Eşime çekişmeli boşanma davası açacağım. Yalnız avukata para vermek istemiyorum, aşırı para istiyorlar. Zaten çok bir talebim de yok; mehir ve nafaka (kızıma). Baro avukatı mantıklı mı sizce yoksa avukat mı tutmalıyım
1 gü
Cevap
21Cevap
Adli yardimdan sadece yoksulluk derecesinde olanlar avukat tutabilir geliriniz o seviyede değilse adli yardim avukati tutamazsiniz. Ayrica en az 3 yil ila 9 yıl arasi sürecek çekişmeli boşanma davası ücreti tarifeye göre 228.000 TL. Nafaka, mal paylaşimi, velayet, tazminat, ziynet alacağı gibi her biri ayri birer dava olan davaların bu kadar uzun yıllar sürecek takibi için bu ücret çok değil az esasen. Ancak avukatlarin ücretleri toplumxa fazla abartiliyor. Minimum 3 yıl değil 2 yıl sürdüğünü varsayalim. 228.000:24= 9500 TL aylık takip ücreti. Asgari ücretin dahi kat kat altında. Bu ücretten yüzde 10 kdv kesilecek işeri giderleri , bağkur prim ödemesi bunlari saymıyorum bile. Yinede avukat tutma mecburiyetiniz yok. Ben tüm mevzuata tüm kanunlara ve emsal yargitay kararlarina içtihatlara hazirlanir çalişirim kendi davami 3 yil takip ederim, dava dilekçemi, cevaba cevap dilekçemi , ikinci dilekcemi hazirlarim, beyan dilekcelerimi hazirlarim her duruşmaya hazirlanip beyanlari hakime iletirim diyorsaniz kimse engel olamaz. Başarilar dilerim.
Anlaşmali boşanmada dahi avukata ihtiyac var iken çekişmeli bosanma avukatsız ilerlenebilecrk bir dava türü değildir. Avukatların yaptığı işi bu kadar küçümsemeyin. Baro herkese ücretsiz avukat vermiyor bu bilgiden arının lütfen.
Öncelikle anlaşmalı boşanmak en iyi son çare çekişmeliye bak ve Baro avukatı yeterli.
Avukatlara boş yere çantalı hırsız demiyorlar. İkincisi avukatlarda para karşılığı bu işi yapıyor ve sonuçta onlarda güzel yaşamak iyi para kazanmak istiyor.
Gerekçelerin çoksa ve hakimin seni haklı bulacağına %100 inanıyorsan baro hakim atasın, bir daha avukat parasıyla falan uğraşma. Avukat bir tanıdık bulursan ona danış, o zaten yol gösterir.
Fazlasıyla çok hatalarım benimde oldu üstünü örtmüyorum ama eşim artık her yönden çok ileri gitti
Bence devletin verdiği avukatla yola çık hem anlaşmalı da olsa hakim sizden tarafta oluyor ve size soruyor zaten duruşma sırasında tazminat yıpranma payı gibi isteklerini soruyor
Gerek yok avukata ama çekişmeli olduğundan biraz uzun sürer daha detaylı bilgi ıstıyosan yazabilirsin aynı durumu ablam yaşadı
Yazıyorum
Maddi durum varsa iyi bir avukat ayarla. Yoksa da baro avukati tut
avukat tut bosanma kolay degil en iyi sekilde olsun senin icin
Evet ama avukat tutsam da yıllarca sürecek bence bilemedim
Teşekkür ederim
Bence kendın halledersın cok basıt, Ankara da ısen bende destek olurum
Teşekkürler
Neden çekişmeli? Çocuk kaç yaşında? Sen ne iş yapıyosın?
Eşim boşanmak istemiyor 11 aylık ik personeliyim
Anladım bikaç sormak istediğim var sen neden istiyosun? O neden istemiyor?
Namusuma çok laf getiriyor ağzından küfür eksik olmuyor o da çocuğum var diye istemiyor
Başka bir gerekçe var mı? Çekişmeli çok yoracak çünkü...
Ya abi olmaz olur mu bana yapmadığı tek iyi şey aldatmaması onun haricinde şiddetini de gördüm psikolojik baskı çoktu
Bi gelir misin bikaç sorum var
Üzerine mal varlığın yoksa maaşın yoksa adli yardıma başvur
Sen şunu bi anlat bana ben mi yorumlayım müsait olduğunda yaz
kazanacağına emin olan karşıdan alır
Bu durumda baro avukatından başka çaren yok
avukat olmasa ne olur
Yıllarca sürer o boşanma
Baro dan talep edebilirsin
Avukat tutmalısın.
Mal varlığınız var mı eşinin durumu nasıl
Evlendikten sonra araba var sadece 180 k
Eşim uzman çavuş maaşı iyi
Anladım teşekkürler
Karsi taraf istiyor mu
Sorun ne aranızda
Baro bedava basvur
Mantikli
Max 6 ayda boşarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, boşanma süreci gerçekten çok yıpratıcı olabilir, seni anlıyorum. 😔 Çekişmeli bir dava olacağı için hukuki destek alman çok önemli. Eğer maddi durumun avukat tutmaya elverişli değilse baro avukatı (adli yardım) senin için iyi bir seçenek olabilir. Özellikle nafaka ve mehir taleplerin netse, haklarını orada da koruyabilirsin. Unutma, bu süreçte yalnız değilsin. ✨⚖️ Kendine iyi bak.