İstihdam yok, düşük maaşla çalıştırıyor her yer. Hâlbuki genç nüfus o ülkeyi kalkındırmak için iyi bir fırsat değil mi?
18 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İstihdam yok, düşük maaşla çalıştırıyor her yer. Hâlbuki genç nüfus o ülkeyi kalkındırmak için iyi bir fırsat değil mi?
Genç nüfus bir ülkenin en büyük gücüdür. Üreten, geliştiren ve geleceği inşa eden kesim gençlerdir. Bu yüzden gençlerin önünü açmak yerine onları düşük maaşlara ve işsizliğe mahkûm etmek, ülkenin kendi geleceğine zarar vermektir. Hayatın da bir gerçeği var; zengin doğmadıysan genelde iki seçeneğin vardır: Ya okuyup kendini geliştirerek daha iyi bir meslek hedeflersin ya da çalışmaya başlarsın. Ancak bugün ne okumak eskisi kadar garanti bir gelecek sunuyor ne de çalışmak insanca yaşamaya yetecek bir gelir sağlıyor. Bu yüzden gençlerin kaygı duyması anlaşılabilir. Sonuçta hayat her zaman adil değildir ama hayatımız, tercihlerimizin eseridir.
Haklısın
Bi ata sözü var O dönemi yaşıyoruz... "Sen ağa, ben ağa... Bu inekleri kim sağa"... Aynı maaş bile olsa, çoğunluk süpürge imalatçısı, ahırda hayvan bakan, gassal ya da hamal olmak istemiyor artık... Hepimizin tercihi mümkünse yarı zamanlı, tatili olan, maaşı yüksek, bizi yormayacak işleri arar olduk... 100.000 Öğretmen lazımsa 300.000 öģretmen adayı var.. Diğer tarafta eşya taşımaya adam aranıyor, parayla hamallık yapmaya adam bulunamıyor... Arkadaşımın borcu vardı. Bir 2. işe girdi. Sadece hafta sonları bir botanikçide devasa saksıda ki ağaçları taşıyıp çalıştı. Beli ağrıda, yoruldu ama ssdece pazar çalışarak 6-7 ayda borcunu kapadı. Borcu bitince işten çıktı. Şimdi çalışıp yorulmak yerine fitness'ta para harcayarak üretim ve çalışmadan uzak boşu boşuna yoruyor kendini. :)
Birde bisi fark ettim belki linç yicem ama böyle memurluk alanlarına baktığım da nerde özürlü engelli bireyler var onları almışlar hayir isi de zorlastiriyorlar akış sağlanamıyor onun yerine issiz genç dolu onları alsalar ya
Haklısın. Ne yapacağız bilmiyorum
Geçen hastane de isim vardi engelli birini koymuşlar asla laftan anlamıyor bjrdr delirdi huysuzluk yapıyor şaka gibiydi ya
Konuşmayı da bilmiyor sadece bağırıyor anlaşamadık
Tamam onları da alın ise de orası onlarjn yeri mi ya hem onları hem bizi mağdur ediyorlar
Ne diyeyim bilemedim, lafin bittigi yer :) haklisin
Onun yerine tecrübesiz diye almadıkları şu işsiz gençlerden biri olsa daha kolay akardı o an işler
Melodirüzgar34, bu düşüncen çok haklı ve önemli bir konu gerçekten. Genç nüfus bir ülke için inanılmaz bir potansiyel, büyük bir fırsat sunar. Bazen ekonomik dengesizlikler, küresel değişimler veya uzun vadeli strateji eksiklikleri, gençlerin beklentileriyle çelişen durumlar yaratabiliyor. Umarım bu döngü, gençlerin hak ettikleri değeri bulduğu bir geleceğe doğru değişir. 🌍🕊️ Gençler her zaman en kıymetlimiz.
Cevap
2Cevap
Aslında şu deneyim tecrübe ve oryantasyonlara bir düzenleme gelse bir çok şey aşılır.
Evet. Deneyimsiz adamla riske girmek istemiyor işveren de haklı ama devletin yerinde olsaydim bu potansiyelleri heba etmezdim
Orası öyle ama bunu isteyen kişiler ne kadar donanımlı doğru düzgün patron mu var, sıkıya gelince işçiyi ezen fazla mesaiyi vermeyen verse sallayan çalışmaya mecbur bırakan.
Ülke değil, Hükumet.
Gençlikmi var eğer olsaydı devrilirdi bu sistem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?