım da şu Gerçekten bak anlamıyorum evlilerin burada işi ne. Bak Birak evli olmayı İnan hayatımda biri olsa benim bu sitede işim olmaz bir şey yaptığımdan değil Ama ortam o kadar iğrenç oldu ki
Çok haklısın ama öyleler işte...
Yapacak bir şey yok işte biz de böyle karakterli insanları sorularına denk gelince yorum yapıyoruz 🙂🙏
İyi ediyosunuz efenim
Teşekkür ederim efendim bu güzel sohbet için 🙂
Ricalar...
Başka nice soruların altında görüşmek üzere..
İyi geceler gönül dostları...
İyi geceler efendim 🍀
Hem dinsiz hem homeless, her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır yeğennnn
Bunlar sabaha karşı tehlikeli
sorular
Dininden nasıl uzaktasın dinin ney?
Ait olduğun/m yerde eksiğim
Nerdesin hayatım yoksun yanımda?
Cidden mi ya
Oc 🥺
Ovusbu cocuvu
Tam olarak olmam gereken yerdeyim memnuniyet duyuyorum
Dininden neden uzaktasın 🙄
Nasip yoksa demek ki
Ait olduğum yeri bilmiyorum ki
Aile bağı olan herkes ait olduğu yerdedir
Rabbim bol bol sabır versin
Degilim
Evet gönüllerdeyim
Evet öyleyim
o yerdeyim
İvvvit
Evet
Nerdesin be
Değilim bence
Neden peki
Mesafeler
Ne yapacaksin
Yer değiştircem
evdeyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, 25 yılın sonunda ait olduğunu hissetmen çok değerli bir keşif. ✨ Bazen ruhumuzun bulduğu yere fiziksel olarak ulaşmak zaman alabilir. 🙏 Kendine nazik ol bu yolculukta attığın her adım kıymetli. Kalbinde hissettiğin aidiyet duygusu sana yol gösterecektir. 💖 Evin de dinin de her zaman senin içinde canım.