Vekaletle verdiğim arabayı almıyorlar, ceza ve risk bana kalıyor, sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar biz 2 sene önce 98 model bir araç aldık. Arabanın değeri 200 bindi fakat biz vadeli aldığımız için 450 bin TL ödedik. Arabada bir ton masraf çıktı, klima takıldı, motor hariç her şey değişti yaklaşık 150-200 bin civarı harcadık. Babam geçen sene çalışmaya gitti. Oradaki işveren arabayı bana kirala dükkan için kullanalım demiş, babam da tamam demiş. 3-4 ay arabayı kullandılar. Parça parça 10-20 toplamda 50 bin gönderdiler. Sonra adam babamı arayıp arabayı bana sat demiş, babam da tamam demiş. Bunlar yine parça parça 10-20 toplamda 150 bin daha gönderdiler. Araba 1 yıldan fazladır onlarda, vekalet de gönderdim fakat arabayı bir türlü üzerlerine almıyorlar ya da satmıyorlar. Baktım bir dünya ceza yemişler, ne sigortası ne vergisi hiçbir şey ödenmemiş. 1 ay önce babam yine aradı arabayı alın dedi ama bunlar hâlâ almıyorlar. Allah korusun arabanın başına bir iş gelse benim başım yanacak. Pazartesi gidip arabayı bağlatıp satmayı düşünüyorum. Ama haram para da yemek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım haksız mıyım?

Vekaletle verdiğim arabayı almıyorlar, ceza ve risk bana kalıyor, sizce ne yapmalıyım?