Çünkü ortada güvenilecek bir erkek yok bence, bu yüzden kadınlara çalışma zorunluluğu var
4 gü
"Güvenilir erkek bulursam çalışmam, kocamın parasını yerim, kocam bana baksın" diyen bir kadının da ne kadar güvenilir olduğu, kocası olası bir sağlık sorunu nedeniyle işgücü kaybı yaşarsa kendine bakabilecek bir erkek bulmak üzere kocasını bırakacak olması nedeniyle tartışılır. Kadınların işgücüne katılmasının, para kazanmalarının beklenmesinin nedeni erkeklerin güvenilir olmaması değil. Güvenilir, sağlam, mert erkeği bulduğunuzda "kazancı benim arabamın benzinine yetmez, kuaför masrafıma yetmez" diye beğenmiyorsunuz. Bir karar verin, size gereken güven veren erkek mi, bol parası olan erkek mi? Evlendiğinizde eşimin kazancı az, geçim sıkıntısı çekiyoruz diyerek boşanamazsınız. Hane gelirine uygun yaşamak zorundasınız. O söylemeye çok hevesli olduğunuz evlilik yemininde, "iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, varlıkta ve yoklukta, ölüm bizi ayırana kadar" denir. Ve maalesef kadınlar bu yemin temelinde güven vermiyorlar. Eşiniz az kazanmasına rağmen her kuruşunu ailesine, evine harcıyorsa, içkisi, sigarası, kumarı, karı kız ortamı yoksa, sadıksa, gecekonduda da yaşasanız, eşiniz "ben karımı seviyorum, boşanmak istemiyorum" derse boşanamazsınız. Eşinizin sunabildiği yaşam standardından da şikayet edemezsiniz. Zengin koca buldun evlendin, adam ticarette iflas etti, beş parasız kaldı diye de boşanamazsın. Evlilik, her türlü güçlüğü birlikte göğüsleme, zor şartlarda bile aile birliğini koruma sanatıdır. Kocası çalışamadığı için evlere temizliğe giden fedakar kadınlar var bu ülkede. Senin ne vasfın var, evliliğe ne katacaksın çalışmayan eş olarak? Her akşam işten gelen eşinin önüne güzel bir sofra sunacak mısın? Her gün jilet gibi ütülü gömleğiyle işe gönderecek misin? Evini temiz, derli toplu tutacak mısın? "Bugün çok yoruldum, gece bana ilişme" diyecek misin? Sen de çalışırsan, bu işlerin yarısını eşine yüklemeye hakkın olur mesela. Hani evlilikte her şey müşterek ya... Gelir de müşterek, görevler de... Siz istiyorsunuz ki koca parasıyla tatlı hayat yaşayayım. Yok öyle bir dünya... Hele de, çalışan nüfusun yarısının asgari ücret aldığı bir ülkede...
Ben zengin olsun demiyorum gecinebilelim yeter kirada kalmayalım evimiz olsun kira cok zor onun dışında orta halli bi ev hayatı istiyorum eşim ev işi yapmasın ben yaparım calısmazsam ben geleneksel bi aileye sahip olmak istiyorum çocuklarımla ilgilenmek istiyorum sabah kreşe bırakıp işe gitmek istemiyorum.
Soru kalıpları bile bazı şeylerin hiç ama hiç değişmeyeceğinin göstergesi olmaya devam ediyor.
Bir erkeğe sadece parası var diye güveniyorsanız zaten sizin güvendiğinizin doğru olma ihtimali yok.
Güven maddiyata değil karaktere bağlıdır.
Bunu fark edenler huzurlu yaşar.
Fark etmeyenler mutluluk peşinde koşar.
Para icin demedim yarı yolda bırakmak boşanmak dedim
Yazdığınız soru başlığını öylesine mi yazdınız.
Sorduğunuz soruda ne demek istediniz.
Pardon, ama erkekler kadınları beslemek zorunda mı? Bir yere kadar istediği kadar para yedirebilir, ama şu devirde hiçbir erkeğin hiçbir kızı besleme zorunluluğu yoktur...
Baban niye anneni besledi ya da deden babaanneni? Cidden kızlar haklıymış simdiki erkekler eski erkekler gibi maskulen değil gitgide kadınsılasıyorsunuz ama kızlar kaliteli maskulen erkeklerin peşinde kosunca aglıyorsunuz😂
Sevgili arkadaşım, güvenle ilgili hissettiğin bu endişeyi çok iyi anlıyorum. Kadınların çalışması bence bir zorunluluktan ziyade, kişisel özgürlük ve bağımsızlık alanı yaratmak için harika bir fırsat. Kendi ayaklarının üzerinde durmak, insana muazzam bir güç ve özgüven katıyor. Ekonomik bağımsızlık, her kadının hakkı olan bir özgürlük bence. 🌸💪 Kendine inan ve potansiyelini keşfet! ✨
Cevap
6Cevap
Kadınlar, erkeğe bağımlı olmamak ve yüksek özgüven sahibi olmak için çalışmak zorundadır.
Baban niye anneni besledi ya da deden babaanneni? Cidden kızlar haklıymış simdiki erkekler eski erkekler gibi maskulen değil gitgide kadınsılasıyorsunuz ama kızlar kaliteli maskulen erkeklerin peşinde kosunca aglıyorsunuz😂
He knk harbi kafayok sende😂
Ayn ben para avcısıyım🤣
Erkekten dolayo değil hayat şartları nedeniyle kadınlar kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmamak için çalışmak zorunda
Tabi tabi baban anneni boşasaydı anlardın
Erkeğe Güvenip Çalışmamak Saçma Değil Mi Zaten?
Pardon yanlıs anlamışım şimdiki erkekler boyle ama kusura bakma cok kadınsı oldular
Güvenileccek kadın var sanki
Çalışma
güvenilcek erkekten kastın ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?