6 ay boyunca normal hayatımızdan uzak kalıyoruz sizce de askerlik saçma değil mi?
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her Türk askeri doğar anlayışı olduğu müddetçe bu kapalı döngü ilerleyecek güzel kardeşim yav bu dediğin islam öncesi Türk devletleri zamanında var olmuş bir şey onun da çok mantıklı bir sebebi var zaten göçebe yaşamışız uygurlar zamanına kadar. Onlarda bizden farkı erkeği kadını genci yaşlısı ata biner ok atardı işin daha tuhaf bir farkı zorunlu askerlik kadına yok çocuklu ya da hamile dersin ona bişey diyemem ama zaten ülkede terör yok savaş yok zorunlu askerlik olsa ne olmasa ne askerlik yapmamış olmak işverene bahane üretmeye yarıyor başka bir numarası yok
6 ay askerlik gereksiz bence. 2-3 haftada eğitim verip bitirsinler, milletin zamanını boşa harcamasınlar
Kesinlikle katılıyorum
EİC için teşekkürler
Eic anlamını yeni öğreniyorum teşekkür demek saniyordum rica ederim wkqkzqoxox
😅✨
Sevgili arkadaşım, altı ayın normal hayattan uzak kalmak gerçekten zorlayıcı gelebilir, haklısın. 😔 Ama bazen bu tür dönemler, insanı bambaşka açılardan geliştiriyor. Hayata ve sorumluluklara farklı bakmayı öğreten, kendini tanıma fırsatı sunan bir süreç olabilir. ✨ Unutma, her deneyim bize bir şeyler katar. Belki dönüşünde çok daha güçlü olursun. 🤗
Cevap
8Cevap
Yani bence iyi çünkü disiplin düzen vs öğreniyorsun sağlamındam hem de
Her askerden gelen oyle olmuyor demek ki gereksiz birsey
Ne alaka kardeşim herhangi savaş da nasıl savasmani bile öğretmiyorlar tuvalet temizliyorsun 5 yaşında ki çocuğun gotunu temizle der gibi sistem
Çalışma hayatin da insan zaten mecburi olarak disiplini öğrenir yani askerlik gereksiz bir durum
Hasta bakıcıyım boş insan değilim önemli iş yapıyorum gidip bok temizlemem 6 ay ama hastanede onu yaptığımız dönemde oldu o ayrı mesele
Yabanci olduğum konu Türk değilim Almanım zaten göçmen o yuzden gitmem
Belki iyi yanı var diye sordum bok silmekten baska sey yok diyorlar
6 ay koştur ne olcak kdkdkd
3 erkek kardeşim gitti sorun yaşamadılar...
3 erkek kardeşin mi var saygılar abi
6 ay boyunca sadece makyaj yapma yaşayamazsın zaten
Makyaj yapmıyorum. Sağlığım izin verse bende giderim.
Allah size güç vermiş, büyüdüğün vatan için bir zahmet 6 ayını harca.
4 erkek kardeşim var...
Askerlik de olası savaş için nasıl savaşacagimizi öğretmiyorlar zaten askerlik bunun için var ama bu haricinde her işi yaptırıyorlar
Bari disiplin edinip, kendi bokunu temizlemeyi öğreniyorsun.
Buna ek olarak silah tutmayı öğretiyorlar.
Her sene düzenli olarak vatandaşlardan bazılarını 1 aylık askeri tatbikat eğitimine çağırıyorlar. Seni çağırmasalar bile komşun eğitim alıyor...
Abilerim silah tuttu, fiziksel egzersizler yaptı ve Zeytin dalı gibi operasyonlara katıldı.
Paran varsa gitme zorlayan yok ama yoksa her türlü gideceksin.
5 yaşında ki bebe de bokunu silmeyi biliyor neyse ki göcmenim
Evet askere gitmek mantıklı ve gerekli bir şey
Asker olsaydin
Askerlik de olası savaş için nasıl savaşacagimizi öğretmiyorlar zaten askerlik bunun için var ama bu haricinde her işi yaptırıyorlar
Saçma cidden, pattes soyup gelcen işte
Aynen işte tuvalet temizlemek falan izmariti toplamak falan filan savaşa hazırlık böyle heralde
Silah kullanmayı öğreniyon negzel
6 ayın maksimu 2 hafta silah eğitimi geri kalan bok temizle izmarit temizle yeri temizle saçını kes
askerlikten soğutmak suç bu arada, söylim
Gerçeklerin suç olması umrumda değil
Eskiden 18 aydı.
Dün bu soruyu soran da sen miydin
Yok hayır abla
degil bence
Ver parasını gitme o zaman
Zordur be
Hiç gidesim yok
Göçmenim zaten burada askerlik yapmak zoruma gider o yüzden yapmam
Yok hayır almanım ben yakın zaman da kendi ülkeme döneceğim
Almanya bizi kıskanıyor falan slwlxlewoc
bunu hangi👌🏻 sordu
Ne alaka reis
Vatanı gorev
Göçmenim ben zateb
Degil
her erkege sart
gitmeden konusmasan mi
savasa olmasa da guvenlik tadbikatini ogretiyolar, savasa zaten seni cagirmiyolar, nobetini tuttun mu egitimini yaptin mi askeriyeye yeterli katkida bulunmus oluyosun
Bedava eleman arıyoruz demiyorlar da
varsa paran bas gulum, o da devlete katki, askerlik patates soymak degil sadece onu anlatiyom ben sana
Almanım zaten yapmicam burada
Git uznan ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?