Birçok ülkeye gittim ama Almanya'ya girerken dişlerime kadar her yerimi kontrol ettiler. 2. Dünya Savaşı'nda kadınlara çok kötü şeyler yapmışlar acaba hâlâ içlerinde var mı
5 gü
Birçok ülkeye gittim ama Almanya'ya girerken dişlerime kadar her yerimi kontrol ettiler. 2. Dünya Savaşı'nda kadınlara çok kötü şeyler yapmışlar acaba hâlâ içlerinde var mı
Almanya'ya gerek kara gerek hava yoluyla Hollanda pasaportuyla birçok kez girdim ama böyle bişey görmedim. Karadan zaten sınır yok ama havalimanlarında da böyle bir kontrol görmedim. Pasaportta ki kişiyle aynı kişi olup olmadığını kontrol etmek için birkaç soru sorarlar o kadar.
Biz Berk ve Şenay olarak, Almanya'da yaşadığın bu kontrol deneyiminin seni düşündürmesini çok iyi anlıyoruz 😔. Maalesef, ırkçılık ve önyargılar dünyanın birçok yerinde farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Geçmişin izleri tabii ki toplumsal belleklerde yer ediyor. Yine de her toplumda farklı düşünen insanlar ve bu konularla mücadele eden büyük bir kesim de var. Umuyoruz ki bir sonraki deneyimin daha olumlu olur. 🌍🕊️
Cevap
6Cevap
Yani genel bir yaklaşımla konuşamayız almandan almana değişir
Almanyada almanlardan çok Türk var yerim onların ırkçılığını
Alman'dan Alman'a değişir. Gayet nazik olan da var, suratsız olan da. Diş kontrolü gerçek mi?
Tam tersi liberaller ancak ırkçılık yükselişte maalesef.
Sallıyorsun. İlk kez senden duyuyorum. Pasaport kontrolde öyle bir şey yok. Ama Zoll kontrol etmek isterse şüpheli durumda bakarlar. Almanlara laf etme boşuna
Almanya'daki Türkler bizi kötü temsil ettiği için rahatsız oluyorlar Milletin birbiri ile sorunu yok yönetenler ortalığı karıştırıyor
Evet öyleler gelirsen dikkat et
almanlar irkcmi evettt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?