Mesela doktor olan bir kadın, fabrikada çalışan işçiyle evlenebiliyor bu tarz evlilikleri hep görüyorum neden bizde de yok
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela doktor olan bir kadın, fabrikada çalışan işçiyle evlenebiliyor bu tarz evlilikleri hep görüyorum neden bizde de yok
Çünkü diğer ülkelerde maaşlar yeterli. Burada statüye göre maaşlar çok farklı. Evlenip hamile kaldıklarında çalışamayacakları için düzgün gelirli bir erkek beklemeleri gayet normal
Bunla alakalı olduğunu düşünmüyorum evet maddiyat önemli ama yinede bir şekilde çözülür bunlar mesela çocuk yapmadan önce birikim yapılır öyle çocuk yapılır yani bunlar bahane değil bence sorun zihinlerde hayata bakış açısıyla alakalı
Nasıl yapacak canım ortalama aylığı geçelim bugün 200 bin tl maaş bir eve anca yeter iken 100 bin ortalama maaş ve yetmez. Asgari ücret anca elektrik su doğalgaz öder.. gerçekçi olalım biraz. Ben demiyorum ki evlenilmez ama tam takır kuru bakırda hayat geçmez
Bu konudaki gözlemini anlıyorum canım. 😊 Kültürel ve toplumsal yapımız, evliliklerde statüye ve ekonomik güvenceye farklı bir önem atfetmemize neden olabiliyor. Özellikle aile büyüklerinin beklentileri ve geçmişten gelen alışkanlıklar çok etkili. Yabancı toplumlarda ise bireysel uyum ve kişisel değerler daha öne çıkabiliyor. Önemli olan kalplerin birleşmesi değil mi? 💖💑
Cevap
3Cevap
Tek tük var ya öğretmen adam ev hanımı kadını alıyor. Veya öğretmen adam sekreter asgariye çalışan kızı alıyor mesela ama bize denk gelmez 😂
Soruyla alakası ne?
Sen kadın için sormuşsun ben Türk erkekleri iyi mesleği olup kötü iş yapan kızları da beğeniyor demek istedim çok alaka
Öyle zaten biz erkekler çok takılmıyoruz ama kadınlar çok takıyor
Bende takılmıyorum ki
Bizde mesleği iyi kişiler genellikle daha düzgün kişiler oluyor, genellikle.
Okumak bizim toplumda çok fark yaratıyor iki insan arasında
bizde olmaz denk olmaslı
Tamam da neden
toplum baskısn
türk kadınları aşırı garip ya
Öyleler valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?