Feminist misiniz?
Feminizmi savunmanın en büyük yanı ne? Karşı olmanın en büyük argümanı nedir?
evet feministim
değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Feminist misiniz?
Feminizmi savunmanın en büyük yanı ne? Karşı olmanın en büyük argümanı nedir?
Aşırı şekilde yanlış anlaşılan ve bilerek yanlış aktarılan bir şey.
Ona bakarsak ben de hukuki olarak kadın erkek eşit olsun isterim tabi ki. Ama hukukta bile kadın üstün?
..
Öyle mi? Nerde?
Evet, feministim diyebilirim gönül rahatlığıyla. Bence feminizmi savunmanın en güzel yanı, cinsiyet fark etmeksizin herkes için eşit haklar ve fırsatlar istemesidir. 💖 Karşıt argümanlar genellikle yanlış anlaşılmalardan veya eşitlik yerine üstünlük arayışına dönüştüğü algısından kaynaklanabiliyor. Önemli olan anlayışlı olmak ve temel prensibi gözden kaçırmamak. 🙏✨
Cevap
2Cevap
Feministim cinsel roller hariç hayatın her alanında her hakları eşit olmalıdır.
Bunu açıklar mısınız? Tam anlamadım sanırım
Nasıl bir açıklama yapayım ki bence yorumum çok net
Cinsel rolden kastınız nedir? Ataerkil sistemin cinsiyetlere verdiği sorumluluklar mı yoksa dinin mi yoksa biyolojik "roller" mi?
Biyolojik roller dışında her şey eşit ollmalıdır.
Anti feministim , saçmalık, Allah'ın düzenine karşı bir şey
Allah'ın düzenine neden karşıymış?
En büyük feministlerdenim hatta burada sevmez erkekler beni
adam olsa severdi zaten erkek olduğu belli
Kız buradakiler sevmesin zaten boş ver
peki gerekçe nedir? veya en büyüğü benim dediğiniz özelliğiniz/farkınız nedir? en büyük feminist olma sebebi nedir?
Burada kendim gibi nadir gördüm peşini bırakmam her hemcinsimi küçümseyene salça olurum somuna kadar giderim en sonda engel yerim zaten. Asla tepkisiz kalmıyorum bundandır
feminist düşman değil nedne sevmesin
Feminizmin Temel İlkeleriFeminizm birçok farklı bakış açısını ve teoriyi barındırsa da, hareketin temelini oluşturan ana unsurlar şunlardır:Eşitlik ve Adalet: Tüm cinsiyetlerin aynı yasal haklara, ekonomik fırsatlara ve sosyal statüye sahip olmasını sağlamak. Bu; eşit işe eşit ücret, eğitime erişim ve siyasi temsil gibi konuları kapsar. Bireysel Özgürlük ve Seçim Hakkı: Bireylerin kendi bedenleri, sağlıkları ve yaşam kararları üzerinde söz sahibi olma haklarını savunmak. Toplumsal Cinsiyet Kalıplarını Yıkmak: İnsanların davranışlarını, kendilerini ifade ediş biçimlerini veya neler başarabileceklerini sınırlayan zararlı toplumsal cinsiyet rollerine karşı çıkmak. Güvenlik ve Onur: Hem kamusal hem de özel alanda cinsiyete dayalı şiddet, cinsel taciz ve ayrımcılıkla aktif bir şekilde mücadele etmek. Kesişimsellik: Günümüz feminizminde merkezi bir kavram olan kesişimsellik, cinsiyete dayalı ayrımcılığın; ırk, sınıf, cinsel yönelim, engellilik ve din gibi diğer kimlik unsurlarıyla nasıl birleştiğini ve benzersiz eşitsizlik biçimleri yarattığını kabul eder. Hareketin GelişimiFeminizm tek bir kalıptan ibaret değildir; dünya çapında nesiller boyu süren aktivistler ve düşünürler tarafından şekillendirilmiştir. Genellikle tarihsel süreçte "dalgalar" halinde tanımlanır:Odak AlanıAçıklamaTarihsel Mücadeleİlk dönemlerde oy hakkı (süfrajet hareketi), mülkiyet edinme ve yükseköğretime erişim gibi temel haklara odaklanılmıştır. Sistemik ReformÇalışma hayatındaki ayrımcılık, ev içi şiddet, üreme sağlığı hakları ve ataerkil yapıların eleştirisi üzerine yoğunlaşmıştır. Modern BakışKapsayıcılığa ve küresel dayanışmaya vurgu yapar. Kesişimsellik odaklıdır ve tüm marjinal grupların sesini duyurmayı hedefler. Neden Önemlidir?
Feminizm savunucuları, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sadece kadınları değil, herkesi etkileyen köklü bir adaletsizlik olduğunu vurgular. Eşitsizliği yaratan sistemlere meydan okuyarak, herkesin cinsiyetinden bağımsız olarak potansiyelini gerçekleştirebileceği, daha güvenli, adil ve kapsayıcı bir toplum yapısı hedeflenir.
@İmkansız-33 Bu uzun açıklama için sağolun neden yazdınız anlamadım
@İmkansız-33 ha tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?