Hadsizlik...😡😡😡
Bir de izinsiz bir başkası istedi diye telefon numaram verilmesi... yuhhh diyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kimsenin eksik ya da fazlasına asla dikkat çekmem. Birinin kel olması benim için normaldir, kilolu olması, bir ayağının olmaması, bir parmağının eksik olması vb durumlar umurumda olmaz... Her insana nasıl davranıyorsam, o şekilde devam etmek için çaba gösteririm, dikkat ederim...
🙏
💐
Bu görgü kulları konusunda hayatımda aldığım en büyük dersi anlatayım.
Gençlik yıllarımda hem ünv. okuyordum hem de Beyoğlu'nda bir otelde çalışıyordum. Gece shiftinden çıktım. Okula yetişmek için otobüse doğru koşuyordum. Dar bir aralıktan geçerken yaşlı fötür şapkalı, akım elbiseli bir amca beni durdurdu.
A: Delikanlı bakar mısın?
B: (zorla durdum ona döndüm) buyrun amca
A: Kusura bakma bir şey soracağım. Acaba bende bir tuhaflık var mı?
B: Nasıl yani?
A: Kılık kıyafetin görünüşüm falan
B: Hayır amca gayet şıksınız. Neden sordunuz?
A: selam vermeden geçtiniz evladım acaba bende mi bir kusur var bu sebeple sordum.
Beni fena gömmüştü, çok utandım yüzüm kızardığını hissettim. Durumu kendisine arz edip özür dileyip yoluma devam ettim. O gün bu gündür ne adab-ı muaşereden ne de saygıdan vazgeçmem.
Bahsettiğim yıl sene 88. O zamanlar yanımızdan tanımadığımız da olsa bir büyüğümüz geçerken başımızla da dahi olsa selam verirdik, otobüse bizden çok küçük dahi olsa bir kız binerse kalkıp yer verirdik. Ve senin dahi belirttiğin gibi ne sorguya çekme ne de senden izinsiz senin özelini ifşa etme bu büyük saygısızlık ve görgüsüzlük. Bunlar hem saygı hem de adab-ı muaşere idi vazgeçmediğimiz.
Amaaaa ben çok teşekkür ederim bu ne güzel bir anı...
Paylaşmana çok mutlu oldum.
🥹 kalmadı değil mi öyle insanlar.
Vallahi adama hayran kaldım. Ne usturup bu ne güzel ahlâk...
O zamanlar herkese bu üslup ve ahlak vardı ve bu bizlere de yansıyordu. Örnek aldığımız insanlardı. Şimdi bakıyorum da benim jenerasyonum bunun son örneği olması gerekirken onlar da günümüzün saygısızlık ve görgüsüzlüğüne ayak uydurmuş. Bu da demek oluyor ki aslında günümüz çocukları ve bir kaç nesil daha bugünkü durumda yaşayacak. Umarım bir an önce herkes akıllarını başına devşirirler.
@psikopatfaregeldi umarım ben de umarım 🙏
Teşekkür ederim EİC için 🙏
Rica ederim 🙏
Çok fazla var kalabalık ortamlarda yüksek ses olmayacak. Büyüklerin yanında saçan sapan hareketler sergilenmeyecek olur olmadık yerlerde olur olmadık sözler edilmeyecek...
Telefon karıştırma, hadsiz şakalar özellikle el şakası, meşgule attığım halde arama yapılması özel eşyaları izinsin kullanma gibi liste uzar gider...
Her şeyin yeri ve zamanı vardır bunu ayırt edemeyen çiğ insan sevmiyorum diye konuyu tek bir çatı altına toplayabilirim.
İçimizi mi döktük...😣
Haklısınız çok haklısınız...
Hele telefonda konuşma yaparken birinin ısrarla araması telefonun o sesiyle konuşmaya adapte olamayışım. Sonra ona dönünce kimle konuşuyordun sorusu...🤬
Sonra bir sinirle söz ediyorum, çok kırıcı ya da kaba oluyoruz aslında kabalık karşısında kabayız bunu anlasalar ne kadar da kolay her şeyi çokça saygı biraz ciddiyet hepsi bu...
👏 çok güzel ifade ettiniz...
Eyvallah çok hoş bir soru sanırım ondandır
🙏🙋♀️😊Çok Teşekkür ederim.
Bazen hislerim o yönde oluyor yapıştırıyorum soruyu...
Cevaplara bakarsanız herkesin bir müzdaripliği var.
İnsan olarak şikayetçiyiz zaten bakmama gerek yok tahmin edebiliyorum. Herkesin haklı olduğu konular var en güzeli kendi köşem o yüzden çay varsa gerisi hikaye:)
Buson cümle harikaydı işte 😄😆
O halde semaveri yaktığın bir demli soru bekliyorum:)
🤣😂🤣
Bu beklentiyle iyi bişey çıkmaz şimdi
Listemden seçin 🤌👌 mük sorular var.
Listeden seçecek olsam semaveri katmazdım araya bir bardak uzatırdım..
Özellikle semaverle çayın demine dem vurdum. Gerisi sana kalmış bilemiyorum.
Tamam o zaman tam semaverlik sohbet sorusu bulacağım.
Hadi bakalım gazan mübarek olsun😃
@ıforyou_06 Semaver ve soru hazır !
İçeriz afiyetle:)
Bir teşekkürde buraya konduralım:)
😊 rica ederim.
İnsanların problemlerini, özel hayatlarını, o gün başından geçenleri toplu taşımada ya da kapalı alanlarda telefonda anlatması en irite olduğum konu. Hele o kişi yöneticisi ile ya da kız arkadaşı ile tartışmışsa artık bitmez. Bazen insanların bu ülkede tek başlarına yaşadıklarına inandıklarını düşünüyorum.
Vallahi doğru dediniz.
🤨 meydanı boş sanıyorlar
Çok sinir bozucuuuu
Fatma'cım, bu konuda benim için en önemlisi her zaman karşımızdaki kişiye gerçekten değer vererek onu dinlemek oldu. 👂 İletişimin temelinde empati var ya, işte bu görgü kuralı sayesinde hem insanları daha iyi anlarız hem de bağlarımız güçlenir. 🙏 Samimi bir diyalog paha biçilmez. ✨
Cevap
37Cevap
Saygıyı çok önemserim ben,
🙏❤️
En çok insanın sözünü kesmemeye dikkat ederim. Çünkü biri konuşurken araya girmek sadece görgüsüzlük değil, karşıdakini önemsemediğini de gösteriyor. Dinlemek basit gibi duruyor ama bence en net saygı göstergelerinden biri.
Evet👍
Özellikle yemek adabı.. birçok sey var tabii ki başkaca. Kimseye hayatı hakkında haddi olmayan sorular sormamak gibi örneğin.. ama yemek çok çok önemli. Yemek yerken ses çıkaran biri ile mesela asla aynı masada yemek yiyemem.
Yorumda genellikle yemek yeme adabı söylendi👍 çok haklısın
İnsanları rahatsız edecek kadar sesli konuşmak, her yer sana aitmiş gibi hareket etmek hiç hoşlanmam çocuklarımada dikkat ederim bu konuda sanırım ilk olarak bu 😌
Bu nezaketsizlik her yerde var
Cafe restorant hatta maalesef kütüphane de🤨
Karşımda ki kendi inancımda olmasa bile, kırmamaya, saygısızlık yapmamaya, tevazu sahibi olmaya dikkat ederim.
🙏
Karşıdaki kişiyi dinlemek ve sözünü bölmemek. Basit bir şey gibi dursa da bunu yapmayan insanlar karşısındakine saygı duymadığını açıkça belli ediyor.
Doğru
Sofra yemek adabına çok dikkat ederim
Gegiren ağzından çıkaran sapur şupur yiyen vs olursa kalkarım
Çok sinir bozucu çok ayıp gerçekten
Ayıbı geçtim iğreniyorum o tarz insanlar dan
Soğuma geliyor
Davranış. Genelde insanlarla yan yana iken davranış konusunda hassas olurum.
❤️❤️❤️
Sen etrafını biraz temizle. Güncelleme hayrete düşürdü 💕
Nasıl yani anlamadım
Güncellemeye yazmışsın.
Hayret edecek ne var onu anlamadım 😊
Telefon konusunu sorduysan,
Mesela kız arkadaşım olsun komşum olsun
Bir tanıdığa izinsiz vermesinden hoşlanmıyorum.
Aklına bişey gelmesin etrafım temiz.
Süper o zaman. Rahatladım 😀💕💕💕
❤️🙂 canım benim sağol.
Geçen de mesela, bir sevdiğim ablam vardı, ortak tanıdığım bir kadın benim annemin ve kardeşimin numarasını vermiş bize sormadan. Tamam hal hatır için vermiştir olabilir ama o anda o kadını ben sevmiyordum. Hoşlanmadım. Garipsedim. Sormadan verilir mi ama ben belki konuşmak istemiyorum. Bu nezaketsizlik bana göre.
Bu olayı Bi kaç kere yaşadım. Hoş durmuyor.
Tabiki sormadan vermek çok ayıp. Buna bir çok kişi karşıdır. Ben de senin düşüncene sahibim. Haklı da görüyorum.
❤️🙏😊 teşekkür ederim
Rica ederim 💕💕
Kahve içerken serçe parmağımı mutlaka kaldırırım aksisi mümkün değil
😂 çok görgülüsün.
6 yaşına kadar bende öyleydim
Yemek adabı.. kişisel alana saygı.. nezakete çok dikkat ederim.. üsluba.. etiğe.. insanı var eden ve çevresinde var olmasına izin verilen herşeye dikkat etmek gerekir.. yoksa uzaklasirim anında :))
Halka açık alanlarda ve ortamlarda birine yanlışlıkla bile olsa kolum değse siliyorum , çıplak elle bir yere dokunmuyorum ve vc, vesaire yerlerde temastan kaçınıyorum bu yüzden kendime ait peçete kullanıyorum , hijyen problemim var
Bütün görgü kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum
Ne güzel
İzinsiz ve habersiz telefon numarası verilmesi hukuken de sorun oluşturur.
Ben toplum içindeki adab-ı muaşeret kurallarına çok dikkat ederim.
Hemen hepsıne. Insan ılıskılerınde ozellıkle
İnsanların sınırlarına saygı duymak ve dinlemeyi bilmek
Görgü kuralı dediğin masa adabı değil insan adabıdır.
Büyüklere saygı bence çok elzem. Tanıdık-tanımadık farketmiyor.
Hizmet sektöründe çalışan garsonlara alçakgönüllü ve güleryüzlü yaklaşmak
❤️🙏
Bağıra çağıra konuşmamak
Ennnn nefret ettiğim
Evet🙂
Yemek yerken şapırdatmamak ağzı
Senin?
Ennnnn çok , insanların tanımadığı kişilere sadece bir selam verdi diye , bütün geçmişini sorguya çekmesi.
Hadsizlik...😡
Bir de izinsiz bir başkası istedi diye telefon numaram verilmesi... yuhhh diyorum.
Evet, haklısın.
Hepsine dikkat ederim efendim..
Cevapta bile görgülük var...
😊
Oturmayı kalkmayı bilmek konuşma tarzı vb
Insanlara karşı nazik olmak
Evin içine ayakkabı ile girilmesine gıcık oluyorum
Ortama girince selam vermek
Saygı ve üslup efendim
Karşıdaki kişiyi dikkatli dinlemek
Arabada yüksek ses dinlemem.
Ağız şapırdatarak yemek yemek çok çirkin
Saygı ve sadakat
Çin ve Japonya
Saygılı olmak.
Genelde dikkat ederim hepsine Galiba 🤔
Görgü kuralları nedir
Sana özel hoşlandığın veya hoşlanmadığın tutum ve davranış biçimi 😉
Felsefeye giriyo konu o zaman
Örnek verir misin?
Mesela sana göre huy kaptığın davranışı benim hoş karşılamam gibi bir şey mi?
Valla Şu an pek bisey aklima gelmedi yaa
😄😉 peki
Saygılı olmak
Toplum içinde Geyirmemek gaz kaçırmamak
Saygıya dikkat ederim
Saygı
Konuşma tarzı
Yere çöp atmamak
Üslup
Saygı yemek adabı
Saygı
Hiç düşünmedim