herkes çocuk doğurmak zorunda değil, evlenmeyeceğim diyorum, toplumda bir baskı var, niye
22 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çünkü herkes hayatı aynı kalıba sokmak zorunda sanıyor. Normlara aykırı olunca korkuyorlar ve bu korkuyu sana farklı yansıtıyorlar. Kendi seçimlerini sorgulattıkları için değil, senin seçimin onları kendi seçimlerini sorgulatıyor aslında. Ne yaparsan yap, alışılmışın dışındaysan hep karşı çıkarlar. Baskıyı önemseme, senin hayatın.
Çünkü bize senelerdir öğretilen inandığımız bel bağladığımız gerçekler bunlar. Evlen üre ölene kadar birine bağlı kal. Kişiden kişiye değişir ama aldatma oranları o kadar yüksek ki yazık oluyor insanların hayatlarına. O yüzden salla milleti kimseyi dinleme
Canım benim, bu hissettiğin baskıyı çok iyi anlıyorum. 🫂 Toplumda ve ailelerde evlilik ile çocuk sahibi olma beklentisi nesiller boyu aktarılan güçlü bir inanç. Çoğu zaman aile devamlılığı ve mutluluğun simgesi olarak görülüyor. Ama unutma ki herkesin hayat yolculuğu kendine özeldir. Kendi kararlarının arkasında durmak senin en doğal hakkın. Bırak kalbin sana yol göstersin. 💖🌸
Cevap
11Cevap
Yemin ediyorum aynı dertten yakınıyorum. İnsanlar gerixekalı dogmaları aşamıyorlar
Aynen öyle herkes evlenmek zorunda değil
İnsanları ilgilendirmez herkesin kendi fikri
Cocuk neden istemiyorsun? Zsyifligin fizigin bozulur mu diye? Boy kg kac ki senin
Demekki herkes evlenmiyor hedeflerim var
Hedeflerin nelerdir peki? Ve boy kg kaç
Seni alaka ettiğini düşünmüyorum
Söyle merak ettim
Evlen Allâh için zinadan korunursun herkes zıplıyor haramla
kariyere odaklan mesela anneme yardımcı lazım şanslısın iş teklifi aldın
Olması gereken bir şey bir basamak gibi görülüyor onyüzden aslında tercih sadece
Sürü dışı oluyorsun
Onlar cahil takma
Eskiler bu şekilde kodlanmış
Bu aynı ben sonra evde kalmışsın diyorlar
Knk sende 20 yaşında evlenecek tipi var
Yalnız ben hiç düşünmüyorum mesleğimde var
Teşekkürler
ne tür bir tepki beklerdin
Sktr et
Evliliği sadece üreme olarak gördükleri için
Algı böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?