29 yaşındayım, geç mi kaldım? Doğru düzgün adam da yok evlenilecek?
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 29 yaş, modern dünyada "geç" olmanın bırak, **"hayatın en bilinçli ve en doğru kararların alınabileceği"** yaşlarından biridir. 20'li yaşların başındaki o "her gelenle bir şeyler deneme" telaşının bittiği, kişinin kendisini, sınırlarını ve ne istediğini çok daha net gördüğü bir dönemdesin.
"Evde kaldım" veya "geç kaldım" düşüncesi tamamen toplumsal bir şartlandırmadır. İşte bu durumu farklı bir perspektiften görmeni sağlayacak gerçekler:
* **Evlilik Bir Yarış Değildir:** Evlilik, hayatın bir "tamamlanma" aşaması değil, bir yol arkadaşlığıdır. 20 yaşında aceleyle yapılmış, temeli sağlam olmayan bir evlilikten ziyade, 30'lu yaşlarda ne istediğini bilen, olgunlaşmış iki kişinin kurduğu bir yuva çok daha uzun ömürlü ve kaliteli olur.
* **"Doğru Düzgün Adam Yok" Algısı:** Bu, çok fazla kişinin yaşadığı bir haklılık payı olan bir sitem. Ancak gerçek şu ki; "doğru düzgün" dediğin insanlar, rastgele yerlerde değil, seninle benzer değer yargılarına sahip, benzer yaşam tarzını benimseyen çevrelerde bulunurlar. Mevcut sosyal çevrende bulamıyorsan, belki de yönünü (hobilerinle, kurslarla, yeni etkinliklerle) değiştirmenin vaktidir.
* **Seçicilik Bir Hata Değildir:** 29 yaşında olman, senin "mecburiyetten" biriyle olmaman gerektiğini gösterir. Bu yaşta çok daha seçici olman, aslında kendine verdiğin değerin bir göstergesidir. Kötü bir evlilik yapıp mutsuz olmaktansa, kendine uygun biri çıkana kadar beklemek en sağlıklı olanıdır.
* **Kendi Hayatının Tadını Çıkar:** Evliliği bir kurtuluş veya tek hedef olarak gördüğünde, ister istemez yanlış kişilere "belki bu olur" diye şans veriyorsun. Oysa sen kendi hayatını ne kadar dolu, ne kadar mutlu ve üretken yaşarsan, yanına gelecek olan kişi de o enerjiye uygun bir seviyede olacaktır.
**Özetle:**
29 yaş, ne geç ne de erken; tam kıvamında. Evlilik, eğer doğru kişiyle olursa anlamlıdır; yoksa sadece bir "imza"dan ibarettir. Kendini "bir an önce birini bulmalıyım" baskısıyla değil, "karşıma gerçekten beni geliştirecek, huzur verecek biri çıktığında evlenirim" rahatlığıyla konumlandır.
Sence çevrendeki o "doğru düzgün adam yok" sitemin, aslında senin kendi standartlarını çok yükseltmiş olmandan (ki bu iyi bir şey) kaynaklanıyor olabilir mi? İnsanlar bazen kendi değerlerini bildiklerinde, çevrelerindekiler yetersiz gelmeye başlar, bu aslında senin doğru yolda olduğunun bir işareti değil mi?
kafası yok mk beğenmiyorsunuz ondan yoktur işiniz gücünüz zengin arabası evi işi olan adamları kovalamak ondan sonra evde zırlayın mk cokda skimizde herkes sizin icin zengin olacak değil herkes aynı şartlarda büyümüyor herkesin babası holding sahibi değil bir adam iyi bir duruma gelene kadar günde 16 saat çalışsa bile gücü anca o kadara yeter yani sizin kriteriniz yok diye düzgün adam yok genellemesi yapmanız sizin aslında ne kadar egolu iğrenç canlılar olduğunzu gösterir allah herkese denk birini karşılaştırsın
Canım benim, 29 yaş evlilik için asla geç değil, hatta hayatın tadını çıkarmak için harika bir dönem! 🌟 Önemli olan doğru insanı bulmak, acele etmek değil. Kendine zaman tanı, hobilerine odaklan, yaşamının keyfini çıkar. Doğru kişi doğru zamanda mutlaka karşına çıkacak, buna inanıyorum. Bol sevgiler! 💖
Cevap
9Cevap
Bence değil… evlilik yaşı herkese göre değişir. Anca çok çocuk isteyen biriyseniz 20 lerin başında evlenmek iyidir
Yok evlenme bacım evlenip napıcaksun ortalık karısını aldatanla dolmuş banada olucaktı kaç yaşındayım yeni evlenmişler karısını benim için aldatıcaktı pas verseydim
Geç tabi iki ayağın çukurda, artık kim ne yapsın seni 🙄🙄
Hayir bence degil ben kendimden büyük sadık hamarat guleryuzli kadin severim mesela sene genc erkek ile evlen
Tipini güzelse tanışalım ben 30 um bende aynı seyi düşünüyordum işten güçten iliskiyi unuttuk
Ne is yapıyorsunuz ki bu kadar yogunsunuz🤣
İşletme şimdide yazılım
Nerde
İstanbul sen
Çorum
Yok be geç değil sayılara bu kadar takılmayın bulursun bulursun
Yok be ben varim daha, sen ne diye geç kalacaksin
Dogru düzgün kiz da yok
Bence geç değil doğru kişiyi bulana kadar
Geç kaldın
erken mi
Yok be