Üst komşum sürekli camdan aşağı iri iri çarşaflar asıyor, balkonun ışığını kapatıyor resmen. Bazen bir şeyler çırpıyor, ekmek kırıntısı, çöp vs. Uyardım, değişen bir şey yok. Ne yapmalıyım?
3 sa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Anlayışlı ve tatlı dille yaptığın uyarının kulak arkası edildiyse, çaresiz değilsin. Komşunun alt katın ışığını kesecek şekilde çarşaf asması ve aşağı çöp, kırıntı silkelemesi, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na tamamen aykırı. Haklılığını yasal olarak kanıtlayabilmek için, balkonunun ışığını kapatan o çarşafların ve aşağı dökülen çöplerin farklı günlerde, tarih ve saat görünecek şekilde fotoğraflarını veya videolarını çekerek somut deliller toplamak olmalıdır. Elindeki bu kanıtlarla birlikte ilk olarak apartman yönetimini devreye sokabilirsin, yöneticiden bu kuralları ortak panoya asmasını ve komşuyu resmi olarak uyarmasını isteyebilirsin. Eğer apartman içinde bu durum çözülmezse, bağlı olduğun belediyenin zabıta ekiplerine çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu çöp/kırıntı olayını şikayet edebilirsin. Zabıtanın idari para cezası kesme yetkisi vardır. Sorun yine de ısrarla devam ederse, elindeki görsel delillerle birlikte Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak hakimin müdahalesini ve bu rahatsız edici eylemlerin yasal olarak durdurulmasını talep etme hakkın saklıdır. Yasa senin tarafında, bu yüzden kendini yıpratmadan resmi adımlarla ilerlemek en doğrusu olacak.
Yöneticiye defalarca söyledim gruba yazdım cirkef insanlar olduğu için kokuyor kimse bişey demiyor apartmanda çoğu kişi kardeş akraba yabancı bir kaç ev varız etmedikleri kalmadı son çare mahkeme haklısınız. Gruba uyarı yaptığımız halde her yazilana gülücük atıyorlar
Eğer apartmanda kirada duruyorsanız ev sahibine şikayet edin.
Ev sahibiyim geçen yaz aldım yöneticiye söyledim uyardı falan ama bana polise gitme diye tembihledi bu yüzden bunca zaman bekledim ama yarın gideceğim bugün sondu gruba yazdım utanır diye belki resimleri falan attım herşeye gülücük attı yuzsuz
Çamaşır suyu serp elin ile sen yaptın diyemez görmeden bir daha asmaz 😈😈
Balkonun güzel bir manzarası yok ise, panjur ile kapat arada arasından açar hava aldırırsın. Maalesef bazı insanlar, biyolojik olarak insan sadece. Gerçekte değiller.
Panjur ile kapattım geçen yaz bulaşık suyu döküyordu makinesi var elde yıkıyordu lavabosu tikaniyormus makine çalışırsa suyuda hopp aşağıya. Sonra camla kapattım içeri yağ bulaşık olmuyor en azından ama camlar berbat
TCK madde 123 kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu var. Bununla ilgili bir dilekçe hazırla savcılığa ver. Bilirkişi gelip inceler gerekli cezai yaptırım uygular. Başka çözüm yok.
Umarım
Olur olur korkma sakın
Polise şikayet et kapısına polis gitsin utansın biraz
Yarın ilk işim o bugün çok zorladı beni
Bu gibi durumlarda önce uyarmak lazım nazik bir şekilde yaşadıklarını aynı sekilde anlat. Devam ederse belediyeyi arayacaksın ceza keser.
Devam ediyor uyarı bir işe yaramıyor
Zabıta sanırım bu işe bakar.. telefon edeceksiniz ceza alır.
Şikayet edebilirsiniz
Son çarem bu kaldı
Ne biçim insanlar görgüsüz saygısız
Gerçekten öyle
Dövmek en net çözüm
😀😀😀onlar beni döver kalabalıklar
Beni çağır
😀😀😀tmm
Kapısının önüne işeyelim
😀😀😀hak ediyor ama yapamam
Birlikte yapcaz hadi
Ufak ufak leke yap astıklarına
Birke vişne suyu damlattim anında aşağı indi kavga gürültü kapıyı kiracaklardi üste çıkıyor birde apartmanda çoğu kardeş ya da akraba hemen hepsi kapıya koştu kapıyı kiracaklardi
Onu cezalandır evinde kimse yokken gir str***la onu cezalandır
çarşafa not yaz ignele bir daha asma diye
😀😀😀çok iyiymiş bu ya
Polis'e ver
Son çare evet
Polise gitmelisin
Son çarem o kaldi
Boşuna kenidni yorma. şikayet et keyfine bak
Binadaki çoğu ev onlara ait çekiniyorum yönetici polise gitme dedi o yüzden gitmedim ama haklısın başka çarem kalmadi
O zaman sikinti ama tek misin seni kollayacak kimse yok mu yanında esin sevgilin annen baban gibi
Git uyar
Defalarca yaptık bunu
Laftan anlamıyorsa yapacak bişey yok evini değiştirmekten başka çare kalmıyor o yüzden en iyisi müstakil ev
Evi değiştiremem yeni aldım burayı bir senem yeni doldu başka alamam şu an içine bile bir sürü masraf yaptım nasıl bir sene içinde terk edeyim
Öyle komşu sadece bela getirir siz uyardıpınız halde düzelmiyorsa polis e bile şikayet etsen boş değişmez
Tayinim çıksa keşke yazdığım yere seneler oldu degismedi yoksa hemen giderim
Ev alma komşu al dşye boşa dememişler
Öyle
Umarım yapmaz bş daha ama öylesiyle uğraşmak gerçekten can sıkıcı
Kısasa kısas yap
O üst katta nasıl yapacağım yukarı bişey atsamda gitmez