İşte böyle kötü kişiler yüzünden Alevilik kelimesini kirletiyorlar. Yav kardeşim illa Alevide mi var bu şeyler? Kötüleyen Alevilik değil insanlardır. Her cins insan var bu dünya da iyisi de kötüsü de. Naskastra durumu gayet iyi açıklamış. Artık lütfen şu ayrımcılıktan vazgeçin. Herkes aynı değildir anlamak istediklerini anlarlar. Sende doğrudur diye onu bilirsin. Bende Aleviyim. Evet Alevi arkadaşımda böyle söyledi bana ama yanlış öğrenmesinden dolayı yanlış konuşuyor. Kızgınlığımın çoğu sana değil yanlış anlama Alevilik hakkında saçma sapan yanlış yorum yapanlara. Bir insan kendine saygılı duyulmasını istiyorsa önce saygılı olmayı öğrenecek. Bazısı gördüğünü yapar. Bazısı da görüp araştırdıktan sonra öğrendiğini yapar. Bak sen çok efendi iyi birine benziyorsun. O yüzden kendi yorumunu yazan kişilere hiç takılma. Bilgisi olan kişilerin yolunda git.
21 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma yanlış anladiysan. Teşekkür ederim anlattiklarin icin o senin kendi iyiligin
En İyi Cevaplar
+1 yıl1. Hz. Ali degildi o namaz kilarken kafasi kesilen.
2. Ben aleviyim ve kuranda okudum namazda kildim. Ki babam dedem falanda namaz kilarlardi. Alevilerin bir coguda namaz kilar.
3. Eskiden bizde namaz kilardik ve dislanmaya basladik o yuzden bizim ibadethanrmiz cem evidir. Iyice arastir bacim. Oyle konuş.41 Yorumla
Soran+1 yılAraştırıyorum bildiklerimi sordum teşekkür ederim paylaşımın icin
Bir Alevi Olarak Açıklamaya Çalışayım .
Aleviler Namaz Kılmıyormuş Hz. Ali Namaz Kılarken Öldürüldüğü İçin Demişsin Ki , Aleviler Hakkında Bilgin Olmadığı Burdan Belli. Aleviler Hakkında Camilerde Öldürülmeleri , Öldürenlerin Cennet e Gideceği Konuşmalar Yapılıp , Alevilerin Yakıldığı , Linç Edildiği Bir Dönemde Bir Alevinin Camiye Gitmesi Sence Ne Kadar Mantıklı. Aleviler Namaz Kılmıyor Dinsiz Diyenler Alevileri Cami Çıkışı Yakanlardır..
2. Aleviler Neden Türbana Karşıdır , Aleviler Saçının Örtünmesine Karşı Değildir , Ki Çoğumuzun Babannesi CiciAnnesi Annanesi nin Saçı Örtülüdür. Bizler Sadece , Müslümanlığın Dini Kıyafetlerin , Kimler Tarafından Getirildiği Belirsiz Kişilerin Dayatması Şeklinde Olmasına Karşıyız.119 Yorumla
Soran+1 yılEvet bilgim yok bunuda belirttim zaten. 1 dakika ; alevileri yakan oteki mezhepler mi yoksa hz. Aliyi camide oldurenlerden mi?
- +1 yıl
Sivasta ki Olaylarla Hz. Alinin Ölümünün Bağlantısı yok. Hz. Aliyi Öldürmenin Tek Yolu Namaz da İdi , Çünkü Tek Bir Namaz Kılarken Tamamen Güçsüz Ve Kendinden Geçerdi Ki , Eğer Karalamara İnanırsak Hz. Ali Öldükten Sonra Hiç Bir Ali Taraftarının O Günden Bu Güne Namaz Kılmaması Gerekirdi Değil Mi? Namaz Konusunu En Güzel Şöyle Açıklayabilirim Bence , Şimdi Camilerde Alevilerin Kellesini Kesmek Sevaptır Dense , Camiden Çıkanlar Alevileri Öldürse Kapılarına Çarpı İşareti Koyup Gece Baskınları Yapsa.. Sen Böyle Bir Ortamda Bile Bile Çocuklarını Ölüme Yollarmısın?
Soran+1 yılTabikide Hayır fakat hz. Muhammed i de tasladilar onunda ölümü istendi ne zulumler ettiler islamiyet yayilmasin diye neler yapildi ama sunni Hanefi islamiyeti yaymaktam namazdan tesettürden vazgecmediler. şu an icin camiye girseniz asmayacaklar kapilariniza cçarpı konup baskin yapilmayacak namaz kildiginiz icin yakilmayacaksiniz.
- +1 yıl
Hz. Muhammed Zamanında Sunni Alevi Diye Bir Kavram Yoktu Öncelikle Bunu İyi Anlamak Lazım.
Ki Aleviler Camiye Gitmemeli Demiyorum Ben , Daha 15 20 Yıl Önce İnsanların Görüşleri Yüzünden Yakıldığı , Asimile Edilen , Kutuplaştırılan Bir Toplumun Ama şimdi Yakmıyorlar Diyip Camiye Davet Etmek Bu Bilinci Aşılamak Sanıldığı Kadar Kolay Mı? Ki o Zamanın Tesettürünü Bana Anlatırmısın , Nasıldı O Zamanın Tesettürü? Eğer Konuyu Tartışma Platformuna Taşıcaksak , Osmanlıda Halifelik Döneminde Sarayda Tesettür , Müslüman Ülkelerdeki Belirli Dönemlerde Tesettür Bunları iyi Araştırıp Öyle Oturmak Lazım Değil Mi Tartışma Platformuna.
Soran+1 yılSiz soyleyin bben arastirayim. .
Soran+1 yılTamam Sağol
- +1 yıl
bu arada hz ali namazda öldürülmedi. Hz ali o sabah kalktığında saçları herzamankinden beyazdı. çocukları baba saçların ne kadar beyaz dediğinde oğlum birazdan kıpkırmızı olacak o saçlar dedi. oğulları durumu anlayıp babasını durdurmaya çalıştı. Hz ali allahın emrine karşı gelinmez dedi. dışarı çıktığında turnalar gitmesin diye hz alinin ayaklarına kapandı hz ali ayaklarından turnaları silkti Hz ali evlatlarına ben ölünce beni suratı siyah bir adam alcak ona engel olmayın dedi hz ali alnına gelen zehirli bir kılıç darbesi ile öldürüldü. siyahlar içinde bir adam geldi. Hz aliyi aldı ve atıyla götürdü. Hz alının evlatları bu kim olduğu belli olmayan adam babamızı götürüyor diyerek adamı takip ettiler adam çölde bir süre gittikten sonra Hz alinin oğullarına döndü ve yüzünü açtı. o siyahlı adam Hz ali idi. Evlatlarına gitmesini söyledi. bugün hz alinin mezarının yeri belli değildir.
- +1 yıl
La neyi belirsiz iyi misin kıyafeti örtünün diyen senin benim peygamberim sen nasıl kabul etmiyorsun Kur'anı kerimde de yazar örtünün diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılmezhepler bizik yarattigimiz basit konulardaki yorum farkidir. cografi ozelliklere gelenek lere gore degisir. hangisi uygun sa o mezhebi secmislerdir.
mesela şu an sunniyim bana yarin sor. Hanbeli olacam. hatta diğer gün hic bir mezhebi kabul etmicem.
bunlari yapmamin dibe hic bir zarari yok. muslumanim o kadar. kendimi su mezhepte diye falan siniflandirmiyorum. Çünkü bunlar basit konulardaki yorum fark liliklari. Örneğin elin kanayinca abdest bozulmasi gibi. yane yane yane
alevilik dedigimiz sey kurandan bir şey kabûl etmiyosa müslüman değillerdir. ama diğer mexheb gibi basit seylerse sorun yoktur. Ayrica
Herkesin hayatina kimse karisamaz13 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşıma alevi misin diye sordum oda evet dedi alevi oldugun icin kapalilari ssevmiyorsun yani dedim aynen dedi buda onu dinden cikarir?
Evet haklısın ama artik mudahale etmiyorlar cok sukur alisir gibi oldular arada bir karsi cikan oluyor ama ggeciyor sonra
Cevap sahibi+1 yılKuran da galiba nur suresinde yazıyor
tesetturu. eger allahin bunu soledigini kabul edip yapniyosan gunah olur. ama kabul etmuyosan kafir. bu kadar net.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılİslamiyet'te kavgalar başladı, yani bir yerde sağ-sol çatışması, devrimci olan kesim ile olmayan kesim kıyasıya bir mücadeleye girişti. Çok iyi biliyoruz ki Hz. Ali'nin taraftarları Ehli Beyt'ten idiler ve gerçek Müslümanlığı temsil ediyorlardı. İhtilalci Müslümanlığı temsil ediyorlardı. Muaviye şahsında bir araya getirilenler ise, sağcıları yani karşı devrimcileri temsil ediyorlardı.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen sagciyi solcuyu hic bilmem ki.
Yani sag ve sol devrimi oldugu icin bir taraf tesetture karsi oyle mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden insanları birbirine düşman ediyorsun? Madem o arkadaşlarının inancı farklıysa senin kendine inancın da onlardan bir farkın olmamış oluyor.. Çünkü onlar gibi oldun düşüncende..! Onlar kabul etmese bile senin saygı duyman gerekir, insanlık budur.. Herkes kendi inancına göre yaşamını sürdürür.. Doğru veyahut Yanlış kararı yaradan bilir.. Kimse kimseye sen şusun ben buyum üstünlük kuramaz.. İyimserlikle kötümserliği ayırmalısın.. Her sünni iyi diyebilir miyiz? Her alevi iyi diyebilir miyiz? ya da başka mezhep ya da başka dinden iyi diyebilir miyiz? Her inanışlarda iyi insanlar da vardır kötü insanlarda vardır. Şimdi hiristiyanı sevmeyen çok insan vardır fakat hiristiyan ülkelerin ürettiği teknolojileri müslümanlar kullanıyor..! Madem kötü diyorsak onların icatlarını kullanmayalım.. Biraz farklı açıdan bakmaya çalış (iyimserlik)
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunu izle bakalım... https://www.youtube.com/watch?v=PfACpB66Fdg
Soran+1 yılYanlış okudunuz sanırım iinsanlari dusman etmedim sorguladim geneli mi böyle olur merak ettim dusmanetme gibi bir niyet soz konusu olsaydi sorgulama tarzında degil daha sert bir tepki ile onlark kotulerdim. Kotulemedim , bu sekilde bir tavir aldim neden boyle bir tepki veriyorlar ve hepsi mi boyledir bilmiyorum çünkü diye bir aciklamam var orada be aalevi bir arkadasim kapanmayi denedi , bir alevi arkadasim benden sonra kapnmak istedi ama kapanamadi. Hz. Ali nin kılıç uclu kolyesinde cikartip kimseye belli etmemelerini istiyorlar sorgulama bu dusmamlil iile bir alakasi yok asla boyle birseyde istemem.
Cevap sahibi+1 yılSorgulamıyorum, kötülemiyorum diyorsun yazdığın kelimelere sözlerle bakarsan hala kin nefret var..! Her Alevi kötü mü her Sünni kötü mü? Sana yazdığımı tekrar oku... Senin inancına vede onun inancı hiç önemli değil sizler sadece insanca hayatın güzelliklerini yaşamak. Kimisi başını örter kimisi kıçını açar kimseyi bağlamaz ve şu doğru bu yanlış diyemezsiniz.. insan kitabada inanmayabilir Allah'da inanmayabilir. Eğer sana karşı adam gibi insan gibi konuşuyorsa neyinden şikayet ediyorsun. Hala da şu doğru şu yanlış diye sorguluyorsun..!
Soran+1 yılAnlattigimi yanlış anlamak zorunda misin?
Cevap sahibi+1 yılSana son kez yazıyorum. Her Sünni kötü insan değil her Alevi kötü insan değil. inançlarınızı sorgulamayın insanlığına sohbetine bakınız.. Uymuyorsa sohbet etmeyin kim ise..
Soran+1 yılHepsi kotu demedim ssadece sorum vardi sordum. Teşekkür ederim bilgilerin uyarilarin icin.
Cevap sahibi+1 yılBende teşekkür ederim..
- +1 yıl
Pardon kardes! Soruyu soran kisinin sorusunda kimseye dusmanlik ettigi yok ki. Sen asil dusmanlik ediyorsun. Maras katliami videosunu paylasmissin. Sen tum sunnileri nasil zan altinda birakabiliyorsun? Buna hakkin var mi? Siz alevilerle konusulmuyor, iletisime tamamen kapalisiniz.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBurada ki kimsenin Alevilik hakkında fikri yok o arkadaşına da söyle yaratılanı sev yaratandan ötürü dersiniz bir ben mi fazla geldim sana dersen susar belli ki cahil ;)
4 kapı 40 makam vardır bizde peygamberimiz H. z. Muhammed s. a. v. Pirimiz H. z. Ali'dir, ayrıca oruçta tutarız namazda kılarız ama bunu çoğu alevi yapmıyorum der, Alevi bile oruç tutuyor diyen densizler çok daha yazarım ama neyse sen arkadaşına öyle söyle anlarsa anlar anlamazsa cahil ile muhatap olma05 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir alevi arkadasim bahsetmişti bizde önce Allah sonra hz. Muhammed sonra hz. Ali gelir diye hatta ilahileri varmis ama oda karsi cikmisti kapandigimda. Artik konuşmuyorum o kisiyle kapanan o.. dur kelimesi agirdi sonuctam teşekkür ederim
- +1 yıl
Cahil ile cahil olma sen boş ver gitsin o daha çook halt yer ;)
Soran+1 yılDoğru diyorsun
- +1 yıl
İşte böyle geri kafalılar yüzünden toplumda yanlış bir ön yargı oluşuyor kendilerinden haberleri yok olduğunu düşündüğü şeyide rezil ediyor
Soran+1 yılHaklısın. s
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılne aleviliği ben hiçbir mezhep denilen insan uydurması töreleri kabul etmiyorum.. aleviliğin müslümanlıkla alakası yok hatta mezheplerin kuranda hükmü yok... hristiyanlıkta olduğu gibi protestan, katolik vb... bizdede alevilik, sunnilik, şafii lik bilmem nelik... nedense fark göremiyorum? rehber kurandır. kuran ne derse onu yaın her allah diyene inanmayın... allah boşuna akıl vermemiş size. tembelliği bırakında allahınızın size açıkça gönderdiği kuranı okuyun. apaçık gönderdim demiş size...
61 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
+1 yılya canlarım benim dinler yalan hala aleviydi suniydi şiiydi lütfen geçin bunları. yaradan kendisine dua edip namaz edelim diye mi bizi yarattı yani egosunu tatmin mi ediyor kendini egoları olan bir yaradan mı bizi yarattı.
410 Yorumla
Soran+1 yılBuradaki paylasimim musluman mezhepleri arasinda ateist ya da deist değil.
- +1 yıl
belirttin mi yrram illa konuşturcaksınız beni
- +1 yıl
elin arabı gidip kitap yazıyor hadi o cahil araplar inanıyor tamam. araplar bizim atalarımızı kesip doğrayarak katliam yaparak o dinlerini bizim dinimiz haline getiriyorlar böyle türkler müslüman oluyor. bu araplardan kime yarar geldi ki bize gelsin mına koyim az düşünün ya düşünün anasını satiyim bu diktimin araplarının atalarımızı öldürmesiyle müslüman oluyor ülke. ve o arapların torunları Türkiyeye düşman oluyor. neden bunları düşünmeyip aleviydi oydu buydu diyip duruyorsunuz? ya hadi yaradan muhammedi peygamber seçti arkadaşım muhammed iyi insandı seçti vs deniyor. ulan onun karısı kuzeni niye hazreti oluyor arkadaşım? adam temiz diyorlar eyvallah onun karısına hazreti diyorlar kuzenine hazreti diyorlar. kuzeninin ne özelliği var muhammedle kan bağının olması mı? kan bağı var diye adam cennetten vip mi aldı şimdi? neyse sakinim siz hala beyninizi o türbanla kapayın köle olmaya devam sonra tayyip niye çok oy alıyor.
Soran+1 yılBenimle duzgun konus. Inanmadigin dine inanmak zorunda kalicaksin. Eger benim dedigim ise görüşürüz..
- +1 yıl
yaradan size beyin vermiş tamam mı düşünün diye. sizin gibiler o beyni türbanıyla kapıyor tek derdiniz aleviydi sunniydi lazdı oydu buydu sus sinirim bozuldu iyice
Soran+1 yılO beyni sanada verdi birde goz verdi okuma yazmanda var ne guzel ac kitabi oku beynimi ortuyoruz gunahimi. Sinirlerini bozmak istemezdim kusuruma bakma ama sen kendin geldin ve Allah i kotuledin. Iyi geceler
- +1 yıl
allahı kötülemedim arapların yazdığı kitaba inananları kötüledim. yaradan gitmiş avrupaya incili çıkarmış araplara kuranı çıkarmış. yahu inandığın din kıtalara göre. sen ingilterede doğsan şimdi hristiyanlık doğru diyecektin. israilde doğsan onların dinine inanıcaktın. türkiyede doğdun müslüman oldun sanki kendi seçimiymiş gibi. sana bunun eğitimini verdiler sende böyle oldun
Soran+1 yılHristiyan vs. Dine davet etmiyor islamiyet dine davet ediyor. Evet kimsenin seçimi degil. Ama araştırmak insanlarin secimi. Sonucta islamiyet te bir davet var. Ben o ya da baska biri musluman olmasaydi daveti kim yapacak kim dogru yone çekmek isteyecekti. Eger islamiyet kotu bir din olsaydi eğer ndden yanlislardan uzaklastirmak istesin. Dualar teşekkür icindir. Insanlar insanlara birsey icin tesekkur ediyor iken bu evreni yaratip ihtiyaçlarını guzellikler ile karsilayan Rabb'imize neden teşekkür etmeyelim?
- +1 yıl
doğru islam kötü değil sübyancı psliklerin 10 yaşındaki kızları alması kadar güzel bir din yok allah ne güzel l*n . yaradan hep eskiden bişeyler yollamış örneğin inandığın kitap falan o zamanlar araplar cahildi inandı şimdi biri çıksa ben peygamberim allah gönderdi al kitap dese herkes dalga geçer dimi? ama o zamanlar cahil araplar inandı buna. sonra yaymak için atalarımızı öldürdüler böyle inandırdılar atalarımızı. islam hoşgörü dini ya nerde savaş var orası müslüman dolu. araplar suriye ırak iran hepsi lanet araplarla dolu. 20 tane din adamı var diyelim hepsi kitaptan başka birşey anlıyor hepsi birbiriyle çelişiyor. ama size de kızmamak gerek okulda din eve gel anne baba yobaz oluyor zaten 15 yaşına falan geldiğinde kafana türban bide tayyibe oy verirsiniz. oh mis aynısını sende kızına yapıcaksın o da kendi kızına bu zihniyet işte bu yüzden bitmiyor. araştır beynini kullan düşün düşün düşün. iyi geceler sıkıldım artık. eğer dinin doğruysa beni yaratana soracaklarım var örneğin neden?
Soran+1 yılEvet biri ciksa peygamberim dese dalga geceriz herkes bilir son peygamberin kim olduğunu. Sacma sapan konusma ya onun din ile alakasi yok hirsizla isim olmaz ULKUCUYUM ben oylarimi hep mhp ye veriyorum tayyip ile dinin alakasi yok sacmalama lutfen
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. Ülkede baş örtülülere namuslu örtüsüz olanlara namussuz gözü ile bakarsan bende karşı cikarim araptan daha arap oldu ülke
41 Yorumla
Soran+1 yılOyle birsey soz konusu degil. Onlarin dusunceside bu degil. Daha farkli hatta bir arkadasim ortunme guzelligini bizden gizleme dedi. Yani onlarda farkli birsey var ortu anlamsiz gibi birseg hz. Ali namazda öldürüldüğü icin ortu namaz karsi gibi tam bilmiyorum onu sorguluyorum
+1 yılSimdi bana kizacaklar ama aleviliğin muslumanlikla alakasi yok
914 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle tepki icerisindeler namaz ortu gibi seylere
Soran+1 yılAma bazilari var gercekten mmuslumanlar ornek verdigim aarkadasim misal. Keske boyle yapmasalar :( nebilim pek bir bilgim yoktu bu anlattiklarinida bilmiyordum hatta bir yerde nevsehir var orada bir delikten gecince gunahlarindan ariniyormussun alevilerin geneli orada yasiyor ve onlarin inanclari bildigim bir bu var
- +1 yıl
Öyle bir dünya yok delikten geçince gunahlarin af olduğu :)
Soran+1 yılBen gezmeye gittigimde oradan gectim ama hikayesini bilmiyordum bahsettigim arkadasim söylemişti bilseydim gecmezdim. Hatta batil dedigimde ben en zayifinin o delikten gecemedigini agladigini en kilolusunun gectigini gordum dedide inanmadim iste
- +1 yıl
Oda ilginc
- +1 yıl
Arkadaşlar iki gıdım din bilginizle burada vık vık da vık vık yapmayın ne demek aleviliğin müslümanlıkla alakası yok sen aleviliği red ediyorsan böyle bişey yok diyosan bunun günah olduğunu bil saçma salak atıp tutacağına şömdö bönö közöcöklör falan filan da deme
- +1 yıl
@Enigmaticalenamour bana tabir aciz yapma alevileri arastir buyur gel bu uzun konu
- +1 yıl
Kendim alevi olduğum için senden daha iyi bilebilirim bence boş iddialarla konuşma
- +1 yıl
@Enigmaticalenamour
Peki siz hz Ömer sen nefret ediyorsunuz sizin kokunuz aslında sah İsmail e dayaniyor hz Ali nin adini kullanıyorsunuz
Alevi köyünde camisine minare yapilacakti engellendi nasil muslumansiniz?
Neyinizi rahatsız etti minare müslüman koyu görünmekten mi korktunuz - +1 yıl
Tüm alevilerin adına konuşamam namaz kılanı var kılmayanı var kendim gördüm yaşıyorum ve hayret ediyorum nası bu kadar biliyomuş gibi bide ders vermeye çalışıyosun
- +1 yıl
@Enigmaticalenamour
Biliyorum bilmediğim şeyi söylemem hesabi vardır ben minareciyim Ankara da bir köyde yapacaktik koylu ayaklandı minare istemiyoruz diye müslüman bir ülkede minaresiz koy anca siz gibilere yakisir
Mesaj a cevap verse ugrastirma beni acayip nicinle - +1 yıl
Senin gibi bir cahille uğraşmayacağım dude
Bilgin ölse de yaşar cahil ise yaşarken ölüdür bilir misin - +1 yıl
@Enigmaticalenamour
Senin anlayisin mi kit salak misin sen
Ölmeden önce ölmek lazim
Zamanimi aliyorsun alevi - +1 yıl
Bunu da böyle anlıyorsan diyecek bişey hakikaten yok minareci
Tesettüre değil kendilerini adam yerine koymayan yobazlara karşılar
21 Yorumla
Soran+1 yılAçıkla
+1 yılAleviler baş örtülüdür zaten ama saça haram gözüyle bakmazlar...
Boş konuşmayalım..33 Yorumla
Soran+1 yılSadece karsilastigim seyleri sorguluyorum. BILGIn için teskkur ederim
- +1 yıl
Sana demedim genel olarak söyledim..
Mesela siyah baş örtüsü üstüne yine siyah renkli bir baş örtüsü takalrlar ama turban şeklinde değil.. Bu bir gelenektir.. Saç teli haram değil anlayacağın..
Soran+1 yılAnladım tesekkur ederim
- Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılKullanmamak ile karşı olmak arasında farkı biliyorsanız kullanmıyorlar dememiz daha doğru olur
05 Yorumla
Soran+1 yılKafam karıştı hep. Aciklar misin
- +1 yıl
neyi açıklamamı istedigini bilmiyorum aleviler kapanmaz ama bu karşıdır anlamına gelmiyor tabikide
Soran+1 yılTabi bilemem. BANA verilen tepkilerden yola cikarak sordum soruyu ve o kelimeyi kullandim yoksa tepkilerinin anlamini elbette bilemem bilmedigimide. Teşekkür ederim bu arada :))
- +1 yıl
rica ederim meseleye mezhep degilde insanın insanı istememesi olarak bakarsanız daha iyi düşünürsünüz atıyorum bırakın alevileri kendimizden başkasını sevdigimiz oldumu bu güne kadar? kardeşin kardeşi katlettigi dünyada ayrımlar sadece araçtır
Soran+1 yılHaklısın
Zorumuza gittigi icin, namaz kilarken nasil oldurulur bir insan?
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimde zoruma gidiyor o sekilde oldurulmesi. Hikayesini biliyorsundur. Hz. Ali yi olduremedikleri icin en savunmasiz anini secmisler. Onun tamamlayamadigini bizler ttamamlamali degil miyiz? Hz. Alinin ddüşkün ooldugu ibadete 4 el ile sarilmamiz gerekmiyor mu?
@Aydan55 biz Aleviler iletişime kapalı değiliz çok konuşma canım anladinmi bir kelime daha söyle hesabın kapanana kadar şikayet ederim
00 Yorumla
+1 yılİnsan şeytanı çoktur alevi veya baska bır goruste olması farketmez
05 Yorumla
Soran+1 yılBen hep alevi olanlara rastladim bilmiyorum
- +1 yıl
ÖNcelikle şöyle söyleyeyim namaz kılmamak durumu gercekten senın dedıgın gıbı dogru bır dayanak degıl. Belırtıldığı uzere 72 fırka zaman ıcerısınde varlıgını gosterecektır. Bugun Iranın komplesı bu vazıyette şiada da bır suru tuhaf uygulamalar ve gorusler var. Ama kapanma konusunda bugun sunnı oldugunu soyleyen sunnılıgı de kendısıne tam yerlestırememıs kesımden de acıl ya ne gerek var gencsın vs gıbı soylemlerı duyabılırsın. Velhasıl zaman kotu :)
Soran+1 yılDuydum evet
- +1 yıl
Doğrudur. Yanı benım kısaca anlatmak ıstedıgım sozun kımın tarafından soylendıgıne degılde dogrumu yanlıs mı olduguna bakalım dıye selametle
Soran+1 yılAllah razi olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılsizin gibi hadis müslümanı değilde kuran müslümanı oldukları için olabilir mi acaba, kurana sizden daha yakınlar, git bir kuran müslümanlığını öğren ve aslında islamla alakan olmadığı gör, şeytanın sağdan yanaştığını gör sizlere
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞiilerde Hz. Ali'yi en önde görür ama onlar tesettüre karşı değil mesela
05 Yorumla
Soran+1 yılOnlari hiç arastirmadim
Cevap sahibi+1 yılHz. Ali'nin asıl takipçileri onlar. İran Şiidir mesela. Aleviler ise Şiilerin görüşlerinden etkilenip bunu Anadolu kültürüyle birleştirmiştir.
Soran+1 yılAlevilik siilerden etkilenip böyle birsey yaptigina gore iclerinde tesettur ve namaza karsi cikmayanlarda var degil mi?
Cevap sahibi+1 yılEvet var hepsi öyle değil.
Ama Şia İslam'da tesettür tamamen gereklidir , aynı bizdeki Sûnni İslam'da olduğu gibi
Soran+1 yılBunu öğrendiğim iyi oldu tesekku ederim kardesim.
Alevi değilm ama her insanın düşüncesine saygılıyım
00 Yorumla
+1 yılsunnilerin hepsi tesettürlü 5 vakit namaz kiliyor da alevinin tesettür namazi kaldi.
22 Yorumla
Soran+1 yılBen onu mu dedim? Sunni hanefi safide 5 vakit kilanda var tesettürlu olanda aama donupte bana sunni safi hanefi ne kapaniyorsun guzelligini saklama demedi bunlari alevi dedi ve ben burada hhepsimi boyle tepki verir diye sorguluyorum hepsi boyle demiyorum.. karsilastigim alevileri belirttim karsilasmadiklarimida ogreniyorum.
- +1 yıl
gec.
+1 yılHerkez herkezin hayatına karışamaz
13 Yorumla
Soran+1 yılAlevi arkadaslaeim benim hayatima müdahale ediyor hatta o.. bile diyen var kapali oldugum icin. s
- +1 yıl
Koministtir onlar kesin boşver o senin allah ile aranda olan bişey öyle arkadaşlarlada takılma
Soran+1 yılKonusmuyorum artik siniftakilerde alisti gibi
Müslüman olmadıkları için.
14 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman mezhepi
Soran+1 yılSii lütfen tartisma olmasin anlatmaya çalıştığı baska kur anda hukmedilene karsi gelen herkes ddinden çıkıyo ya onu dedi dogruda sunni safi hanefi içinde boyle fakat alevilerse daha yoğun oldugu icin dedi yanlış aanlamayin lütfen
aleviler size ne dedi asd
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalı Aleviler de var
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum gormedim hic. Bir kiz arkadasimla laf dalasina girmiştim Allah her muslumana nasip etsin dedim oda bana Allah beynini ortenleri acsin dedi hatta alevilerin kapalilari o.. olarak gordugunu aha bu kapalı gideyinde yanasayim dusuncesinde olduklarindan bahsetti kafam karisti acikcasi
Cevap sahibi+1 yılArkadaşın kafayı yemiş
Soran+1 yılBiliyorum. s
Gizli Üye(30-35)+1 yılDemekki oyle istiyor canları..
01 Yorumla
Soran+1 yılCan la ibadetin alakasi ney pardon ama? Kur an da emirler caniniz istiyorsa yapin diye yazmıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana ne arkadaş sana hesap mı verecez.
15 Yorumla
Soran+1 yılHesap sormadım kotulemedimde gozlugunle oku. Insan gibi sorumu sordum cevaplamayacan madem bulasma paylasima. Ben bir muslumanim sorgularum mezhep leride sorgularim bilgi edinirim asil bundan sana ne?
Cevap sahibi+1 yılMüslümansan git müslümanlığını yaşa fazla kurcalama milleti birbirine düşürüyorsun istemeden git googleden araştır. sen soru soruyorsun biri diyor
Simdi bana kizacaklar ama aleviliğin muslumanlikla alakasi yok diğeri diyor
Dinsizliğin üstüne alevilik ile örtüyorlar. Ondandır
munafık oldukları için. hepsi takiyeci sahtekar. senin ne i, şin var onlarla
Hz ali bahane namaz kilmamak şahane hesabi.
Alevilerin hepsi ayri bir mod zaten
Alevilere gore aya gitmek imkansiz ay sadece gokteki nur mus. Hz ali allahmis. Falan filan pek kurcalamayin koy gòtune rahvan gitsin
Soran+1 yılDusurecek olsaydim sert bir aaciklamam olurdum googlede bulamadim insanlarin goruslerini okumak istedim. Burada kimsenin birbirine dustugu yok bana ne yapacagimi ogretmeden once kendine ve mezhebine eemir ve hhadisleri ogret , insanlarin seçimlerine hunharca tepki vermemelerini öğret sonra gelir ne ogrenmem gerekiyorsa burada tekrar yazarsin. By
Cevap sahibi+1 yılsenle tartışarak kendimi küçültemem hadi by
Soran+1 yılDaha kuculecek bir yanin kalmis miydi? Hadi iyi geceler.
+1 yılKapalı gördüm ama
01 Yorumla
Soran+1 yılBen gormedim bilmiyorumda. Kapanmak isteyeni kapanipta zorla acilani gordum sadece
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar