Herkesi hak ettiği yere koy ve yeri kadar vakit ayır, değdiği kadar umursa, değeri kadar önemse, verdiği güven kadar itimat et, fazlası hem zarar hem de yorar...
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkesi hak ettiği yere koy ve yeri kadar vakit ayır, değdiği kadar umursa, değeri kadar önemse, verdiği güven kadar itimat et, fazlası hem zarar hem de yorar...
Aslında samimiyet insanın kendine yaptığı en büyük yatırımdır; karşısındakine değil. Fakat bazen, senin o çiçek gibi niyetini, ayaklar altında ezilmeye mahkum bir ot zannedenlerle karşılaşıyorsun.
İşin acı tarafı şu ki Biz, karşı tarafı değil, kendi kalbimizin nezaketini bozmamaya çalışırken yoruluyoruz. 'Fazlası zarar' diyorsun ya, haklısın; çünkü bazıları senin o sınırsızca sunduğun değeri, kendi eksikliklerini kapatmak için bir araç sanıyor. Onlar seni kaybetmekten korkmuyorlar çünkü senin her zaman orada olacağına, aynı samimiyeti sunmaya devam edeceğine o kadar eminler ki... Ta ki o kapıyı usulca kapatıp, kendi değerini sadece kendine saklayana kadar.
Herkesi hak ettiği yere koymak aslında bir küskünlük değil, bir 'ayıkalama' sürecidir. O vakti, o değeri ve o güveni hak etmeyenlere ayırdığın her saniye, aslında kendine ayırman gereken bir ömürden çaldı. Şimdi, o özeni hak edenler için kendine sakla. Seni harcayanlar, yokluğunda sadece senin sunduğun o gerçekliğin eksikliğini çekecekler. Ama o zaman, o samimiyetin kapısı onlara çoktan kilitli olacak...
Bence hayır.
İnsanı değersiz yapan; dürüst olması, samimi davranması ya da birini gerçekten önemsemesi değildir. İnsanı yoran ve bazen değersiz hissettiren şey, bunları hak etmeyen insanlara gereğinden fazla vermesidir.
Ben, samimiyetimi kaybetmek yerine sınırlarımı güçlendirmeyi tercih ederim. Çünkü karakterimden vazgeçmek, karşımdaki insanın hatasının bedelini kendime ödetmek olur.
Hayat bana şunu öğretti:
Herkes aynı yüreğe sahip değil.
Sen bir mesajın cevabını saatlerce beklersin, bir başkası seni günlerce aklına bile getirmez. Sen bir insanın derdiyle dertlenirsin, o senin en zor gününde sessiz kalabilir. İşte tam da bu yüzden sevginin de, güvenin de, emeğin de bir ölçüsü olmalı.
Herkesi hak ettiği yere koy.
Yeri kadar vakit ayır.
Değdiği kadar umursa.
Değeri kadar önemse.
Verdiği güven kadar itimat et.
Çünkü fazlası fedakârlık değil, çoğu zaman kendini ihmal etmektir.
Dürüst olmak seni zayıf yapmaz. Samimi olmak seni değersiz yapmaz. Önemsemek seni küçük düşürmez. Bunların hepsi güzel hasletlerdir.
Ama bunları kime sunduğunu bilmek, hayatın en önemli olgunluklarından biridir.
Çünkü gerçek denge; kalbini taşlaştırmadan, kimsenin ayaklar altına da sermemektir.
Ne sevginden vazgeç…
Ne de kendinden.
Bizim yanlışımız birilerini mutlu etmek adına ok gibi olmayı istememizde yatıyor.
Birileri mutlu olsun diye çaba sarf eden, ödün veren ve fazla değer yükleyen kişinin karşılaşacağı tek şey değersizlik hissidir.
Herkese hak ettiği değeri vermek adaletten gelir.
Detay olması gereke ama gel gör ki insan fıtratı diye bir şey var. İnsan fıtratı neyse ona göre davranıyor, ne kadar kazık yemiş olursa olsun... Mümkün olsa da fıtratımızın dışına çıkıp detaydaki gibi davransak.
Sevgili arkadaşım, bu çok derin bir konu. Dürüstlük ve samimiyet senin kişiliğinin değerli parçalarıdır, asla değersiz kılmaz seni. Aksine sağlıklı ilişkilerin temelidir. Önemli olan kendine saygı duyarak sınırlarını doğru belirlemektir. Herkesi hak ettiği yere koymak ve enerjini dengeli kullanmak seni korur, samimiyetini değil. Kendine iyi bak. 💕✨
Cevap
24Cevap
Herkes dürüst ve samimi olamaz, olanalrıda şağıya çekmek isterler
Aynen öyle oluyor. Bir adima bir adım tekniğini uygulamak gerekiyor. Ben o kadar hesap kitap yapmakla uğraşmayı sevmiyorum. Hak ettiğim değeri vermeyenle iletişimi kesip mesafe koyuyorum. adim filan bekleyemem.
İnsan değerini bilen var bilmeyen var. Samimiyetliğin ve dürüstlüğün kıymetini bilenlere denk geliriz umarım
İçimden geldiği gibi davranırım kısasa kısas yapmam.
Ama baktım istenmiyorum değersizleşiyorum orada da durmam
Herkese aynı değilim. Sahte davranmıyorum kendim gibiyim ama sevmediğimede seviyor gibi davranmam köprüyü geçme meseleside yok bende
Dürüst ve samimi olmak hem güzeldir hemde en doğru şeydir. Lakin herşeyin fazlası zarar. Bir sınır olmalı, herkesle de her şeyini paylaşmamak gerek. Özellikle de karşındaki kişi aynı ölçüde dürüst ve samimi değilse
Değerini bilene denk gelirsin elbet. Sen bu şekilde devam et
Aslında çok değerli kaliteli bir karakter örneği bu durum, kötü olan günümüz insanları bunu kullanması ve kendilerini akıllı sanmaları, ve açıklama kısmı sadece yapmamız gereken devir değişti insanlar gibi
Güzel ifade etmişsin
Hep kendinden verirsen bir gün eksile eksile tükenirsin
Abla zamanla insanlar yordu beni yoksa dürüstlüğüm hep gücüm oldu
Abla çünkü herkes menfaatçi ve karşısındaki insana değer vermiyor sadece onu kullanıyor
Ahir zamandayız nede olsa, Allah yardımcımız olsun
Çok güzel soru ve verilen çok güzel bir cevap 👏👏👍
Tabiki en güzelinden 😀
Yanlış kişiyle konuşuyorsan değersizleșiyorsun maalesef. Denendi onaylandı ✅
Evet birine gereğinden fazla değer vermek seni değersiz hissettiriyor
Aynen öyle
Değer verdiğin kişi değerini bilmiyorsa oda onun ayıbı
Kimi insan, dürüst ve samimi insanlara katlanamaz, karaktersiz oldukları için
Herkes hak ettiği yerde olmalı bazen yaparsın manevi karşılığı yoksa yaptığına pişman olursun o yüzden iyi düşünmek lazım birine iyilik yapmak için
Evet sen fazla değer verdikçe onun gözünde değerin azalıyor sanırım, verdiğin değer bile basitleşiyor 💁🏻♀️
Yoğğ yavv gelmasss sen gereksizine denggg gelikksinn 😂😂
Samimiyet değersiz kılmaz sahte duruşlar ucuzlatır.
Tam tersi dürüst olma samimi insanlar candir
İyiliği saflık enayilik sanan milyonlarca boş karakter ve beyin var. O yüzden seni gerçekten anlayan biri.. değerini bilir.. iyiliğini kullanmaz.
Tamamen karakter meselesi.
Ne kılarsa kılsın ben dürüstlük ve samimi olmaktan vazgeçmem
Sizin iyilik olarak yaptığınız şeyler zamanla aliskanlik , zamanla zorunlukluk oluyor ve su istimal ediliyor olduğu gibi davranmak
Herkes iyi değil bu yüzden üzebiliriz
Ne kadar cok önemsersen senden uzaklaşır kendini bilmeyen için gecerli
Günün birinde ne kadar iyi olduğumuzu fark edecekler ama iş işten geçmiş olacak.
Olabildiğin Kadar orspu çocuğu ol
Karşıdaki kişiye göre değişir bence
Bazen evet insanlar iyi niyete düşman
Öyle olunca bir sekilde kaybeden yine biz oluyoruz
Yalancılar daha çok değer görüyor
doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar
samimiyet ve dürüstlük çok önemli
Planlı hareket etmek gerekiyor hayatta galiba
Hayır yanlış kişilere denk geliyor sun
Daha değerli kılar
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?