Üst komşum sürekli camdan aşağı iri iri çarşaflar asıyor, balkonun ışığını kapatıyor resmen. Bazen bir şeyler çırpıyor, ekmek kırıntısı, çöp vs. Uyardım, değişen bir şey yok. Ne yapmalıyım?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anlayışlı ve tatlı dille yaptığın uyarının kulak arkası edildiyse, çaresiz değilsin. Komşunun alt katın ışığını kesecek şekilde çarşaf asması ve aşağı çöp, kırıntı silkelemesi, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na tamamen aykırı. Haklılığını yasal olarak kanıtlayabilmek için, balkonunun ışığını kapatan o çarşafların ve aşağı dökülen çöplerin farklı günlerde, tarih ve saat görünecek şekilde fotoğraflarını veya videolarını çekerek somut deliller toplamak olmalıdır. Elindeki bu kanıtlarla birlikte ilk olarak apartman yönetimini devreye sokabilirsin, yöneticiden bu kuralları ortak panoya asmasını ve komşuyu resmi olarak uyarmasını isteyebilirsin. Eğer apartman içinde bu durum çözülmezse, bağlı olduğun belediyenin zabıta ekiplerine çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu çöp/kırıntı olayını şikayet edebilirsin. Zabıtanın idari para cezası kesme yetkisi vardır. Sorun yine de ısrarla devam ederse, elindeki görsel delillerle birlikte Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak hakimin müdahalesini ve bu rahatsız edici eylemlerin yasal olarak durdurulmasını talep etme hakkın saklıdır. Yasa senin tarafında, bu yüzden kendini yıpratmadan resmi adımlarla ilerlemek en doğrusu olacak.
Yöneticiye defalarca söyledim gruba yazdım cirkef insanlar olduğu için kokuyor kimse bişey demiyor apartmanda çoğu kişi kardeş akraba yabancı bir kaç ev varız etmedikleri kalmadı son çare mahkeme haklısınız. Gruba uyarı yaptığımız halde her yazilana gülücük atıyorlar
yaşı kaç ayrtalım onu 😁
En iyi cevap bu oldu ya. Onu değilde evde kalmış bir sürü kızı var keşke onlardan birini alıp kacsan ya
Bihter var gözü herkeste
Bundan korunmanın basit bir yolu var aslında ama önce biraz uğraşayım dersen yorumlardaki şeyleri dene. O çöpleri olduğu gibi alıp kapısının önüne bırakmakla başla
Cevap
19Cevap
Ne yaparsan yap daha fazlasını yapacaktır gadası ama benden sana tavsiye çarşafına kaşıntı tozu dök aklı başına gelsin 🤣
😀😀😀😀olur
Kesin yap
Yok ya yapamam onu bugün zaten yapacağımı yaptım bakalım akşama kıyamet kopmazsa
Hadi bakalım bekle ver gör
Bir kutu fosforlu yeşil sprey boya alıyorsun o beyaz çarşafı astığı gibi bir testis çiziyorsun bak bakalım bir daha asabiliyor mu dasjkdaskjasd
😀😀😀
Eğer apartmanda kirada duruyorsanız ev sahibine şikayet edin.
Ev sahibiyim geçen yaz aldım yöneticiye söyledim uyardı falan ama bana polise gitme diye tembihledi bu yüzden bunca zaman bekledim ama yarın gideceğim bugün sondu gruba yazdım utanır diye belki resimleri falan attım herşeye gülücük attı yuzsuz
Çamaşır suyu serp elin ile sen yaptın diyemez görmeden bir daha asmaz 😈😈
Panjur ile kapattım geçen yaz bulaşık suyu döküyordu makinesi var elde yıkıyordu lavabosu tikaniyormus makine çalışırsa suyuda hopp aşağıya. Sonra camla kapattım içeri yağ bulaşık olmuyor en azından ama camlar berbat
Umarım
Polise şikayet et kapısına polis gitsin utansın biraz
Yarın ilk işim o bugün çok zorladı beni
Hiç uğraşma. Çarşafı aşağıdan asıl ve aşağı at. Anlamadı mi. Tekrar yap
Bu gibi durumlarda önce uyarmak lazım nazik bir şekilde yaşadıklarını aynı sekilde anlat. Devam ederse belediyeyi arayacaksın ceza keser.
Devam ediyor uyarı bir işe yaramıyor
Zabıta sanırım bu işe bakar.. telefon edeceksiniz ceza alır.
Kapısının önüne çöp yığ
Tamam 😀😀
Şikayet edebilirsiniz
Son çarem bu kaldı
Ne biçim insanlar görgüsüz saygısız
Gerçekten öyle
Dövmek en net çözüm
😀😀😀onlar beni döver kalabalıklar
😀😀😀tmm
Kapısının önüne işeyelim
😀😀😀hak ediyor ama yapamam
Ufak ufak leke yap astıklarına
Birke vişne suyu damlattim anında aşağı indi kavga gürültü kapıyı kiracaklardi üste çıkıyor birde apartmanda çoğu kardeş ya da akraba hemen hepsi kapıya koştu kapıyı kiracaklardi
Ben yapmadım dersin
Sabah yaptim daha toplamadi akşam görür mutlaka
Benlik bir durum yok dersin.
Mahkemeye ver, Cansu bu profilin amacı ne yavrum
Onu cezalandır evinde kimse yokken gir str***la onu cezalandır
Kapısına işe
Kameralara rezil olayım
Çek aşagı at gitsin
Tamam
çarşafa not yaz ignele bir daha asma diye
😀😀😀çok iyiymiş bu ya
Polis'e ver
Son çare evet
Polise gitmelisin
Son çarem o kaldi
Boşuna kenidni yorma. şikayet et keyfine bak
Binadaki çoğu ev onlara ait çekiniyorum yönetici polise gitme dedi o yüzden gitmedim ama haklısın başka çarem kalmadi
O zaman sikinti ama tek misin seni kollayacak kimse yok mu yanında esin sevgilin annen baban gibi
Teşekkür ederim
Çarşafı çek aşağı at. Sonra da haberim yok de
Çarşaf yerine onu asmalısın mandalla😂
Git uyar
Defalarca yaptık bunu
Evi değiştiremem yeni aldım burayı bir senem yeni doldu başka alamam şu an içine bile bir sürü masraf yaptım nasıl bir sene içinde terk edeyim
Tayinim çıksa keşke yazdığım yere seneler oldu degismedi yoksa hemen giderim
Öyle
Adres ver dövelim
Ankaradaysan gelip alayım seni
Kısasa kısas yap
O üst katta nasıl yapacağım yukarı bişey atsamda gitmez
Çarşafı ateşe ver
Vur onu :)
Şikayet et
Şikayet edecen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?