Hadsizlik...😡😡😡
Bir de izinsiz bir başkası istedi diye telefon numaram verilmesi... yuhhh diyorum.

Cevap
33Cevap
Saygıyı çok önemserim ben,
🙏❤️
İnsanların problemlerini, özel hayatlarını, o gün başından geçenleri toplu taşımada ya da kapalı alanlarda telefonda anlatması en irite olduğum konu. Hele o kişi yöneticisi ile ya da kız arkadaşı ile tartışmışsa artık bitmez. Bazen insanların bu ülkede tek başlarına yaşadıklarına inandıklarını düşünüyorum.
Vallahi doğru dediniz.
🤨 meydanı boş sanıyorlar
Çok sinir bozucuuuu
Kimsenin eksik ya da fazlasına asla dikkat çekmem. Birinin kel olması benim için normaldir, kilolu olması, bir ayağının olmaması, bir parmağının eksik olması vb durumlar umurumda olmaz... Her insana nasıl davranıyorsam, o şekilde devam etmek için çaba gösteririm, dikkat ederim...
🙏
💐
En çok insanın sözünü kesmemeye dikkat ederim. Çünkü biri konuşurken araya girmek sadece görgüsüzlük değil, karşıdakini önemsemediğini de gösteriyor. Dinlemek basit gibi duruyor ama bence en net saygı göstergelerinden biri.
Evet👍
Özellikle yemek adabı.. birçok sey var tabii ki başkaca. Kimseye hayatı hakkında haddi olmayan sorular sormamak gibi örneğin.. ama yemek çok çok önemli. Yemek yerken ses çıkaran biri ile mesela asla aynı masada yemek yiyemem.
Yorumda genellikle yemek yeme adabı söylendi👍 çok haklısın
İnsanları rahatsız edecek kadar sesli konuşmak, her yer sana aitmiş gibi hareket etmek hiç hoşlanmam çocuklarımada dikkat ederim bu konuda sanırım ilk olarak bu 😌
Bu nezaketsizlik her yerde var
Cafe restorant hatta maalesef kütüphane de🤨
Sofra yemek adabına çok dikkat ederim
Gegiren ağzından çıkaran sapur şupur yiyen vs olursa kalkarım
Çok sinir bozucu çok ayıp gerçekten
Ayıbı geçtim iğreniyorum o tarz insanlar dan
Soğuma geliyor
Davranış. Genelde insanlarla yan yana iken davranış konusunda hassas olurum.
❤️❤️❤️
Sen etrafını biraz temizle. Güncelleme hayrete düşürdü 💕
Nasıl yani anlamadım
Güncellemeye yazmışsın.
Hayret edecek ne var onu anlamadım 😊
Telefon konusunu sorduysan,
Mesela kız arkadaşım olsun komşum olsun
Bir tanıdığa izinsiz vermesinden hoşlanmıyorum.
Aklına bişey gelmesin etrafım temiz.
Süper o zaman. Rahatladım 😀💕💕💕
❤️🙂 canım benim sağol.
Geçen de mesela, bir sevdiğim ablam vardı, ortak tanıdığım bir kadın benim annemin ve kardeşimin numarasını vermiş bize sormadan. Tamam hal hatır için vermiştir olabilir ama o anda o kadını ben sevmiyordum. Hoşlanmadım. Garipsedim. Sormadan verilir mi ama ben belki konuşmak istemiyorum. Bu nezaketsizlik bana göre.
Bu olayı Bi kaç kere yaşadım. Hoş durmuyor.
Tabiki sormadan vermek çok ayıp. Buna bir çok kişi karşıdır. Ben de senin düşüncene sahibim. Haklı da görüyorum.
❤️🙏😊 teşekkür ederim
Rica ederim 💕💕
Halka açık alanlarda ve ortamlarda birine yanlışlıkla bile olsa kolum değse siliyorum , çıplak elle bir yere dokunmuyorum ve vc, vesaire yerlerde temastan kaçınıyorum bu yüzden kendime ait peçete kullanıyorum , hijyen problemim var
Bütün görgü kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum
Ne güzel
Karşımda ki kendi inancımda olmasa bile, kırmamaya, saygısızlık yapmamaya, tevazu sahibi olmaya dikkat ederim.
🙏
Karşıdaki kişiyi dinlemek ve sözünü bölmemek. Basit bir şey gibi dursa da bunu yapmayan insanlar karşısındakine saygı duymadığını açıkça belli ediyor.
Doğru
Hemen hepsıne. Insan ılıskılerınde ozellıkle
İnsanların sınırlarına saygı duymak ve dinlemeyi bilmek
Görgü kuralı dediğin masa adabı değil insan adabıdır.
Büyüklere saygı bence çok elzem. Tanıdık-tanımadık farketmiyor.
Hizmet sektöründe çalışan garsonlara alçakgönüllü ve güleryüzlü yaklaşmak
❤️🙏
Yemek yerken şapırdatmamak ağzı
Senin?
Ennnnn çok , insanların tanımadığı kişilere sadece bir selam verdi diye , bütün geçmişini sorguya çekmesi.
Hadsizlik...😡
Bir de izinsiz bir başkası istedi diye telefon numaram verilmesi... yuhhh diyorum.
Evet, haklısın.
Hepsine dikkat ederim efendim..
Cevapta bile görgülük var...
😊
Evin içine ayakkabı ile girilmesine gıcık oluyorum
Ortama girince selam vermek
Saygı ve üslup efendim
Karşıdaki kişiyi dikkatli dinlemek
Arabada yüksek ses dinlemem.
Ağız şapırdatarak yemek yemek çok çirkin
Saygı ve sadakat
Çin ve Japonya
Saygılı olmak.
Genelde dikkat ederim hepsine Galiba 🤔
Görgü kuralları nedir
Sana özel hoşlandığın veya hoşlanmadığın tutum ve davranış biçimi 😉
Felsefeye giriyo konu o zaman
Örnek verir misin?
Mesela sana göre huy kaptığın davranışı benim hoş karşılamam gibi bir şey mi?
Valla Şu an pek bisey aklima gelmedi yaa
😄😉 peki
Bağıra çağıra konuşmamak
Ennnn nefret ettiğim
Evet🙂
Saygılı olmak
Toplum içinde Geyirmemek gaz kaçırmamak
Saygıya dikkat ederim
Oturmayı kalkmayı bilmek konuşma tarzı vb
Saygı
Saygı
Dilime hakimim
saygı empati
Hepsi
yol vermek
İnsanlar için yüksek sesle konuşmamak
Merhaba dah sonra hal hatır sormak
Saygı
saygı mesafe
Uslüp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Fatma'cım, bu konuda benim için en önemlisi her zaman karşımızdaki kişiye gerçekten değer vererek onu dinlemek oldu. 👂 İletişimin temelinde empati var ya, işte bu görgü kuralı sayesinde hem insanları daha iyi anlarız hem de bağlarımız güçlenir. 🙏 Samimi bir diyalog paha biçilmez. ✨