Ablam beni neden kıskanıyor gibi davranıyor, amacı ne olabilir?

Ablam yerine göre çok iyi, merhametli ama bazen de sanki kıskançlık var gibi… Kendisi 24 senelik evli. Bir buçuk saat var aramızda ama sıklıkla gelirler, görüşüyoruz. Bizim gelinle araları iyiydi eğil, geçen hafta doğum günü vesilesiyle hep birlikteydik. Gelin, diğer ablamın ve benim yaşınızı göstermediğini söyledi. Bu ablam da alınmış, bir gün sonra beni aradı, böyle böyle dedi, bana yaşlı gözüktüğümü demek istedi dedi. Sonra bizim mahallede dönerci var, onlar geldikçe gideriz yemeğe. Sahibi, eşimi tanıdığın için selam söyler veya teşekkür. ler.. Bundan önce gittiğimizde eşlerimiz yoktu, sahibi eniştemi merak etmiş neden gelmedi falan diye. Neyse haftalar sonra bizim ev işleri vardı, yardıma geldiler sağ olsunlar. Tekrar yemeğe gittik oraya, ablam ikide bir enişteme "Seni sordu, konuştun mu?" falan dedi. Sonra sahibine "Bakın bu sefer getirdim onu" diye… Anlamadım neden böyle yaptı 🤷🏻‍♀️ Başka konular da var, mesela ben yeni evlendim, mobilya yeni, renklerini aynısını yapmaya çalışıyor, şimdi kendi yazlığına, daha önce hiç böyle demezdi.. Bir de ben evlenene kadar annemi gezdirmeye çalıştım, turlara katıldık, şimdi de eskiten ve ablam bana laf söküyorlar, çok gezdin ettin diye 😏 İnsanın kendi ailesi bile böyle yaparsa başkaları neler yapar…

Ablam beni neden kıskanıyor gibi davranıyor, amacı ne olabilir?