Bir yakınım öldü cenaze evine yemek götürsem ölen kişinin ailesi akşam yemekle uğraşmasınlar diye ayıp olur mu sizce kötü karşılanır mıyım
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir yakınım öldü cenaze evine yemek götürsem ölen kişinin ailesi akşam yemekle uğraşmasınlar diye ayıp olur mu sizce kötü karşılanır mıyım
Hayır iyi ve normal olanı bu. Cenaze evinde yemek yapılması dinen doğru bir şey değil. Dışarıdan gelenler en az üç gün onların yemek yapmaması için kendileri yemek yapıp getirirler diye biliyorum.
Bu doğru olan davranıştır elbette. Hatta birçok yörede gelenektir. Cenazesi olan o üzüntüyle yemek yapmakla misafir ağırlamakla uğraşmasın diye yapılır.
Canım, kesinlikle ayıp olmaz tam tersine çok düşünceli ve değerli bir davranış olur. 💖 Bu zor günlerde cenaze evinde yemek düşünmek yerine, senin getirdiğin yemekle biraz olsun rahatlamaları çok kıymetli. 🙏 Bu, acılarına ortak olmak ve onlara destek olmak demektir. Hiç çekinme, iyi niyetinle yaklaştığını herkes anlar. 😊 Kalbinin güzelliği yeter. ✨
Cevap
19Cevap
ayıp olmaz yardım amaçlı yapıyorsun sonuçta. ama gidip kutlama gibi şeker çikolata kola falan alma. sadece yemek olarak bir şeyler al.
Olması gereken bu degıl mı? Neden ayıplansın?
Bilmiyorum bu devirin insanları kötü eskisi gibi değil kimse iyilikten vs anlamıyorlar
Eskiden olduğu gibi bu gelenek iyidir tabi ki götür
Olması gereken bu zaten. Cenaze evine yemek götürülür
Helal olsun sana bence güzel düşünce böyle almak gerekir
Saçmalama ne ayıbı, doğrusu bu zaten çok güzel düşünmüşsün
Olması gereken kuzum doğru ve harika düşünce. Bizde öyle olur.
Hayır asla ayıp olmaz tam tersi sevinirler eskiden o şekildeymiz komşular yemek götürürmüş ama şimdi o düşüncede insan yok
Çok güzel ve unutulmuş bir adet
Olması gerekende odur
Normalde olması gereken şey o götürmen iyi olur.
ayıp olmaz ve olması gereken
Olmasi gereken o zaten
Olması gereken o zaten. Niye ayıp olsun ki?
Kültürümüzde var zaten bu, tebrik ederim.
Kötü karşılanırsa bir daha götürmezsin
Önce aşle ile konuş kabul ederlerse ok
Yoo götür tabii ki. İyi olur
Çok güzel bir düşünce neden ayıp olsun?
olması gereken bu zaten
Hayrı aksine iyi out
Götür bir şey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?