11 gü

Sevgilinizin para yönetimi ve birikim alışkanlığı sizce evlilik için green flag mi?

Selam kızlar! 🌸 Bugün sizinle ilişkilerde pek konuşulmayan ama bence aşırı önemli olan bir konuyu konuşmak istiyorum: Erkek arkadaşınızın para yönetimi. Tabii ki her şey aşk, sevgi değil; hayatın gerçekleri var ve maddi uyum bence bir ilişkinin geleceğini doğrudan belirliyor. Pahalı hediyeleri, lüks restoranları falan bir kenara bırakıyorum, benim kastettiğim günlük hayattaki o küçük detaylar yani.
Mesela sadece bugünü yaşayıp maaşı aldığı ilk hafta bitiren biriyle uzun vadeli hayal kurmak gerçekten çok zor oluyor. Bunun yerine daha flört dönemindeyken bile kenara üç beş kuruş koymaya çalışan, geleceğe dair planları olan ve bütçesi konusunda size karşı gizlisi saklısı olmayan erkek bana inanılmaz güven veriyor. Bir de parayı sadece biriktirmek yetmiyor bence, akıllıca yönetmek de lazım. Benim erkek arkadaşım parayı öyle uzun vadeli hesaplarda kilitleyip acil bir şey çıktığında mağdur olmayı hiç sevmez. Birikimlerini turuncu hesap gibi bir yerde tutuyor, hem parası günlük faizle değerleniyor hem de borsa düştüğünde ya da aniden güzel bir tatil fırsatı yakaladığımızda parayı saniyesinde çekip kullanabiliyor. Parayı böyle hem esnek hem de mantıklı yöneten insan, hayatı da doğru yönetir gibi geliyor bana.
Peki, siz sevgilinizin veya eşinizin maddi konulardaki tutumunu nasıl buluyorsunuz? "Tam evlenilecek adam, geleceğimiz güvende" dediğiniz o an neydi ya da bu konularda hiç sorun yaşadınız mı? Yorumlarda buluşalım, acayip merak ediyorum..👇👇

Sevgilinizin para yönetimi ve birikim alışkanlığı sizce evlilik için green flag mi?