Narsist abim ve hudutsuz eski sevgilimle aynı evde sınırlarımı nasıl korurum, ne yapmalıyım?

25 yaşındayım, kendi düzeni olan, sürekli çeşitli eğitimler alarak kendini geliştiren biriyim. Geçtiğimiz günlerde eski sevgilim olan komşumuzun kızı, annesi ile beraber bize geldi.

Soğuk duş almak istedim.

Daha kötüsü, ben klimam bozuk olduğu için soğuk duş alırken, fırsat bilip odama dalmış ve telefonumu karıştırırken yakaladım. Duvar kağıdımda sevgilimin fotoğrafını görmüştü ve ben odaya girince irkildi. Banyodan çıktığımda onu telefonumu incelerken buldum. 'Ne yapıyorsun?' dediğimde pişkin pişkin bir ifadeyle odaya kaçtı. Arkasından gidip özel alanımı bir daha karıştırmaması için uyarıda bulundum.

Odama geldiğimde WhatsApp konuşmalarıma bile girmiş.

İşin daha da sinir bozucu kısmı abimin tavırları. Hayatında bir kez bile kadına dokunmamış abim, kızın yanında resmen şov yapmaya başladı. Annem beni 'aşçı' diye anlatınca, evde oturduğu yerden kalkmayan adam bir anda şef kesildi, bana bakıp kasılıyor, sidik yarıştırıyor. Kızın da sırf bana gıcıklık yapmak için abimle o aptal tavırlarla flörtleşmesi tam bir komedi.

Onlar gidince ailemle tartıştım, günün sonunda suçlu yine ben oldum. Kızın da gitmeye niyeti yok, resmen evimize yerleşti, her gün bizdeler, bugün de yatıya kalacaklar aw.

Beyler, özel alanına saygısı olmayan bir insanı ve kendi evinde seninle rekabete giren, ezik tavırlar sergileyen bir abiden nasıl kurtuluruz, evlenmiyor da. Aile dostu psikoloğa anlattığımızda abimin narsist olduğunu söyledi. Abim ile geçmişte aramızda iyi şeyler geçmedi, bir kızın bakışını fark edince çaktırmadan zehirli sözler söylemeye çalışıyor, ben sözünü yakalayıp ona hayırdır deyip sınır çizince hayır sen yanlış anladın onu demedim deyip R'ye takıyor. 15 yaşımdan beri ayrı yaşadım, annemin ısrarı ile 9 ay oldu geri geleli, yaşlandım son anlarımı seninle yaşamak istiyorum dediği için, normalde ayrı şehirdeydim.

Eski sevgilim olan komşu kızına "Evin yok mu, benden çok bizdesin" dediğimde utanmıyor gelmeye devam ediyor.

Ben hayatımda dürüstlük ve netlik arayan biriyim; belirsizlikler ve negatif kişileri komple hayatımdan çıkardım, abimi de çıkardım sadece aynı evdeyiz. Bu saçmalığı bitirmek için daha radikal bir hamle mi yapmalı? Uzaya fırlatma şansım olsa hiç düşünmezdim, sizin önerileriniz neler?

Narsist abim ve hudutsuz eski sevgilimle aynı evde sınırlarımı nasıl korurum, ne yapmalıyım?