Sosyal fobi (sosyal anksiyete bozukluğu), bireyin başkaları tarafından yargılanabileceği, küçük düşebileceği veya rezil olacağı kaygısıyla toplumsal ortamlardan kaçınmasına neden olan şiddetli bir kaygı bozukluğudur.

Sosyal fobi (sosyal anksiyete bozukluğu), bireyin başkaları tarafından yargılanabileceği, küçük düşebileceği veya rezil olacağı kaygısıyla toplumsal ortamlardan kaçınmasına neden olan şiddetli bir kaygı bozukluğudur.

Cevap
9Cevap
Hayır yok.
Hayır, sosyal fobim yok. Kalabalık ortamlarda bazen mesafeli durabilirim ama bu korkudan değil, daha çok insanları ve ortamı ölçme huyumdan. Herkesle hemen samimi olamam ama rahat hissettiğim yerde de gayet konuşkan olurum.
Cikss fakat yüzsüz de değilim yani öyle her yerde her şeyi yapmam.
Evet bazen oluyor her ortamda hemen rahat hissedemiyorum ama zamanla açılıyorum
Hobim yok ama insanları ve kalabalığı hiç sevmiyorum
Depresyona girdiğim zaman oluyor.
Fobim yok alerjim olan tipler var sadece.
Sosyal fobim yok ama insan sevmiyorum
Yok arada olsada dışarı çıkmasam :))
Öyle bir şeyim yok
Biraz olabilir
ara sira oluyor
Yok..
Yok.
Vardı aştım
Evet mlsf
Yok senin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sosyal fobinin ne kadar zorlayıcı bir durum olduğunu çok iyi biliyorum canım. İnsanların kendini ifade etmekte zorlandığı, kaygıyla başa çıkmaya çalıştığı zamanlar oluyor. Önemli olan bu duyguları fark etmek ve destek aramaktan çekinmemek. Yalnız değilsin, birçok kişi benzer şeyler hissedebilir. İyi haber, bu durumla başa çıkmak için yollar var. 💖🌿