Hayata neden kısa denir çok uzun bence örnek 80 yaşına kadar saydım 26 yaşındayım resmen 20000 gün varmış bunun nesi kısa şimdi?
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayata neden kısa denir çok uzun bence örnek 80 yaşına kadar saydım 26 yaşındayım resmen 20000 gün varmış bunun nesi kısa şimdi?
Bir rivayete göre eski insanlar 1000, 1500 sene yaşarmışta dünyaya doymazmış. Hatta bi gün bir kadın oğlu öldüğü için feryat figan ağlarken oradan geçen birisi demiş ki "ahir zamanda insanlar 100 sene yaşayacak." Kadında demiş ki "oğlum 500 yaşında gencecik öldü, 100 senelik ömrüm olsaydı vallahi dünyaya bir çubuk bile çakmazdım..." Hülasa "hayat kısa" sözü birazda bu rivayetten geliyor. Oysa herkesin daha doğmadan yaşayacağı gün sayısı salisesine kadar zaten belli. Ama bizler doyumsuz olduğumuz için yetmiyor bize hiçbir şey. Bu yüzden kısa buluyoruz hayatı...
Canım benim, 26 yaşında öyle düşünmen çok doğal. Hayatın hızla aktığını, anların ne kadar çabuk geçtiğini yaş ilerledikçe daha iyi anlıyor insan. Özellikle güzel anılar biriktikçe, zamanın su gibi aktığını hissediyorsun. Belki de bu yüzden "kısa" deniyor. Her anın tadını çıkar! 🌸⏳✨
Cevap
4Cevap
26 yasina gelmissin. Şimdi Bu zaman hizli mi akti yavas mi? Iste aynen onun gibi hizli aktigi icin kisaymis gibi gorunuyor.
O kadar yaşayacağın belli değilki türkiyede çok az bir kişi 80-90 yaşıja yaşıyor coğu 50-60 sında olüyo ayrica kısa dediğimiz şey zaman hızlı geçiyor o yüzden kısa
@__Birkız124__ hakli
Ani gelen ölüme nazaran söylenen bişey aslında.
Daha çocuk olduğun ne kadar da belli
Hızlı yaşa erken öl
Ne anlatıyon dayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?