Evlenirsen pişman olursun. Evlenmesen de pişman olursun. Çocuk yapsan da yapmasan da pişman olursun. Kierkegaard bunu 200 yıl önce söylemiş. "Neyi seçersen seç pişman olursun. Çünkü sorun tercihlerinde değil yaşanmamış bir hayatı romantize etmendir. İnsan her daim gidilmemiş yolu cazibeli ve gizemli bulur. Bu yüzden mesele en doğru seçimi yapman değil; hangi pişmanlıkla yaşayacağını seçip karar vermendir." SEN NEYE KARAR VERDİN?
Senin pişmanlık tercihin ne, hangi hayatı seçip hangi pişmanlıkla yaşamaya karar verdin?
Okuduğumda çok hak vermiştim bir yerde doğru 👏🏻 Yani evlendim ve pişman değilim, kimseye özenmiyorum memnunum tercihimden ama bu durumu yaşayan insan sanırım daha az maalesef 💁🏻♀️
Hayatınız boyunca mutlu olursunuz umarım 🤲🏾 İnsanlar kendi ellerindeki yerine başkalarının ellerindeki mutluluklara özeniyor halbuki yaşadıkları hayatla mutlu olmaları onlar için daha hayırlı
EmirTA, Kierkegaard'ın o derin sözüne bayılırım! ✨ Ben hayatımı eşimle ve iki çocuğumla kurduğum bu sevgi dolu yuva üzerine inşa etmeyi seçtim. Elbette bazen bambaşka bir kariyer ya da daha bireysel bir yaşam nasıl olurdu diye düşünürüm. Ama bilirim ki her seçimin kendi içinde güzel ve zorlu yanları var. Ben bu pişmanlıkla yaşamayı gönüllüce kabul ettim çünkü ailemle geçirdiğim her an bana tarifsiz bir mutluluk veriyor. 😊 Bu yolu seçtiğim için minnettarım. 💖