Sonuçta bu süreci de Allah kontrol ediyor ve bu süreçleri Allah'ın başlatmış olabileceğine inanıyorum kendi kendine oldu demiyorum ama bu şekilde de olmuş olabilir diyorum
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sonuçta bu süreci de Allah kontrol ediyor ve bu süreçleri Allah'ın başlatmış olabileceğine inanıyorum kendi kendine oldu demiyorum ama bu şekilde de olmuş olabilir diyorum
Allah beyin vermiş akletmez misin demiş düşündün diye dinden çıkmazsın merak etme ama bir yaratıcı yok her şey kendi oldu dersen çıkarsın biz 6 günde yarattık 6 evreyi işaret eder zaten daha gün yaratılmamışken 6 gün olayı zaten evreye işaret ediyor dünya yaratıldığında bir gün 24 saat değildi
Sence nasıl bu evrim konusu var mı yok mu
Allah'ın yaratma şekillerinden bir şekildir adem insandı onu topraktan yarattı ve ruh üfledi bizi ise anne karnında 4 evreden yarattı 9 ay sürdü
Yani sence de evrim var ama tabi ki Allahın kontrolü altında sen de mi buna inanıyosun benim gibi
Maymundan gelmedik ya da balıktan 😂
O zaman inanmıyosun 😅
Tesadüfi olamayacak kadar kontrolü bir düzen, celal Şengör inanılmaz bir düzensizlik var aslında milyonlarca spermenden sadece biri yumurtaya ulaşıyor demişti o gün celar Şengörün tezine göre olsa milyonlarca spermden her biri döllense bir kadın milyonlarca çocuk doğurması gerekirdi diye düşündüm o zaman muazzam bir dengesizlik olurdu aslında bir kadının her spermden milyonlarca çocuğun yumurtalaması çok başı boş saçma bir düzen olurdu
Adam bizi ateist yapacakken yanlışlıkla tüm şüphelerimizi aldı sayesinde Allah'ı görür gibi inanıyorum 😂
😅😅
Muazzam bir kudret var ilmek ilmek işleyen varlığına dair hiçbir şüphem yok
Kesinlikle
Eğer hiçbir şey bilmeseydim Kuran'dan sadece İsrailoğullarıyla ilgili sadece bir ayet bilseydim bugün olanlara bakıp bu kesinlikle yerin ve göğün yaratıcısının sözüdür derdim
Canım, inançlar çok kişisel ve derin yolculuklardır. Allah'ın her şeyi yarattığına ve kontrol ettiğine inanman, bu sürecin farklı şekillerde tecelli edebileceği düşüncesini dışlamaz ki. Bilim ve inanç bazen iç içe geçebilir. Önemli olan senin kalbindeki samimi duygu ve inançtır. 🙏✨ Kalbin ne diyorsa odur. Senin yolculuğun sana özel.
Cevap
4Cevap
Lisede biyoloji dersinde ben de böyle düşünmüştüm. Hala da evrimsel gelişmişlik düzeyi açısından mantıklı
Müslüman mısın peki
İbrahime gönderilen koç var. Nasıl ürediyse dişisiz
inanıyorsan Kur'an'ın dışına çıkma sağdan soldan kurcalayacaksan geçmiş olsun artık din falan yok
onlar gayba inanırlar, o yüzden
napıyım
Bende benzer düşünce içersindeyim insanla riçin değilde hayvalsr srsdında bir evrimsel süreç yaşandı
İslamla çelişiyor bazı müslümanlar ne kadar kabul etmesede. Kuranda anlatılan yaratılışa aykırı.
Kuranda anlatılan yaratılış şifreli olamaz mı tıpkı dünyanın 6 günde yaratıldığı gibi ama baktığın zaman 6 ayrı evreyi kastetmiş olabilceğini görüyoruz
Anne babası belki evrimsel sürecin sonundaki neandarteldi ve iradesi ve bilinci yoktu olamaz mı
İşin özüne dönüldüğünde bütünden baktığında toprak ve sudan olmuş oluyor herhangi bi yanlışlık olmuyo sadece ara dönemi betimlememiş oluyor
Ruhani bir anne babası olmamış oluyo şunu demek istiyorum küçüklükten itibaren değil de havva ve ademi o yetişkin insani bedenlere ruh üfleyerek göndermiş olamaz mı
Ben bu konuda geniş çağlı bir araştırma yapmış ya da bu tarz sohbetlerde bulunmuş biri değilim sadece akıl yürütüp düşünüyorum ama bence bu beni dinden çıkaran bişey değildir çünkü ben senin de dediğin gibi inanmak istiyorum ve bunların kwndi kendine oluştuğunu düşünmüyorum çünkü benim fikrimce Allah zamandan ve mekandan münezzehtir bu süreçlerin hepsini öncesinde ayarlamış olabilir tıpkı einstein in izafiyet teorisi gibi bu süreçler çok kısa bi süreymiş gibi geçmiş olamaz mı hani allahın süreye mi ihtiyacı var oturup beklemiş mi diyenlere cevap olarak
Zaman konusunda Allah zamandan ve mekandan münezzehtir diyince zaten zaman konusunda hiçbir soru işareti kalmaması gerekiyor. Bu konuya insanoğlunun aklı ermez onun zamanı bizden farklı. Ama mantıklı düşünebilirsen evrim islamla net çelişiyor. En azından benim düşüncem böyle. Sen inanmak istediğin için ayetleri yazıldığından farklı yerlere çekip evrime uygun olcak şekilde yorumlamaya çalışıyosun ama içten içe objektif bir değerlendirme yapmadığının da farkındasın. Objektif olmadığının farkında olduğun için ne kadar düşünürsen düşün içinde o soru işareti kalıyor. Bu soru işaretinden kurtulmak için önce objektif olmalısın. Kendi sorduğun soruları bir müslüman olarak değil kararsız biri olarak sormayı dene.
Bilimde her şey neden sonuç ilişkisine bağlıdır bir şeyi hareket ettirmek için ona bi kuvvet uygulamak gerekir bilimde herşeyin başladığı big bang dediğimiz patlama için de bir neden gerekiyor onun da nedeni bulunursa yine ilk şey için bir neden gerekiyor ki bence bu neden dediğimiz olay ilahi bi dokunuş
Bence kuranın arapça indirilmesindeki sebep sadece akıcı olması kulağa hoş gelmesinden ziyade bir kelimenin bir çok anlama çıkıyor olması ve bu da şifrelemeyi kolaylaştırıyor bu da son kitap olduğu için her zaman evrensel ve modern kalacak olmasını kolaylaştırmış oluyor ve bunlar herşeyin özünde adı üstünde inanç ve inanış zaten elle hissedilebilen somut bişey olsaydı sınav dünyası olmasının bi amacı kalmazdı çünkü o zaman inançtan çıkıp kanun olurdu
Teşekkür ederim sohbetin için iyi geceler dilerim hakaretsiz ve üstten bakmadan güzel üslupla münazara ettiğimiz için
Dini eğip bükmek olmaz. Ya olduğu gibi inanırsın ya inanmazsın. Dinde evrimin yeri yok.
Niye
Ne demek niye yok işte. Kendi kendine şekillenen bir sistemin aksine kurulu ve mükemmel işleyen ve değişmeyen bir sistem olduğuna inanılır dinde.
İyide biz demiri gökten indirdik ayetine baktığımız zaman diğer şeyler için bu ifade kullanılmamış ve demir metali de dünyada olan bir metal değil bir yıldızın patlaması sonrasında dünyaya düştüğü düşünülüyor bilimde yani eğer o da doğruysa allah direkt indiremez miydi demiri ama bunun bilimle çelişmemesi için yıldız patlamaso sonrası dünyaya indirmiş olamaz mı o zamanın insanları da bunu bu şekilde anlayamayacağı için şifrelenmiş olamaz mı?
Bak bu da dini eğip bükmektir. İnanmayan adamda gelir der ki şifreleme yok. Gökten demir düşmüştür bunu değerlendirmişlerdir burdan esinlenerek yazılmıştır. Ki eski kralların gök taşından yapılan silahları var. Bu da şunu kanıtlar peygamberden önce dahi gökten demir geldiği biliniyordu.
Nasıl biliniyordu anlamadım
Taaa milattan önce eski kralların gök taşından yapılmış silahları var. Yani milattan önce gök taşından özel bir demir geldiği ve bununla silah üretilebilecegi biliniyordu.
Gök taşından yapılmış silah olması demirin gökten geldiğini nasıl kanıtlamış oluyo o teknoloji ve bilimde
Gök taşı gelmek dünyaya. İnsanlar bundan demir çıkarıp silah yapmak. Bu yüzden bu bilinmek. Kuran'da belkide bu yüzden öyle yazmak. Anlatabildim mi?
Senin dediğin gibi olsa islam 600 lü yıllarda yayıldı bu demir olayı belki bikaç 10 yıldır olan bi konu hiç mi başka bi bilim adamı bunla ilgili bişey demezdi ya da hiç mi bi yazıtta yazmazdı hadi dediğin gibi olsun kuranda anlatılan bi kıssa da dışarda gezen bi karıncadan bahsederken dişi diye bahsediliyor şimdi baktığımız zaman sadece dişi karıncalar dışarda geziyo erkek karınca koloni dışına çıkmıyor 600 lü yıllarda bu bilgilere muvaffak olmak bana çok inandırıcı gelmiyor
Demir olayı milattan önce yayılmıştır. Araştırmadan konuşuyorsun. Geçmişte çok şey biliniyordu ve sen bunları küçümseyip şu an öğrenildi zannediyorsun. Din böyle işte ya inanacaksın ya sorgulamayacaksın. Sorulardan alır götürür seni. Bunun en başı da evrimdir. Ve dinde evrimin yeri yoktur.
Bu senin fikrin din bir inanıştır ve benim inancıma göre evrimin ihtimal olması benim allaha olan inancımı zedelemek yerine daha da artırıyor ki herşeyi bişeye dayandırabiliyor olmak benim çok hoşuma gidiyor
Din onun fikri bunun fikriyle esnetilirse yıpranır. Din köşelidir. Esnetirsen dinden çıkarsın. İslamı öğren öyle konuşalım. Osmanlı da böyle konuşan kaç kişinin kellesi gitti haberin var mı?
Bu benim görüşüm senin dediğin gibi olsaydı demirin yıldız patlaması sonucu dünyaya inmesini söylemek de dinden çıkarır çünkü bunla ilgili bir detay verilmemiş sadece gökten indirdik demiş Kuran
Sen dm gelsene
Ne alaka
Uzattıkça uzatıyosun
Bunlar benim görüşlerim
Din kişisel değildir ama.
Bunlar dinle ilgili teferruat kısımları benim için ve benim inancımı düşürcek şeyler değil sadece böyle olmuş olamaz mı diye kendi kendime düşünüyorum bu beni dinsiz yapmaz iyi geceler
İyi geceler
Aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?