Ağır yaralamadan ceza alan biri cezaevine girince gerçekten tam 3 ay yatar mı, sizce şu an içeri girmiş olabilir mi?

Çok sevdiğim bir insan. Onu yaklaşık 1 yıldır tanıyorum, tanıştığımız ilk zamanlarda bana “Ben kavgalara karıştım, birkaç kişiyi çok fena dövdüm. Hatta bir adamın … söktüm.” falan demişti. Ve gerçekten onunla kavga izleri vardı, alnında koca bir yarık falan. Evlerine gittiğimde tebligat kağıtları gördüm kapılarında ama içerik yazmıyordu. Odasına girdiğimde bir sürü adli kağıt vardı. “Kavgaya karıştım, para yatırmaya gidiyorum.” falan dediği muhabbetler olmuştu. Bir insanla bazen kavgalarımız falan olsa da birbirimizden hiç kopmadık. Cumartesi günü en son buluştuk. Her şey iyi, güzeldi, vakit geçirdik güzelce. 3-4 saat sonra bana “Sana bir şey söylemem lazım.” dedi. “Ben pazartesi günü cezaevine giriyorum.” dedi. “Açık cezaevine, 3 ay yatacağım.” dedi. Ben de inanmayınca bana WhatsApp'tan bir avukat ismi kaydetmiş, bir belge atmışlar birbirlerine. Orada çok net okumadım ama bunun adı soyadı ve 3 ay cezaevi yazısını çok net gördüm. Neyse, dün pazartesi günüydü. Ben bir sürü mesaj attım, “Bir şeye ihtiyacım var mı?” falan, işte “Oradan arama imkanım varsa ara, para falan göndereyim, neyse, girdim içeri.” falan dedim. Bana “Haftaya pazartesi günü gireceğim.” dedi. “Niye?” dedim. “Öyle oldu.” dedi. Adliyede fotoğraf attı, gerçekten adliyede ve hatta attı fotoğraf, biraz bulanıktı ama ben orada bir tanıdık kişi bile gördüm attığı fotoğrafta, bizim memleketten biri, yani gitmiş olabilir. Neyse, akşam mesaj attım, “Bana yarın sabah giriyorum cezaevine.” dedi. Yani bir günde 3 kez ertelenebilir mi? Sabahtan beri telefonu kapalı, hiçbir şekilde ulaşamıyorum ama WhatsApp'ta profil fotoğrafı gözüküyor, engelleme yok. Sizce içeri girmiş olabilir mi, girdiyse gerçekten 3 ay yazıyorsa 3 ay yatar mı? Ağır yaralamadan birkaç dosya.
Ağır yaralamadan ceza alan biri cezaevine girince gerçekten tam 3 ay yatar mı, sizce şu an içeri girmiş olabilir mi?