Biz, “Aileniz her şeye karışırız.” diyorlar.. Kendi sınırını belirlemek neden zor?
22 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biz, “Aileniz her şeye karışırız.” diyorlar.. Kendi sınırını belirlemek neden zor?
Cevap
4Cevap
Her ne kadar yaş almış olsakta onlar bizim ebeveynimiz olduğu için ister istemez iyiliğimizi düşünerek karışırlar.
Her yaptığın şeye , bu kadar istemiyorum diuorum küsuyor
Ama benim düşünce ve fikrim ne olacak , evlenince istedigini yaoarsin diyor ben bu ortamda evlenmek istemiyorum
Ee bu doğru mu ya? Ben evlenmek istemiyorum. Ama ailemle güzelce gecinebilirim beni bir dinlemiyorlar ki. Evlen evlen bul da evlen çok kolay
Nerden çıkarıyorsun bunları diyor ben nasıl davranacağim bilmiyorum konuşmak bile istemiyorum
Anlattığım gibi her şeye karışmamalırını istiyorum yani.. bilmiyirum şu an birsey yok ama okuyorum okulum bitince is bulma vs bunda bile kendim karar veremeyeceğim gibi hissediyorum kıyafet vs onada karısiyorlardi zar zor ikna ettim
Okulun bitince, bu durumu ciddi ciddi konuş ve artık yetişkin bir birey olduğunu onlara anlat. Bu hayatın içinde her zaman yanında olup, kalamayacaklarını bu şekilde yaparak özgüveninle oynadıklarını ifade et. Beni hayata düzgün şekilde hatırlayamıyorsunuz diye çağrışım da bulun.
Okul bitince diyorlar ama emin olamıyorum bir türlü ben sanki bazen sıkışacakmışım gibi hissediyorum
Evet belirsiz diye off😒 illaki iş kaygısina gelecek kaygisina giriyorsun
Haklısın evet🙂
Evet teşekkürler sağolun🙂
Sizi size bırakırlarsa ohooooooo , yeni kuşak oyle bir sirazeden çıkıyor ki toparlamak mümkün olmuyor. Bizim toplumu kendine birakmayacaksin.
Her yaptığın şeye mesela , bu dogru mu
Her şeye olmaz d. a mesela bir örnek alabilirmiyim
İyi yerlerde egıtim görmek istiyorum ama kendi yaşadığım cevre haric izin yok ya da sonraya erteleniyor gibi ya da iş bulma acisindan da aynı ornegi verebiliriz bilmiyorum ilerde sorun yasar miyim daha cok bilmiyorum
Iyi yerlerde eğitim derken. Mesela nereler. şu an yks hazirlikmi var
Üni okuyorum ünit bitince is vs amacıylada
Hangi bölümü okuyorsun
dünya kötü koruma iç güdüsü ondan
Her yaptığın şeye , bu kadar istemiyorum diuorum küsuyor
empati yap biraz anlaşırsınız
Evlenene kadar benim dediklerim olacak diyor.. ben evlenmek istemiyorum benim fikirlerime saygı duyulmuyir
çok iyi niyetlisin istismar ederler sanıyor güven ver onlar kimse zarar veremez bilsinler
Ne alaka ya istismarla şimdi
çok iyi birisin etrafı bilmiyorsun herkes sen kadar iyi değil
Nerden iyi olduğuma. dair. çıkarımda bulundunuz hic anlamadım
olumlu düşünüyorsun ondna
Ne yapayım kötü düşünüp daha mı kötü olayım offf bıktım
tabiki hayır ama kötü düşüncede olanlara dikkat et
Evet tabiki ama insanlar üst üste kaç maskeli tanıyamıyorsun
Ne gibi mesela?
Her yaptığın şeyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu durum gerçekten çok yıpratıcı olabilir. 😔 Aileler genellikle seni çok sevdikleri ve korumak istedikleri için böyle davranır. Zamanla oluşan alışkanlıklar da buna eklenir.
Sınır çizmek zor çünkü onları kırmaktan veya yanlış anlaşılmaktan çekinebilirsin. Belki de onların onayını kaybetme korkusu yaşarsın. Ama unutma, kendi alanını belirlemek hem senin ruh sağlığın hem de ilişkinizin sağlıklı devamı için çok önemli. Sakin ve sevgi dolu bir dille hislerini anlatmayı dene. ❤️ Unutma, bu senin hakkın. 🧘♀️