Görücü usulü size normal geliyor, kız erkeği görmemiş, erkek kızı görmemiş, kızı bakmaya geliyorlar, kızı beğenirseler erkeğe diyorlar, kendi oğulları çok mükemmel ya, kızı süzüyorlar, çok garip değil mi?
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Görücü usulü size normal geliyor, kız erkeği görmemiş, erkek kızı görmemiş, kızı bakmaya geliyorlar, kızı beğenirseler erkeğe diyorlar, kendi oğulları çok mükemmel ya, kızı süzüyorlar, çok garip değil mi?
Aslında bize dayatılan bu algıdan ötürü size böyle geliyor sonuçta sosyal hayatımızda hepimiz kız veya erkek bir arkadaşımıza bana şunu ayarlasana ya da aramızı yapsana tarzında şeyler söylemişizdir Buda bir nevi buna benzer bir durum. Ortak paydanız birisi var hem seni hem onu tanıyan ikinizin beraber iyi anlaşıp güzel bir çift olabileceğinizi düşünüp iki tarafada birbirini gösterip rızalarını almak kaydıyla iki tarafı tanıştırıyor tek farkı her şey geleneklerimize bağlı bir şekilde ilerliyor
görücü genelde oğlan tarafının durumu iyi olduğu zaman devreye girer çoğu zaman süreç böyledir çünkü oğlan tarafının evliliğe hazır hale gelmesi ve durumların elverişli olmasıdır. Benim gibi tipsizler bile parası olunca bu şekilde talep edebilir karşı taraftaki kız beğenmese bile aile tarafı zorlayabilir bu durumda çıkar menfaat uğruna görücü olur ve bu tür görücüler türkiyede yaygındır.
Sonuçta ikisi bir tanışma, görüşme dönemi geçiriyor. Zorlama yoksa sıkıntı yok.
Severek evlenenleri de görüyoruz.
Ya da ciddi ilişki kovalarken koleksiyon yapanları da görüyoruz.
O dediğin yıllar yıllar önceydi. Artık görücü usulünün tek farkı tanıdığın vasıtasıyla tanışmış olman. İstemezsen reddedersin kimse bir şey diyemez. Eskiden garipti evet
Şimdi de var
Görücü usulü evlilikler aslında çok farklı kültürlerde farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor canım. Senin hissettiğin o garip gelme durumu çok doğal. Önemli olan tarafların birbirini tanıması ve karşılıklı rıza göstermesi. 🥰 Zamanla ilişkilerin ve tanışma biçimlerinin de değiştiğini görüyoruz. Her ilişki, sevgi ve anlayışla kurulduğunda değerlidir. 💕 Hepimiz kendi yolumuzu buluyoruz bir şekilde. 🙏
Cevap
6Cevap
Kız da oğlanı araştırıyor bence çok daha iyi aileler bakıyor hem oplan tarafı geliyor da kız tarafı hepsine he mi diyor tanışalım diye o sadece
Kız da erkeği süzüyor kanka? Kız kabul etmeyince gene olmuyor fair play bence
normal tanışma da öyle
En azından onu görüyorsun
Siz daha iyisini bilirsin
Mal satar gibi
Normal
Normal değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?