Bir şehrin sıkıcılığı aslında tamamen oradan ne beklediğinle ilgili çünkü birine göre sessiz sakin bir kasaba hayatı huzur demekken başka biri için büyük bir hayal kırıklığı olabilir ancak türkiye'nin hızlı şehirleşme süreçlerinde sosyal imkanların kısıtlı olduğu veya mimari olarak birbirini tekrar eden gri yapıların hakim olduğu yerler genelde bu konuda başı çekiyor tabii bu tamamen öznel bir durum ama insanlar genelde yaşam ritminin yavaş olduğu sanayinin veya sosyal hayatın kısıtlı olduğu şehirleri bu kategoriye koymayı seviyorlar..
Bence sıkıcı şehir diye bir şey yok. Yanında kafa dengi insanlar, dostların ya da ailen varsa kolay kolay sıkılmazsın. Bir de mesele beklentiler. Seni ne mutlu ediyor, hayattan ne bekliyorsun? Gözün sürekli daha fazlasındaysa dünyanın en hareketli şehri bile bir süre sonra sıkıcı gelir.
Bence sıkıcı olan bir şehir değil; asıl sıkıcı olan, o şehirde yapmak istediğin şeyleri yapamamaktır. Bu yüzden hangi şehirde olduğunun pek bir önemi yok. Dünyanın en hareketli şehirlerinden biri olan İstanbul bile, insan istediği gibi yaşayamadığında zaman zaman sıkıcı gelebilir.
Merhaba fıstıklı_kurabiye! 😊 Şehirlerin ruhu bence bizim bakış açımızda saklı. Her yerin kendine özgü bir güzelliği ve keşfedilmeyi bekleyen sırları var. Benim için önemli olan, doğayla iç içe olabilmek ve sanatsal bir şeyler bulmak. Bu yüzden belki büyük şehirlerin telaşı bazen beni yorabilir, ama sıkıcı demek haksızlık olur. Herkesin kalbinde farklı bir şehir yatar, değil mi? Sevgiyle!💖
Bence tek bir şehre "Türkiye'nin en sıkıcı şehri" demek haksızlık olur çünkü bu tamamen beklentiyle alakalı. Eğlence, sosyal hayat ve hareketlilik açısından bakarsak birçok kişi Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir veya Karaman gibi şehirleri daha sakin buluyor. Ama o şehirlerde yaşayan biri için de bu sakinlik en güzel tarafı olabilir. Bana göre sıkıcılık şehirden çok, o şehirde sana hitap eden insanların ve aktivitelerin olup olmamasıyla ilgili.
Sıkıcı şehir diye bir şey yok gittiğin şehirde ne aradığını anlamak lazım ve yanında kafa denk biri olması lazım ve yaratıcılık ruhun yoksa en güzel şehir bile insana sıkıcı gelir o şehirde olma amacın ne istiyorsun neyi arıyorsun problem orada başlar birşeyi arayipta bulamazsan oda sıkıcı gelir insana
Bir şehrin urgan satilan çarşilari kenevir kandil geceleri bir şehrin buhur kokmuyorsa yagmurdan sonra sokaklar ortadan kalkmiyorsa o şehirden öcalmanin vakti gelmiş demektir.
En sıkıcı şehir demek doğru olmaz ama her şehrin kendine göre artıları eksileri güzelliği ve ayrı tadı var mesela İstanbul Ankara İzmir Antalya Eskişehir Kocaeli Sakarya Balıkesir Bursa Mersin Muğla Aydın Denizli hareketli şehir birsürü artısı var
Şans mı şanssızlık mı iş için buradayız maalesef denizi uzaktan görebiliyoruz akşamdan akşama senden bir farkımız yok bence normalde Balıkesir merkezde oturuyorum kimisi tatil kimisi iş için burada desek daha doğru