22 gü

Arkadaşlarım beni önemsemiyor mu, yoksa ben mi fazla alınganlık yapıyorum?

selamlar. arkadaşlarımla olan bazı şeyler yüzünden konuşmayı kestim ve fazla mı alınganım diye düşünüyorum, fikir almak istedim. uzun olacak özür dilerim, şimdiden okuyanlara teşekkürler🙏🏻
10 yıldan fazladır tanıdığım bir arkadaşım vardı ve kendisiyle oldukça yakındık. kendisinin çevresi çok geniş. ben daha az kişiyle kalmayı seven biriyim. ve o arkadaşlarıyla çok vakit geçiriyor ki benim açımdan bu hiç sorun olmadı. fakat bir süre sonra tüm buluşmaları benim ayarladığımı, onun işi düşmedikçe bir nasılsın bile demediğini fark ettim. asıl ironik olan, diğer arkadaşlarıyla sürekli buluşmayı onun ayarlaması ve her hafta görüşmek için çabalamasıydı. ben de mesafe koydum, hâlâ yazar ama görüşmem ya da buluşmam.
diğer arkadaşlıklarım da üni yurt arkadaşlarımdı. 1 yıl boyunca KPSS yüzünden onlarla görüşme fırsatım olmadı. onlar da grubumuza hiç yazmadılar ve ben konuşmuyorlar sanıyordum. bu süreçten sonra ilk buluşmamızda aslında hep görüştüklerini ama bana hiç yazmadıklarını gördüm ve aralarında bir yabancı gibi hissettim. o gün bir arkadaşımızın doğum günü için çok fazla çaba gösterdiler. 1 ay sonra benim doğum günümde ise bir mesaj bile yazmadılar. söylediğimde ise "ay unuttum, aklım gitmiş" "vaktim yoktu" "günler karıştı" gibi şeyler söylediler. ben o olaydan sonra tamam deyip bir süre bekledim ama yine kimse yazıp sormayınca gruptan çıktım ve konuşmayı kestim.
sizce ben mi abartıyorum yoksa sebeplerim haklı mı?
Arkadaşlarım beni önemsemiyor mu, yoksa ben mi fazla alınganlık yapıyorum?