- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayAy bu kişi bir de senin eşinse ve kendi evinde misafir gibi yaşayan biriyse gerçekten zor. Bence evliliklerde balayı ayları geçtikten sonra bi iş bölümü yapılmalı. O ilk bir kaç ay herkes eşit sorumlulukları da alabilir veya bir kişi daha fazla sorumluluk da almış olabilir. Özellikle ikisi de çalışıyorsa bir 3 ay sonra falan oturup konuşulmalı. Şu anki mevcut durum nasıl, nasıl daha eşit sorumluluk alabiliriz diye konuşulabilir. Örneğin ben evden çalışıyorsam ya da eve erken geliyorsam akşam yemeği hazırlarım ama toplaması ve bulaşıklar eşimden olmalı. Mesela ben çamaşır makinesini çalıştırıp asiyorsam eşim en azından kendi kıyafetlerini toplamalı. Ben o kadarını da yapmazdım zaten, o zaman kıyafetlerini kurutmaliktan alır alır giyer 😂 pek çok bekar erkek öyle yapıyor zaten. Ben bile kadın olmama rağmen kurutmaliktan alıp alıp giyiyorum, bu evlenince de degismeyebilir 😂 sonra herkes duşunu aldıktan sonra duşakabini temizlemeli, kıllarını falan bırakmamalı, banyonun suyunu çekçekle çekmeli. Nasıl tuvalete gidince sifon çekmesi için eşini cagirmiyorsa duş aldığı ve diğer kişisel hijyen sağladığı yerleri de tertemiz bırakmalı. Tuvalet zaten 2 günde bir temizlenir, yoksa yaşanmaz orada. Bu görevi de sırayla üstlenebilirler. Kadın çalışmıyorsa bile niye eşinin tuvaletini düzenli temizlesin ki tek başına. Burada tuvaletcibasi mi o kadın, ev hizmetçisi mi? Insan utanır yani.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. İnan bana çoğu erkek kendine başta hizmetçi olması için evleniyor kadınlarla. Çünkü çevremden ve duyup, gördüklerimden de çok iyi biliyorum ki bunlardan birisi de benim peder ve abimdir... Kendi aç karınlarını doyurması, çamaşırlarını yıkıması için evlenmişler. Abim bekarken aç gezerdi. Bu tarz Milyonlar var. Kadın evlenince daha da eziliyor, çocuk desen of off o bambaşka boyut. Güzel yanları da var, ama dünyaya çile çekmeye gelmedik diye düşünüyorum. Anasının eğitemediklerini biz kızlar eğitmek zorunda olmayalım. Herkes kendi donunu yıkayabilmeli. Haaa ayrıca sözüm meclisten dışar, bazı erkekler kadınlardan hamarat. Onlara 🎩 çıkarıyorum 🙃
10 Yorumla
1 ayTam olarak şöyle; hani dışarıdan bakıp da "Erkekler kralmış gibi yaşıyor" diyenler var ya, gerçeğin yanından bile geçmiyorlar. İşin aslı hiç de öyle süslü saray masallarındaki gibi değil bugün bir kadın evlenirken "Çalışmıyor, maaşı yok, altın bileziği eksik" diye kimse ona sırtını dönmez, dönmemeli de. Çünkü onun asıl vazifesi, yuvasını o asil duruşuyla ilmek ilmek örmektir.
Gelelim o "kral" dedikleri erkeğe... Yahu, günümüz dünyasında geçim derdi dediğin şey, erkek dediğin, o evin rızkını, nafakasını helalinden kazanmak için her gün sabahtan akşama kadar canını dişine takıyor. Alın teri dökmek, ailesini kimseye muhtaç etmemek için koşturup dururken nerede kalmış krallık? Eğer krallıktan kasıt, evlatlarının karnı doyunca yüzünde açan o huzur çiçeğiyse, eyvallah, o zaman dünyanın en zengin padişahı biziz. Ama onun haricinde omuzlarımızdaki yük ağır, mesuliyetimiz büyüktür.
Yani kimse kalkıp da bugünün erkeğine "Gölgede yan gelip yatıyor" muamelesi yapmasın. Hakkaniyetle bakarsan görürsün ki, o saray dedikleri ev, erkeğin her gün savaşıp ganimet getirdiği, huzuru ise sadece ailesinin tebessümünde bulduğu bir gönül makamıdır.10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çünkü çoğu erkek küçük yaştan beri hizmet görmeye alıştırılıyor, kadınlara da her işi bilmek zorundaymış gibi davranılıyor. Sonra yetişkin bir adam çamaşır makinesini çalıştırmayınca buna beceriksizlik değil, normalmiş gibi bakılıyor. Bence mesele kral olmak değil; sorumluluğu başkasına yıkıp konfor alanını bozmamak. İnsan kendi işini yapamıyorsa güçlü değil, bağımlıdır.
52 Yorumla
Soran1 ay👏👏
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gözlemin gerçekten can sıkıcı ve düşündürücü olduğunu anlıyorum. Toplumsal roller ve beklentiler, maalesef bazen kadınlar ve erkekler için farklı yetiştirilme tarzları yaratabiliyor. 🤔 Bu durum, kişinin çocukluktan itibaren ev işlerine ne kadar dahil edildiğiyle ve sorumluluk bilincinin nasıl geliştirildiğiyle yakından ilgili. Herkesin kendi hayatına sahip çıkması önemli, değil mi? 🏡
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Annesinin kuzusu sendromu..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u 1 ayNe kralı dilenci gibi yaşıyorum
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı.
1 ayKendini gelistirmekten acizler. Haliyle gelişimini tamamlamamis buzag yavrularını erkek die gormem de hayatima almam da kmse almasn hatta hayatmzda erkek istiyoruz biz analık yapacak bı yük değil analık yapmak istersek dogururuz dmi
31 Yorumla
Soran1 ay👏👏👏
1 ayBence bu tamamen yetiştirilme tarzıyla alakalı. bütün erkekler böyle değil ama bazı ailelerde erkek çocuklarına ev işi yaptırılmazken kız çocuklarından her şey bekleniyo. sonra büyüyünce en basit ev işlerini bile bilmeyen insanlar ortaya çıkıyo. bence bu acizlikten çok öğrenmemiş olmak ama öğrenmek istememek de ayrı bi problem. sonuçta çamaşır makinesi çalıştırmak ya da kendi işini görmek kadın işi değil yetişkin olmanın gereği
31 Yorumla
Soran1 ayEvet işte acizlik birisinden beklemek bilmemek...
1 ayAcaba bu soruyu babanı mı örnek göstererek mi yazdın çünkü Allah'a şükür Çalışıyorum evde de yemeği de ben yapıyorum çamaşırı da ben yıkıyorum.
Her erkek aynı değildir.
Ve şu an bekarım evlensem de eşimin dışarda çalışmasını istemem illaki isterse de zorlamam ve diyelimdi dışarda çalışsa ev işleri ortak yapılır, ama çalışmasa ev işleri hepsi ondan sorulur. Yan gelip yatmak yok bu hayatı eşit bölüşmek en doğrusu.22 Yorumla
Soran1 ayHe babami ornek verdim
- 1 ay
Keşke sadece başını tek okuyup cevap vermesen
Devamını okuyarak cevaplasan
Ama nerdeee
Abi cok bos konusuyosunuz calistigim is yerinde adamlara ve bana. 15bin yemek karti yatiriyolar adamlar yemek yemiyo sirf eve alisveris yapabilmek icin is hatimda hep gordum evli erkekleri yemek bile yemiyolar eve goturmek icin baktiginiz zaman erkek kendi icin calismiyor ilerde evlenirsem diye calisiyolar hep fedakarlik yapiyorlar kadinlar ne yapiyo evde bulasik yikamayo yemek yapmayi kolelik goruyorlar keske kadin olsaydim diyorum bazen gunde 15saat calisiyorum 6 saat uykuyla tekrar ise gidiyorum sirf ilerde evlenirsem esim cocugum sikinti cekmesin diye yoksa benim bi ihtiyaccim yok tek odali evde bile yasarim bide araba meragim var onuda alirim baska bi gereksimim kalmiyo ama evlenince oyle olmuyo yorulsanda biksanda calismak zorundasin kadinin oyle bi dusuncesi yok ev kirasi elektirik ne kadar geldi haberleri bile yok ama erkekler hic bi turlu yetemiyor yazik gercekten bizim de insan oldugumuzu unutmayin evde sevdigin insana bisey yapmak sirkette itin birinden emir almaktan iyidir
22 Yorumla
Soran1 ayBen ikili ilişkilerden bahsetmedim ki normalde bunu bilmeme sebebiniz ne
Soran1 ayBilinmeyecek yapilmayacak işler değil
Ataerkillik böyle bir şey siz de o krallar gibi yaşayan erkeklerden biriyle evlenirseniz tüm gün evde klima altında oturur eşinizin eve para getirmesini beklersiniz ha yok ben de çalışırım eşitsiz derseniz zaten muhtemelen evlendiğiniz erkek ev işlerine de yardım eder
212 Yorumla
Soran1 ayBu ataerkillik değil iki ilişkilerde ve toplumsal açıdan aterkik sistem olarak görülebilir. Ancak benim bahsettiğim erkeğin bunu bilmemesi bunu bilmemek ne demek eğer bedensel zihinsel engelin yoksa hayatta yaşama becerilerine sahip olman gerekir insan çorap nasıl yıkanır önce hangi sebze kavrulur bilmeli bilmeyen kendine nasıl bakıyor yaaaa
Soran1 ayNe demek gerek yok bu insanların saksıdan farkı yok yani
Soran1 ayE bekarken kızında annesi yıkıyor kız neden bilsin o zaman bu krallık anladın mı donunuda kendin yıkamayı BİL yapma ama BİL mevzu bu kadar kopuk olmak
Soran1 ayMesele bilmek kendine yetebilmek
- 1 ay
Nasıl bilmesine gerek yok? Ev işini bilmesi gerekir. Anne de es de hizmetçi değil. Her iş ortaktır.
- 1 ay
Zaten çalışıyorlar
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
1 ayKafani camdan çıkar gözünün alabildigi ne varsa hepsini erkekler yaptı. Binalar. Arabalar. Lağım sistemleri elektrik kabloları hatta elindeki tel bile muhtemelen bir erkeğin icadı. Aç dolabını. Yiyecek dolabini aldığın ekmek erkek işi. Meyve sebze yetiştiren köylü erkek dolaptaki eti sütü o hayvan hayattayken otlatan çoban erkek. Kaç tane kadın önemli bir işe imza atmış. Sen bir ornek ver ben sana 20 erkek vereyim
142 Yorumla- 1 ay
Mal mısın ya ne boş konuşuyorsun
Kadınarlın ağır işte çalışmaması çok doğal çünkü anne olan kadın evde bebeği varsa ona bakar onu nal ilgilenir
Bak daha geçen hafta kadın bilim insanımız Nobel ödülü aldı biliyor musun kanser ile ilgili cihaz geliştirdiği için 🙃
Ama sen cahil olduğun ve cinsiyetçi bir m@l olduğun için bundan bihabersin
İsminden zaten ne m@l olduğun gayet belli 😂
Bak kardeşim kadınlar neden hem çalışırken hem de erkeklere hizmet etsin ki diyor bu paylaşım e haklı da
Çoğu erkek (!) olacak insan çalışan eş istetip eşi de kendisi gibi zor işte çalışırken eve bir hizmet edecek kişiyi işe almayı fazla görüp her şeyi eşinden bekliyor çamaşır yemek..
E haliyle ne oluyor senin gibi okuduğunu anlamayan insan israfları bu platformda yorum yapıyor 🙂 - 1 ay
Ben bir sürü kadın örnek verebilirim ama en acısı elinden imkanı alınmış sayısız kadını da örnek veririm
Daha Türkiye de bile kadınlar okumasın diyen mankafalar var :)
Ayrıca kadınlar neden inşaatta çalışsın mk ne saçma bi kafa yapısı bu
Hem belli ki hiç çiftçi görmemişsin benim nenem traktör de sürüyor cahil 😕
Avrupa birliği başkanı kim mesela bunu da bilmiyorsundur sen senin küçük dünyan bunları alamaz
Almanya’nın cumhurbaşkanı 20 sene kadındı ve ülkeyi o derece iyi yönetti ki:)
Neyse lafı uzatmak istemem zaten anlayacağını zannetmiyorum. - 1 ay
- 1 ay
@kedss ayrıca ben iki kıs babasıyım kızlarımı yüzme kursu cimnastik kursuna kuran kursuna yolluyorum. Okul dersleri için eve gelen ozel öğretmeni var babam Anıtkabir’i merak ediyorum dediği hafta Anıtkabir’e gittik İstanbul’dan gittik. Okuyabildiği kadar okuyacak. Okuyamasa dahi para gücüyle yine okutacağım vatana millete faydalı bireyler olması adına. Belki sizin nobel sayinizi benim kızlar arttırır. Şimdiden araç sürmeyi öğretiyorum Kenan sofuoglunun oğlu gibi direksiyonda oturtuyorum. Pedallar bende hakimiyet onda. Epey iyide sürüyor.
Kadin burada demiş ki erkek çamaşır makinasını açmayı bilmiyor bilmez abi. Normal. Erkek o çamaşır makinasını tasarlar. Üretiminde çalışır. Pazarlamasının dağıtımını reklamını yapar. Satışını yapar. Eve teslimini yapar. Çamaşır yıkamayı bilmez. Normal değil mi siz süs bitkisi değilsiniz. Sizin küçük evinizde gördüğünüz şey evdeki erkeğin o an oturuyor olması. Halbuki eve girene kadar neler yapmış. Muhtemelen kızlarım senden daha vasıflı olurlar. Su çocuk yaslarinda bile senden daha iyi empati ve terbiye sahibiler. Her iki lafindan biri M k - 1 ay
- 1 ay
@kedss ben gey değilim. Ama babanla alakalı problemler olabilir. Muhtemelen anneni terketti. ya da sana kötü bir çocukluk yaşattı. Onun üzerinden hepimize saldırıyorsun aslında senin sorunun ben değilim. Senin için üzgünüm. Kadinlar için kötü düşüncemde yok ayrıca. Erkeği o an dinleniyor görmeniz çok rahat bir hayat yaşadığı anlamına gelmiyor. Herkesin sende söyledin farklı gücü var. Erkek o çamaşır makinasini beşinci kata tasir. Kadında aç kapat düğmesine basar. Ve çalıştırır. Çalıştırmayı erkekten beklemek bencillik. Ayrıca gerçekten kendince haklısın çünkü iyi bir baban olsaydı böyle küçüler savurmazdın baban için üzgünüm.
- 1 ay
Allah kızlarına yardım etsin senin gibi baba düşman başına bile gelmesin
Kızına istediğin kadar şey öğret sen bu cahil kafandan kurtulamadığın sürece yarın bir gün kızların çok güzel yerlere geldiğinde sen onları da kısıtlarsın şimdi neden çünkü kadın yapamazmış
Ya abi kusura bakma da çok iğrenç bir kafa yapın var ve ciddi cehalet içindesin bak Nobel ödülleri 1940 larda veriliyordu o dönemde kadınlar çok zor okutuluyordu erkek kılığına giren dolu kadın bilim insanı var
Mesela marie curie senelerce erkek kılığında kaldı çünkü erkekler kadınları hep dışalafılar
Ve karın o kadar başarılı oldu ki Nobel aldı
Allah aşkına biraz beynini kullan kadınlara zamanında okuma imkanı verilmemiş daha doksanlı yıllardan sonra kadınlar gerçekten bir şeyleri yapmaya başlamış ki o zamandan beri çok fazla nobel almış kadın var eğer erkeklerle eşit imkanlarla başlayabilmiş olsalardı eminim ki erkeklerle nobel sayısı eşit olurdu hatta geçebilirdi de
Ama bu senin egona ters düşer çünkü sen güya doğuştan seçilmiş bir varlıksın yani sikin var diye daha üstün olduğunu zanneden basit düşünceli adam demeye yüzümün vermeyeceği bir insansın maalesef - 1 ay
- 1 ay
Abi kusura bakma da senin gibi saçma sapan lafları olan birisine karşı asla ve asla terbiyeli olmam
Ayrıca kızlarının aşırı derecede böyle nitelikli yetişeceğini falan zannetmiyorum çünkü senin gibi dar görüşlü bir babanın dar görüşlü kızları olacaktır kızların büyüyünce ve gözleri açıldığında senden muhtemelen nefret edecekler çünkü kimse kadın düşmanı bir babaya sahip olmak istemez
Ayrıca erkekler çamaşır makinesi üretiyor diye bir bok başarmış olmuyorlar şu an kadınlar da bir sürü cihaz üretiyor sen bunu hala idrak edememişsin anlaşılan
Yani Elektrikelektronik öğrencisi olarak söylüyorum bölümde çok fazla kız var ve çok fazla elektronik eşya üreten kadın var erkeklerin zor işte çalışması kendi tercihleri ayrıca sen benim laflarımı hiç anlamamışsın
Eğer kadın çalışıyorsa ve eşi de çalışıyorsa ev işlerini beraber bölüştürürler bu kadar basit yoksa adaletsizlik olur - 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
Boş konuştun gene babam daha çok kazanıyor tabii ki de adam ticaret yapıyor 😂
Ama statüyü asla erit etmez
Galiba seni eşin bırakıp gitti de bu hallere düştün görüyorum bayağı bir kadın düşmanısın çünkü eşin de sana dayanamamıştır eminim gerçi senin gibi bir erkeğe kimse istemez
Gerçekten sürekli lafların da erkeklerin daha üstün olduğunu söylesin öyle bir şey yok üstün falan değilsiniz hiçbir üstünlüğünüz yok yaratılış olarak fazladan bir parçaya sahip olmak hiçbir şey üstünlük sağlamıyor
Ayrıca babam tam bir adamdır gerek görünüş olsun gerek karakter olsun gerçekten adam gibi adam yani benim çevreme etrafını tanımadan laf etmen çok komik ayrıca babam bu tür konularda da çok kızdır yani erkek kadın adaleti konusunda mesela seninle bu tartışmaya girsem muhtemelen bayağı sinirlenirdi sana zaten yorumunu okuyunca bayağı güldü kendisi yani senin Complexi bir insan olduğunu söyledi ve haklı bence de babam adamdır kendisi - 1 ay
@kedss beni suçluyorsun ama ben bu ülkedeki belki en üretken kişilerden biriyim. Mesleki olarak aynaciyim ama daha çok tasarım ürünler yapıyorum. Ürünlerim afrika ülkelerine Avrupa ülkelerine gitti. Hatta taa çocukken yaptığım ve Avrupa’ya sattığımız bir tasarımım geçen yıl cinden Türkiye’ye geldi cinliler taklidimi yapmış.
Maison franchis derhisinde tasarımını yaptığım bir ayna yayinlandi. Tv de gördüğün bir çok ünlünün de evine ürün yaptım ulaş bana özel bilgilerimi vereyim kontrol et. - 1 ay
Ya meslek grubundan zaten nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu çok güzel bir şekilde anlay
Genellikle sanayi tipi meslek grubuna sahip insanlar biraz gelişmemiş düşünceli oluyorlar dar düşünceli oluyorlar anlıyorum biraz farklı ülkeler görmen lazım anlaşılan muhtemelen de doğuda yaşıyorsundur
Senin adına gerçekten çok üzüldüm hem kızın var hem de kadın düşmanısın çok yazık
Ve bak sana ne diyeceğim aldığım bilgiler tamamen yanlışmış nobel konusundaki bilgiyi hangi kaynaktan aldıysan gerçekten bayağı saçmalamışsın son yıllarda alınan nobeller neredeyse eşit
Neyse seninle daha fazla tartışmayacağım çünkü cahille tartışırsan her zaman kaybedersin 🙃 - 1 ay
@kedss sen kendi kendine celalleniyorsun saldırıyorsun ben kadınlar ölsun okumasın demedim. Herkesin kendine göre bir sorumluluğu var dedim. Ve ev erkeğin sorumluluk alanı değil dedim. Bunu baban saglayamamis olabilir annen sevmiş evlenmiş. Evin geçimini ağırlıklı olarak annen sagladigi için baban da bir tik kendine pasif roller vermiş. Ne anana ne babana kem söz söylemek de değil maksadım. Senin aile yapinda baban yetersiz oldugu için annenin sırtından yük alabilmek adına kadin isi yapmış. Şayet baban bir isadami olsa evde hizmetli olsa akşam gelince kahve de ister annenden masaj da ister. Bana bir bardak su getir de der. Annen diyemez kalk kendin al. Çünkü bir konfor alanı yaratmış olurdu annene. Annende bu konfor alanında yaşamayı sevdigi için böyle küçük şeylerde takılmazdı
Ama bunu sunamadığı icin suyunu baban kalkar kendi içer. Dönerken annene de getirir. Bardağı geri mutfağa götürüp yıkar da.
Sende bunu izlediğin için normal olanı bu sanarsın ama normal olan bu değil. Normal olan suyu annenin getirmesi olur - 1 ay
Hayır sen yorumumu okumamışsın ki babam daha çok kazanıyor o nerden çıktı annem statü olarak üstte babmdan
Ayrıca ben sana saldırmıyorum senin kafa yapın bozuk kadın yapamaz demek ne ya?
Babam gayet yeterli bir adam hatta çok iyi b, r model ev işlerini de yapar yeri gelir yemek de pişirir
Ayrıca annem masaj neden yapmasın babam da ona yapıyor burada bir sorun yok abi ikisi de karşılıklı birbirlerini yaparlar.
Babam kendi suyunu alır biz de getiririz kimse gocunmaz bizim evde herkes eşit.
Herkes ev işi yalar herkes birbirine hizmet eder
Ben annemden su isterim mesela getirir ben de ona götürürm bizim aile içi dinamiklerimiz bilmeden konuşmazsan çok sevinirim
Ayrıca normal olan suyu annenin getirmesi değil herkesin birbirine su getirmesidir. - 1 ay
Linke tıklayıp baktım ve sonuç olarak şunu gördüm üç bilim insanından ikisi erkek ve bilim insanları içerisinde kadınların nobel ödülü alma olasılığı erkeklerin kimden iki kat daha fazla yani bu demek oluyor ki nobel ödülü sayısına değil nobel ödülü alan orana bakman gerekiyormuş
Bu da demek oluyor ki kadınlar bilim insanı olduklarını daha başarılı olabilir çünkü kadın bilim insanı sayısı az
Zaten dünyada kadınların okutulmadığı binlerce ülke olduğunu hesaba katacak olursak bu durum çok normal okuyan kadın sayısı çalışan kadın sayısı çok çok az bir çok yerde Türkiye’de bile bunu çok bariz ve net bir şekilde görüyoruz
İnşallah ileriki yıllarda bu sayıyı eşitlenir erkek kadın eşitliği sağlığınız çünkü en doğrusu bu şekilde diye düşünüyorum ben bu şekilde saçma tartışmaları özellikle de senin gibi dik kafalı insanlarla tartışmaya girmeyi asla sevmiyorum
Yani baktığımız üzere erkek bilim insanı sayısı gerçekten çok fazlaymış kadın bilim insanı sayısı içerisinde nobel alan kişi sayısı çok fazla demek ki çok güzel işler başarıyorlar inşallah okuyan kadın sayısı artar da senin gibi erkeklerin de soyu çürür amin - 1 ay
@kedss linke tıkla. Ben hem sanayici hem tasarımcıyım üniversite terkim. Ünlülerle de çalıştım. Tv kanallarının tasarımlarını da yaptım. Lise diploma notum da 4.0 in üzeriydi. Çok oldu hatırlamıyorum ama 4.16 olabilir. Söylediklerimin linkini attım. Bakarsın. Haklı olduğumu göreceksin he beni yine haklı bulmayacaksın onu da biliyorum. Ama içten içe yalan söylemediğimi farkedeceksin. Kızlarımı belirttiğim gibi en güzel şekilde büyütüyorum. Yobaz değilim. Ama muslumanim. Doguda değil doğma buyume İstanbul'da yasiyorum. İlla kusur ararsan cirkin diyebilirsin o doğru olabilir. Bu arada eşimle bir problemim de yok şükür. Bazen oda kızabiliyor bu erkek bunu yapar kadın bunu yapar deyişime. Ama kanatlarımın altında yaşamaktan da mutlu. Ona hediye ettiğim arabasıyla mutlu mesut geziyor kızlarımla birlikte. Dediğim gibi cok ayrıntı istersen İnsta fotolarıma söylerim bakarsın.
- 1 ay
@kedss bak ne güzel dedin 3 bilim insanının ikisi erkek. Oysa kadin ve erkek nüfusu ortalama eşit. Hadi şimdi sana bir matematik sorusu. 3 bilim insanının ikisi erkek biri kadınsa. Kadin erkek nüfus oranları eşit olduğuna göre erkeklerin kadınlara oranla bilime yatkınlığı yüzde kaç daha fazladır.
- 1 ay
Ünlülerle calisman ne kadar büyük bir başarıymış öyle lise diploma notunda ne kadar yüksekmiş benimki de 4.9 biliyor musun
Eşin sana kızmak konusunda o kadar haklı ki ben olsam muhtemelen terk Edip giderdim çünkü bu anlayışlı bir insanla yaşamak çok zor muhtemelen çocukların için falan seni bırakmıyordur ya da sen böyle köyden falan bir kız almışsındır tahminimce muhtemelen seninle mecbur yaşıyor
Ay iyi ki İstanbul’da büyümüşsün İstanbul’da büyümen halin ne olurdu senin öyle muhtemelen Afganistan kafalarına girerdin
Linkine tıklayıp baktım ve açıklamam çok güzel bir şekilde yaptım
Ben de şunu söylemek istiyorum madem liseden konu açıldı ben de lise de birinci olurdum mesela ve çok da güzel bir lisede okurum şehrimin en iyi ikinci lisesinden mezunum akademik olarak bütün erkeklerden neredeyse öndeydim bu ne demek oluyor o zaman sen buna ne diyeceksin peki mesela erkek kadın meselesi değil bu
Lütfen son cümlemi dikkatli oku erkek ve kadın yaratılış olarak birbirlerinden farklıdır toplumsal rol olarak da birbirlerinden ayrıışabilirler ancak meslek hayatı olarak statü olarak ve diğer koşullarda adalet olarak diğer tüm koşullarda birbirlerine eşittirler. Bunun aksini savunan da ya erkek düşmanı ya da kadın düşmanıdır bu kadar basit. - 1 ay
Mal dünyada kadınların hala okumasını istemeyen bir topluluk var aynı senin gibi düşünen saçma canım insanlarla yaşıyor anlıyor musun o yüzden kadınlar okuyamadığı için bilim insanı olamıyorlar
Bunu anlayamayacağın için tartışmak istemiyorum gerçekten çok cahilsin bunu düşünemiyorsun gerçekten zekan da bir sorun olduğunu düşünüyorum bak kadınlar okutulmuyor hala benim çocukluk arkadaşım babası yüzünden ilkokul terk ve bir sürü böyle insan var bir sürü kapasite öldürülüyor çok şükür düzgün bir ailede doğdum ki okuyabiliyorum gerçekten çok büyük bir nimet bu
Ayrıca okuduğun fakültede bile sen üniversite mezunu da değilsin bilmezsin gerçi ama erkekler kadınlara zorbalık yapabiliyor çünkü kadın düşmanı çok fazla erkek var ve kadınların öne geçmesi erkekleri çok fena kıskandırıyor
Maalesef kadın olarak bilim insanı olmak çok zor tabi sen bunu anlayamazsın o yüzden sen de bunu tartışmayacağım yeter artık
Cahille tartışırsan tartışmayı kaybedersin - 1 ay
@kedss fevri davraniyorsun. Bir insana hakaret etmeden fikirlerini medenice söyleyemiyorsun. Yalan konuştuğunu düşünmüyorum öyle bir ihtimal var ama yinede doğru konuştuğunu varsayıyorum diploma notun 4.9 un üzeri diyelim. Hatta 5.0 diyelim evet zeki olabilirsin ama sosyopat denilir
empati yeteneği zayıf, toplumsal kuralları hiçe sayan ve başkalarının haklarını umursamayan kişiler için kullanılan bir kavramdır. Yaptıklarından nadiren suçluluk duyar, kendi çıkarları için başkalarını manipüle edebilirler
Bunu annene de sorabilirsin tanımım doğru. Teşhisim de doğru.
Muhtemelen beni görmediğin görmeyeceğin için ahlaki değerleri umursamadan konuşuyorsun başkasıyla böyle konuşmazsın ama
Esas mesele de burada. Terbiye ahlak ya da davranış biçimi gormedigin kişiye de saygı çerçevesinde konuşmaktır. İşte bu bana karşı tavrın senin gerçek karakterindir. - 1 ay
@kedss kaybettin zaten ama somut verilerle. İstatistikler yalan öyle bir kaynak yok dedin. Yapay zekaya soracağın yazıyı da sana attığım halde sormayı beceremedin öyle bir şey yok dedin. Önünde internet varken hazır verili bilgiyi dahi bulamazken benden daha iyi notların olduğunu söyledin.
Önce babam alt konumda dedin. Defalarca söyledin kadınların okumasına karşı değilim. Hatta destekliyorum ama beni olmadığım bir kişinin yerine koyup koyup saldırdın aynı don kisotun yel Değirmenler’ine saldırması gibi. Ben sana bir tane kötü söz ya da kufur ermediğim halde sayamayacağım kadar çok kez mal canım cahil eşcinsel g
M k gibi laflar ettin. Ki tek bir tanesine dahi senin ayarunda cevap vermedim. Kelime dagarcigin hakaretsiz munazara yapmaya uygun değil uygun olmayan bir kapasiteyle karşıma savaşmaya cikiyorsun. Umarım bu konuşmadan ders alır insanlara hakaret etmeden konuşmayı adabı usulünce fikirlerini söyleyebilirsin. Hayatta başarılar. Diliyorum. Ama maalesef şansın düşük. Dediğim gibi zekasal kapasiten yüksek olabilir ama uyum sorunu yaşayacaksın. Asla bir bütünün parcasi kendini törpüleyemediğin müddetçe olamayacaksın. - 1 ay
Nasıl da haksız olduğunu fark Edip benim ahlaki tutumuma saldırmaya başladın
Ben sosyopat değilim çok sosyal bir insanım hatta çok fazla çevrem var
Bence soru senin burada konuyu anlamak istememen ben çalışkan bir insanım hem çalışkanım hem de çevremle olan ilişkim de çok güzel bir şekilde dengeleyebiliyorum
Hem şehrimin korosundayım keman çalıyorum hem hem de çok güzel bir okulda okuyorum
Hepsini tamamen kendi çalışmalarımla elde ettim cinsiyetimde değil
Ayrıca sana küfür etmekte ve saldırmakta o kadar haklıyım ki yani gerçekten şu kadar konuşmadan ve şu kadar k kanıttan sonra bile hala kadın düşmanlığı yapıyorsun bu çok iğrenç bir şey farkındasındır umarım ve evet seni yüz yüze görmediğim için çok rahat bir şekilde kaba konuşabiliyorum
Ayrıca sosyopatın ne demek olduğunu bilmiyorsun bu çok komik oldu 😄😂
Neyse uzatmak istemiyorum çünkü fark ettim ki gerçekten belli bir yaşa gelmiş insanların düşüncelerini değiştirmek gerçekten çok zor
Sadece şunu söylemek istiyorum bir insanın elini ve kollarına bağlayarak ondan koşmasını yemek yemesini istersen yapamaz kadınların başarılı olma oranının tüm yıllarını ortalamasında ve hatta şu anda bile düşük olması sebebi tamamen budur
Diğer alanlara gelecek olursak sanayi mesela senin meslek grubunda hiçbir kadın çalışmak istemez çünkü herkes erkek o yüzden hiçbir kadın da sanayi meslek grubuna atılmıyor yani düşünsene ben şimdi gideceğim camcı olacağım ayna yapacağım erkeklerin arasında hiç istemem herkesin bana gelip tuhaf bakmasını şahsen istemem çok büyük bir cesaret istiyor ve sanayide çalışan erkek profili gerçekten çok cahil sana cahil demiyorum ama senin tutumunda erkeklerle karşılaşmak da istemem gerçekten çok zor olur yani
Hal böyle olunca sanayiye hiçbir kadın atılmıyor zaten şartları çok zor o yüzden kadınlarla ders çalışarak zekalarını kullanarak sanatsal becerilerini kullanarak artık erkeklerin arasında çok güzel konumlarda yer alıyor - 1 ay
Abi soruya gidip sordum ne anlatıyorsun sen ya istiyorsan sana fotoğrafını atayım ne diyorsun
Ben senin kadınların okumasını destekledim zannetmiyorum o kadar lafından sonra yok kadın bunu yapamaz dedikten sonra bile okumasını istiyorsan gerçekten burada bir tezat var
Ayrıca ben bu soruyu chat’e sordum kendisine cevap cevapladığı kadın bilim insanı sayısı çok az ve bu kadar az bilim insanı sayısına rağmen çok fazla nobel aldıklarını söyledi ben burada neyi yanlış söyledim Allah’ım yarabbim gel de çıldırma
Ben hiç uyum sorunu yaşayan bir insan değilim abi ancak sen gerçekten sorunlu bir tipsin yani bir kadınla evlenip kadın düşmanı oluyorsun ve iki tane kızın var bu çok korkunç bir şey farkında mısın umarım ileride kızla sorun yaşamazsın çünkü feminizm diye bir akım var ve kızların muhtemelen büyüdüklerinde buna katılacaklar ve seninle bayağı zitlaşacaklar - 1 ay
- 1 ay
@kedss evet seni korkutan ne. Mesela ben diyorum ya okutuyorum sanat eğitimi spor eğitimi söyledim mi bilmiyorum. Piyano kursuna da gidiyor buyugu. Araç kullanmaktan tut piyanosu kuranı Kerim okuması. Okul dersleri için özel hocası herseyi var. Ben kadınları kafese kapatan zihniyette değilim.
Demin sende söyledin kadın işi olmayacak işler var diye. Bak ben empati yapıp senin korkularını cekincelerini anlıyorum. Evet kadına bu iş zor diyebiliyorum. Ama sen empati yapabiliyor musun Mesele burada. Sen beni suçladığın herseyi aslında kendin yapıyorsun demin sana sosyopat yanımı yaparken ne dedim empati yapamazlar. Sen empati yap bakalım bu adam bugün kaç kg ürün taşıdı kaç kişiyle alacak verecek meselesi için tartıştı. Kaç kişiye saatlerce bir şey satın almaya ikna etmeye calisti biraz artık off moduna geçmesi gerekmez mi. Arkasına yaslanması içeceğini içmesi biraz beynini boşaltması lazım değil mi. Eve gelmiş çamaşırım düğmesine basmayı bilmiyorsun dendi mi başlarım çamaşırına da bulaşığına da der. Çünkü dolmuştur artık bir özel zamana ihtiyacı var. Bak mesela metresler olur. Metresler aslında çok iyi psikologlardir. Adam anlatmak isterse dinler. Adam dinlenmek isterse susar ama odak noktası adam dir halen susarken gelir koluyla oynar adamın omzunu sıkar. Kafasını onun bedenine yaslar kirli görür gel seni yıkayayım der. Yorgunum dese masaj yapayım der. Ne var bende yorgunum demez. İstediğini alamayan adam dışarda o huzur ortamini arar.
Senin zihniyetin sana ayrılık getirir. Kavga getirir. Hayatın sana vermiş olduğu rolleri bil erkek rolüne nasıl ben onu nasıl yapayım ben kadınım diyorsan kadın rolü gelince biz eşitiz bu rolü bölüşeceğiz diyemezsin.
Tasdevri döneminde neyse bugünde o. Erkek avcı toplayıcıdır eve getirir kadın da onu aş eder. Boş eşitiz gel sende pırasayı doğra diyemez kadın.
Soran1 aySen mi icat ettin arabayi var olan icatlara konmuş ayrica bahsettigin zamanlarda kadinlar cadı diye yakiliyordu icat vermemiş olmalari normal yapilan en sacma yorum senin ki olmuş camasir makinesini döndüremiyorsun ama dunyayi donduruyorsun aynen
Soran1 ayNe konuşmuşsunuz bu kadar bilmiyorum ama çok sığ bir bakış açısı içtiğimiz sütü bile erkeklere muhtaçmışız vah vah kendinizi Allah ilan edin isterseniz bu ne kibir ha
- 1 ay
Abicim ne korkum olacak saçmalamasan mı kimseden çekinmem yok benim 😂😂
Ayrıca kendisi o işte çalışmayı tercih ediyor bana ne?
Ben kendi tır aklarımla kazıtarak ders çalışarak kazandım şu an olduğum yerdeyim e o da çalışaydı aynısı senin için de böyle imkanın varmış çalışsaydın? Bana ne , ben kas gücü olarak erkeklerin üstün yaratıldğını farkındayım ancak başka bir şeyin daha farkındayım erkeklerle kadınlar zihinsel olarak eşit yaratılmıştır hiçbir farkları yoktur zaten ben bunu akademik anlamda çok güzel görüyorum ben çalıştım kazandım çalışmayanlar da kazanamadı bu kadar basit sen de çalışmadığın için lise tersin bak.
Ayrıca erkek işi olamayacak işler de var hatırlatalım hemen 🙂
Erkeklerle kadınlar birbirine muhtaçtır bu düzen böyle yaratılmıştır
Ayrıca ben zorlayıcı işlerde çalışan erkeklerden bahsetmiyorum ben diyorum ki bir adam mesela masabaşı bir işte çalışıyor karısı da aynı işte çalışıyor ancak eve geldiklerinde ikisi de eşit yorulmalarına rağmen evin bütün işi kadın kadına kalıyor bu çok yanlış o kadar yanlış ki hiç adil değil.. - 1 ay
Soran bacım böyle tipler baya ezik oluyor takmamak lazım , özet geçeyim her şeyi , erkek olunca bir halt olduk diyorlar
Fark etmedikleri dolu şey var adam lise terk bana Nobel’den bahsediyor gel de gülme
Bir de neden kadınlar inşaatta çalışmıyormuş aq inşaat ağır bir iş o zaman erkekler de evde anne yerine dursun
Toplumsal normale dışında her türlü eşitiz
Of neyse böyle insanlarla tartışılmaz, haksız olduklarını fark ettikleri ilk dakika sana b0k atacakları için tartışmanın lüzumu yok 👍🏻 - 1 ay
Abi benim erkek tipimi sormuşsun
Ben senin düşünce tarzına zıt biri olarak senin düşünce tarzında birini hayatımda istemem.
Erkekler kas gücü olarak sadece kas gücü olarak kadınlardan daha üstün yaratılmıştır çünkü kabileyi korumak bir topluluğun görevi olmalıydı geçmiş zamanlarda bunu da erkekler sağladı
Ancak günümüzde şöyle bir şey var artık eve ekmek parası getirmek gerçekten eskisi kadar zor değil ve bu yüzden toplumsal yapı çok değişti bunun sebebiyle de çalışmayan ve ev kadını olan kadınların bir çoğunun evdeki yükü çok fazla
Mesela biz evimizde işbölümü yapıyoruz herkesin ev işi var babam erkek kardeşi ablam ve ben ve annem hepimiz ayrı ayrı işleri yaparız hepimiz çamaşırımızı kendimiz yıkar ütüler asaeız çünkü bu böyle olmalı böyle bir aile düzeni kurabileceğim bir adam isterim
Ayrıca daha geniş görüşlü bir insanla beraber olmak isterim yani kadın şunu yapamaz bunu yapamaz diye düşünen aynı senin gibi düşünen bir insanla olmak istemem zaten hiçbir kadın aslında bunu istemez muhtemelen eşin de senin de mecburiyetten beraber dediğim gibi :(
Açık görüşten kastım da dünya görüşü olarak daha panoramik bir perspektiften bakan adam her zaman hem kendi hayatı hem de benim hayatım için daha kolay olacaktır
Birincisi toplumsal yapıdan kaynaklı, olmakla birlikte, aile içerisinde erkek çocuk kız çocuk tan farklı muamele görüyor. Özellikle annenin daha çok bu duruma etkisi var; erkek çocuğuna daha farklı yaklaşıyor. Buda toplumsal yapının kadına biçtiği rolden kaynaklı olabilir.
İkincisi ise erkek kraliçeyi buldumu kendini kral görür.
12 Yorumla
Soran1 ayKöleyi gördü mü
Gizli Üye(18-24)1 ayben kralmış gibi yaşamıyorum hayvan gibi çalışıyorum eve gelip evi de temizliyorum yemek yoksa bazen yemek söylüyorum bazen yapıyorum. çamaşırlarımı da kendim yıkarım ama serilecek zamanda evde yoksam evdekiler yapıyor. onlar işte ben evdeysem ben yapıyorum. hatta şöyle söyleyeyim ki ben anne ve ablamdan daha temizim. annem bütün gün televizyon izler. sabah müge anlı akşam esra erol bir de yemek yapar sadece o da yemek olsa bari. evi ben temizlemezsem bok götürür her yer.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 ayÇalışıyorum paramı kazanıyorum yenek yapmasını bilmiyorum ama gidim restoranda yiyorum sipariş ediyorum hayatima devam edebiliyorum sonuc olarak yani
Kimseden bir hizmet bekledigim de yok benim gibileri elestiremezsin yani zararimiz yoksa kimseye bu sizi hiç ilgilendirmez22 Yorumla- 1 ay
Neden yapmıyorsunuz
- 1 ay
Sevmiyorum ev işi yapmak vs
Evlenince eşim de istemezee yapmasın temizlikci tutariz ne için calisiyoruz şu yalan dünyada
Yani zorla mi yapıcam ben sevmiyorum
1 ayEvdeki prizi değiştirmek için bile eve usta çağıran veya hanımı annesinin yanına gittiğinde kendine bakamayan erkeğe erkek demem. Şahsen evlenince karıma her işte ortak olmayı planlıyorum. O yemek yaparsa ben salata yaparım, o yerleri süpürürse ben viledayla silerim vb. Böylece birbirimize daha çok vakit ayırabiliriz
20 YorumlaValla evet o yetiştirilme tarzı hatalı aslında erkek dediğin her işini kendi görecek görebilecek düzeyde olucak yemek tamir bulaşık çamaşır dünyanın binbir türlü hali var sudan çıkmış balığa dönmek daha aciz bir durum benim nezdimde öyle en azından
20 Yorumla
1 ayBenim elimden her iş geliyor, yapamayan düşünsün. Annem tatile gitti, dün paçamı diktim elimde, spor yapıyorum zaten tavuk yiyorum genel olarak, dün çamaşır yikamayi öğrendim bir iki gün içinde dikiş makinesini kullanmayı öğreneceğim.
Yalnız yaşamayı öğrenmek insanı güçlü kılar.
20 Yorumla
1 ayErkekler dışarda çalışıp para kazanması için yetiştirildi şimdi kadınlarda çalışıyor birde eve gelip ev işi yapıyor kadın çalışıyorsa erkek evde ev işlerine yarfım etmeli devir değiştiğine göre herkes buna uyum sağlamalı ama kadın çalışmıyorsa erkeğin dışarda çalışıp birde gelip ev işi yapmasına gerek yok
01 Yorumla
Soran1 ayMevzu evlilik değil y
Hee kral yaşıyoruz sabahın köründe kalk işe git felan sorun etmiyoruz, bide git müdürü amiri sodumlusuyşa ugras bu benim kaçıncı kafasına telefon attıgım sorumlu saymadım bile öyle düşündüğünüz gibi kral felan gibi yaşamıyor erkekler adamların hayatı kayıyor aqxxxx
10 Yorumla
1 aybence mesele erkeklerin gerçekten aciz olması değil çoğunun ev işi öğrenmeye hiç zorlanmadan büyütülmesi. kız çocuklarına küçük yaştan topla, yap, yardım et denirken erkek çocuklarına aynı sorumluluk verilmeyince yetişkin olunca çamaşır makinesi bile gözünde dev mesele oluyor. bu da çok sinir bozucu çünkü evde yaşamak ortaksa, sorumluluk da ortak olmalı.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayDoğru fakat her erkek aynı değil aksine kız kardeşim kanserden dolayı kolunu kaybetti.
Annemde hasta işten geldikten sonra ve işe gitmeden önce onların tüm ihtiyacını karşılıyorum temizlik yemek vs...
Dediğiniz doğru olsa bile Genelleme yapmak saçma.
Bazı kızlar yumurta bile kıramazken bir erkek dışarda uğraştığı onca insanın yoruculuğuna rağmen elektrik gidince annesinin ve kız kardeşinin Elbisesini elinde çitileyebilir.
25 Yorumla
Cevap sahibi1 ay"GÜNCELLEME": Ergen Her erkek aynı değil
Evdeki sorunlarını buraya yansıtma
Her erkeği aile bireylerin ile karıştırma.
Soran1 ayBenim ailemdeki erkekler bahsettiğim gibi değiller her bku kişiselleştirip üzerime alınmana gerek yok kimse sana bi şey demedi alıngan erko
Cevap sahibi1 ayCahil cahil konuşma genelleme yapıyosun tabi üzerime alınıcam maloski
Soran1 ayAlakasi yok senin yanitini eig sececektim ama kahepsim
Cevap sahibi1 ayTeşekkür ederim seçebilirsin bekliyorum
Bende seninkini seçicem aşko
Gizli Üye(18-24)1 ayBenim kız kardeşim benden daha rahat, hem dışarıda çalışıyorum hemde ev işi yapıyorum, kardeşim gece gündüz yatıyor.
Yok abi, bir gün evlenicek olursam calışmak istemeyen bir kızla evlenicem. Sen ev işlerine bak bende para kazanayım dicem.
Bu arada evdeki işleri görsün diye değil bana eş olsun diye evlenirim. Ev işini kendimde yaparım ama içimdeki boşluğu tek başıma dolduramam. Şu anda eşim olsaydı burada bunları yazmıyordum, eşimle sarmaş dolaş uyuyor olurduk.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayAy gerçekten ya bir kız çocuğu nasıl ev işlerini bilerek yetiştiriliyorsa erkek çocukları da aynı şekilde yetiştirilmeli ev işlerini kendileri için öğrenmeliler örneğin bir erkek yemek yapmayı bilsin ki eşine muhtaç olmasın eşi evde yokken yemeğini yapabilsin bunun için bilmeli bu erkek çocuğu ev işlerini kız çocukları yapar denilmemeli çocuklara evde iş verilmeli
10 YorumlaÖyle büyüten bilinçsiz ebeveynleri oldukları için her şey yoksa tek başlarına hiçbir işe yaramayan vasıfsız varlıklar 😂😂
10 YorumlaAciz erkekleri bir kenara koy görmemiş odun oldukları için böyleler yemekte yapıyorum evinde temizliyorum bundan kocunmam çünkü hastalığı sağlığı var annem rahatsız kardeşlerime de köle gibi davranmak bana yakışmıyor
10 Yorumla
1 ayHayır bende kendi işimi kendim gören biriyim asla kral olmadım olmamda her zaman kendi halimde biriydim hala da öyleyim kral olayım diye de yetiştirilmedim ama gerçek şu ki kral olmayan adama da kız vermezler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayAbim onlar bedelli askerliğe gitmiş olanlar... Kardeşim 29 yaşında geçen pazar kuruvasan yaptı elleriyle bana... Adamın askerde gece 3 de patlıcan kebabı yaparken videoları var 🫡😆
21 Yorumla- 1 ay
Askerde çok özledinmi?
1 ayallah ın yarattığı aciz bir kulum kimseden üstünlüğüm yok hiç yükseklerde görmedim kendimi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 ayAtaerkil sistem yüzünden kadın her zaman doğurucu bakıcıdır erkek ise eve ekmek getiren asıl olay şu ki eve Ekmek getirmek artık doğurmaktan bakmaktan maalesef daha basit günümüzde
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 ayKral gibi yaşayan kadınını da kraliçe gibi hissettirsin mesele kalmaz bence. Yanlış yaşayan yanlış olan çok insan var maalesef cinsiyet fark etmeksizin.
10 Yorumla
1 ayErkeği yücelten anneler yüzünden, toplum yüzünden.
10 Yorumlacevabı basit erkek ev işleri yaptığında kibar olduğunda
"kadınsı" görünüyor ve uzaklaşıyorsunuz.
vuran kıran geçen ama para kazanan olunca
"erkeksi" görünüyor ve çekim duyuyorsunuz
ee niye o zaman uğraşalım? fazla konuşma da yerde çorabım düşmüş al erkeğine hizmet et (!)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 637 cevap paylaştı.
1 ayŞükür kral gibi geçiniyorum ve elimden her iş geliyor, çok çeşit yemek yapmak olsun ev temizliği olsun, evde yapılacak işler duvar boyama olsun herşeyi kendim yapıyorum 💪
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayErkekler kral gibi yasamıyor erkek çalışıyor para getiriyor kadın keyfine göre çalışmazsa tabiki ev işi ona ait olacak çalışırsa ikisinin yapacağı şeydir. Öyle koca hem çalışsın hem ev işi yapsın kadın yan gel yatsın yok babasının bakmadığı kadına erkek niye baksın çok zorlarına gidiyorsa kadın çalışsın erkek ev işi yapsın erkekler için on numara beş yıldız olur laf eden yok yanlış yaptın diyen yok yanlış mal gitti diye azarlayan yok keyfe keder olurdu erkeğin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayAnnelerinden düzgün terbiye almadıkları içindir
Bir de şu saçma span cinsiyet algıları ah ahhh..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Acizligi kral gibi hissetmek bile aşırı özenilesi bir özellik ama beyin eksikliğinden kaynaklı 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKadınlar evde akşama kadar oturup çekirdek sabah programı izlerken erkekler sanayide sırtına demir levye yiyip ekmek parası kazanıyor bir zahmet çamaşırı da kadınlar yapsın kanka olmadı biz çocukda doğuralım tam olsun erkekle kadının çalışma şartı bir değil erkek ağır iş yapıyorken kadınlar basit iş yapıyor erkeğe kıyasla
16 Yorumla
Cevap sahibi1 ayKadınlarında zor işi vardır da ben ihtimal olarak konuştum erkek daha zor çalışıyor
Soran1 ayMevzu yapıp yapmamanız değil bilmenize gerek bile olmamasi bunu bilmeyecek ne var
Cevap sahibi1 ayAma haksız mıyım
Cevap sahibi1 ayNeden yanlış anlıyorsun anlamadım ev hanımlığı kolay demedim benim burada yorumum soru sahibi ev işlerini neden erkek yapmıyor demiş bende erkek kadına göre daha ağır şartlarda çalıştığı için yorgun oluyor dedim
1 ayaslında kadınlar için iyi bi durum bu, her işi bilen kendi yapabilen erkek bir kadına olan ihtiyacı azalır daha fazla seçici olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 ayŞu krallar gibi ben niye yaşamıyorum. Yemek yap, bulaşık yıka, çamaşır yıka. Şu kral nasıl olunuyormuş ben de öğreneyim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.
1 ayŞimdi bunları söylüyorsun ama sen de diğer hemcinslerin gibi erkek çocuk sahibi olunca onlar gibi yetiştireceksin o "Prensleri"
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
1 ayAllah'a şükür annem her işi yapabilecek şekilde yetiştirdi
A dan Z ye her işi 4/4 Luk yapamasam da elimden her iş gelir10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayTam tersine Uzun yıllardan beri yalnız yaşıyorum her işi bir kendim görürüm ütü yapmasını da bulaşık yıkamasını da Çamaşır makinesini kullanmasını da her şeyi bilirim sadece tek bir şey eksik ateşli küfürlü becerilmeyi seven kadın
11 Yorumla
Cevap sahibi1 aySeni yaşın kaç
1 ayTam tersi kendilerini zeki zannediyorlar bilmeze yatıyorlar 😂
11 Yorumla
Soran1 ayBilsinlerde yapmasınlar bilmeyecek kadar ot olmak garip
Babandan görüp bizi genelleme yemekten tut çamaşır bulaşığı kadwr her işimi yapıyorum
15 Yorumla
Soran1 ayBenim babam eve makine tutan toz alan ve mutfakta annemden fazla olan birisi sizlerin öyle olması her erkeği öyle yapmıyor
Soran1 ayBen ikili ilişkileri yorumlamadım bi birey olarak neden bilinmiyor bedensel engelli değilsen kendi işini yapabilme becerisine sahip ol diye cinsiyeti yok insanın evinde bunu yapanı olda bile bilmeli anladın mı
Soran1 ayEvet erkek diye yazdım özellikle. Bilmemek ne demek?
Gizli Üye(25-29)1 ay
Yaşlı annem için yaptığım kek tarifini verebilirim kanka?
20 YorumlaBunu yapanda kadın değil mi? Kadınlar öyle büyütüyor daha sonra evlenilecek kız kalmadı kızlar erkek beğenmiyor diye zırlıyorlar.
00 Yorumla
1 ayO biraz daha doğuda oluyo benim gördüğüm ki bence kadın erkek değil herkes yediğini içtiğini tabağını çanağını yorganını düzenlemeli
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 ayçalıştırmasını tam bilmem ama çalıştırmıcağım anlamına gelmez. öğrenirim işimi hallederim. fakat el aletleri ıvır zıvır olsun çalıştırmadıgım bir şey yok
17 Yorumla
Soran1 ayNiye bilmiyorsun eziklik bu
- 1 ay
Bi çamaşır makinesi ile eziklik olmaz. Hiç isim olmadı makine ile ama fırın pişirme vs onları calistiririm. Bir sürü makinem aletim var bilmiyorum diye boş tenekede değilim.
Soran1 ayKusura bakma 1 karis corap nasil yikanir bilmeyene saygimiz yok
- 1 ay
Kusura bakmada bir çorap yıkama ile saygı olmaz. Ben sana iş söylesem yapamam desen sanada saygımız olmasın o zaman. Çamaşır makinesini çalıştırdin diye mükemmel olmadın. Siz önce evde tamirat işlerini yapın sonra gelip bana saygıdan bahsedin. Bilmiyoruz dediysek yapamicak kadarda aptal değiliz. Makine niye su almıyor niye yıkamıyor derkende ben hallediyorum bunları. İki düğme basınca saygı hakedilmiyor
- 1 ay
evin bahcesine demirden kapı yaptım kendim kestim kendim kaynattım. sen bunları yapabiliyormusun? yapamıyorsan eziksin saygıyı haketmiyorsun. bize çalışıp para kazanılmasını ya da odun kes soba yak taşı vs ağır işleri yaptırdılar bi düğme basmasını değil
Soran1 ayYapabiliyorum. Kapı hergün yapılmaz camasir hergun hayatin icinndreolan bi olay zoru biliyorsunda bunu neden bilemiyorsun acaba
- 1 ay
Hala anlamadığın şey şu. Şimdiye kadar makine ile isim olmadı kalabalık aile değiliz. Aşırı çamaşır yıkama olmuyor. Diyorum ki yapamicagim şey değil. Deterjan koyarım programı ayarlarım yıkarım. Kapı hergün yapılmaz ama bir kere bile olsa herkes yapamaz çoğu erkek bile. İnce işçilik gereken bir şey
Erkek adam çalışıp kendi parasını kazanmıyorsa erkeğim adamım demesin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 887 cevap paylaştı. 2 yıl tek başıma yaşadım. ne kralı ya kral mı kaldı?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 ayO erkekleri de anneleri, yani kadınlar yetiştiriyor... Eleştiriyi hemcinslerine mi yöneltsen acaba?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bugünde Trump'ın kızı Necla hanıma üzüldüm çünkü kızını görmeden gitmiş😏😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 770 cevap paylaştı.
1 ayÇünkü hepsi zamanı gelince evlenip bedava ömür boyu kullanıcıları köleleri olucak onlar yapar
014 Yorumla- 1 ay
Kölelik bu sitede sevilen bir şey olsa da ben de öyle canım saçma duygular yok...
- 1 ay
@Montini-G ilgi çekmek için kızları sinir etmek için biraz fazla yaşlı değil misin... o numaranin ilkokulda bitmesi gerkemiyormuydu
- 1 ay
@Montini-G farkındayım... sunumda farkındayım benim yorumuma gelip sinir bozucu bir düşünce belirten de sensin...
- 1 ay
@Montini-G sen olgun davran ve başkalarının yorumunun altına yorum yapma...
- 1 ay
@Montini-G çok tuhaf bana söylediğin her şey sana daha çok uyuyor... sanane diyor bir e😂ulan benim yorumum asıl sanane her bulduğun pembe yoruma atlayıp duran sensin pişman etmişim bir de amaç o ya zaten😂
- 1 ay
@Montini-G yani ben olsam bana bu kadar laf sokulsa yorumları siler kacardim ama sen baya yüzsüz arsiz bir şey çıktın
Sende git sanayide çalış tonlarca ağırlık kaldır bacı gtün yiyorsa ha?
01 Yorumla
1 ayYeni nesili biz kadınlar yetiştiriyoruz bu tabuyu yıkmalıyız
00 Yorumla
1 ayKorkunç evet. Oğlum olursa onu kendi prensesine hizmetkar yetiştirecektim ama olmadı😀
00 Yorumla
1 ayTahtımızı kendimiz kurduğumuz için olabilir :D
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBenim kileri 🫏 gibi yıkayacak çünkü serveti bol bir aileye gelin geldi gelmeseydi zorlama yok ama yapıyor ve ailemlede yaşıyorum onların ki yıkıyor
00 YorumlaYemekte yapabiliyorum, makinalarıda iyi kullanabiliyorum buna rağmen hayatımda kimse yok 😀
10 Yorumla
1 ay14 yaşında erkek kardeşim var kendime köle yaptım gelecekteki karısı efendi akıcak yok öyle kadınlar çalışsın
12 Yorumla
Soran1 ayBu kölelik değil sana değil kendine yapması lazım bunlar normal yaşam becerileri
1 aySenin gibi genelleme yapıcak olursam erkeklerde çalışıyo eğer bazı kadınlar çalışıyo dersen bazı erkeklerde ev işi yapabiliyor
10 YorumlaIhanet iftira dolandirilma kocadan cikmayan cocuk 6284 uzaklastirma bikti erkek ler eve disi hayvan bile sokmuyor artik
10 YorumlaKral olmasakta kralın oğluyuz xksşckxöcm
20 Yorumla- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat