Biz Hanımefendiler de hep mağdur :D
Zaten ev işi müştereken yapılmalı.
Mesele Validelerin hizmet beklemesinden ziyade hizmet beklememesi.
Bazılarının kayırılması.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bekarken ben çalışmıyordum annem de çalışan bir kadın olduğu için evin her türlü işini ben yapıyordum. Kendimi bildim bileli anneme yardım ederim ev işlerinde
Dürüst olmak gerekirse istese de yapmıyordum. Çünkü ne zaman yapsam yavaşsın, suyu çok harcadın, sıcak suyu kullanma, deterjanı bocaladın vs herşeye karışıyor ki temiz de iş yaparım. Düzen konusunda da asla anlaşma sağlayamadık… Üzerine yoğun bir şekilde çalışıyordum ve halim kalmıyordu bu sebeple yapmak istemezdim oda söylenirdi. Bende yapıp laf işiteceğime yapmayıp işitirdim. Eşim de tam tersidir annesi ağır işlerin çoğunu oğlanlara yaptırır
Annem benden asla ev işi yapmamı beklemezdi, hiçbir zaman zorlamazdı. Ama ben yine de elimden geldiğince yardım ederdim. Çünkü bunun bir mecburiyet değil, aynı evi paylaşmanın ve birbirimize destek olmanın doğal bir parçası olduğunu düşünürdüm. Ufak da olsa bir katkı sağlamak hem annemi mutlu ederdi hem de bana iyi gelirdi.
Evet, bekler ve bence beklemesi de normal. Evde yaşıyorsan o evin yüküne biraz ortak olmak gerekiyor. Her şeyi annenin yapmasını beklemek doğru değil. İnsan en azından kendi dağınıklığını toplamalı, elinden gelen işi yapmalı.
Canım Rüyayenidengeldi, annelerimiz genellikle beklerdi tabii ki. 😊 Ev işleri, bir evin düzenini ve sıcaklığını korumak için ortak bir çabadır. Benim çocuklarım da kendi yaşlarına göre mutlaka destek olurlar. Annelik, hayatın sorumluluklarını öğretmektir biraz da. Bu da onlardan biri, sevgiyle öğrenilen bir şey bence. ❤️✨
Cevap
51Cevap
Baş başa geçirdiğimiz yıllarda ev boyamadan tutun da evdeki yemek hariç her türlü işi yapmışımdır. Annem beni babasız büyüttü.
Öyle Anneler gerçekten Takdire şayan oluyorlar
Yemek yapmayı da öğrenin mutlaka
Eskiden her yol Roma' ya çıkarmış bizim evde de her yol bana çıkıyor mübarek
Bizde de böyle, Erkek kardeş kıçını devirip yatarken biz çalıştırılıyoz
Erkek kardeşim yok ama üvey annem var anlatabilmişimdir umarım 🥲
Desene ki seni Kül kedisi muamelesi bekliyor
Yapıyorum, niye yapıyorsun diyor, yapmıyorum, neden yapmıyorsun diyor. Bende anlamadım..
İşte, işte bizim valide gibi :D
Bide, bir iş yapınca da herşeye karışıyor😅
Karışmak zaten Ana sporu :D
😅😅
Hayır ama ona ben yardım etmeye çalışırım yoruluyor ister istemez hareketli bir kardeşimde var
Bravo sana
Kocama soyluyorum yardım ediyor oğlum da 1.5 yaşında ona da öğretmeye calisicam hem ilerde evlenirse eşine de yardımcı olur bilsin de içinde varsa tabi umarım olur yoksa içinde olmayana bir şey i ogretemeyiz
Bekliyor 😹. Arada sırada ona yemek, kek gibi şeyler yapıyorum. Bir şey isterse veriyorum. Bulaşık makinesi boşaltıyorum falan.
Ben kızımdan bekliyorum da hiçbir Hayri yok hayirsizin 😅
Ahaha😀😀
Evet. İşe giderken ona hazırlığı ben yaparım. Hemen uyandırır beni 😬
Anneyim ve yaptırıyorum yapmalı ileride hayatlarında tek kaldıklarında ben olmayacağım bu tür şeyleri öğrenmek zorundalar
Tüm evin işini ben yapıyorum, mevsimlik temizlik de annem işin ucundan tutuyor. Bazen yardım ediyor, ama benim için sorun teşkil etmiyor.
Bu evde yaşayan bir yetişkin miyim? Evet. Bizde herkes eve katkıda bulunur, faydadan çok zarar verense gitmelidir.
Ne benden bekledi, kendi de yapmazdı zaten yardımcıları oldu hep, sağolsun kendim öğrenmem çok zor oldu bu sebepten 😄
İstemesede yapıyorum bazı şeyleri yükünü hafifletmek bazı şeyleri paylaşmak gerekiyor yapmazsam kendimi rahat hissetmiyorum
Evlenince neredeyse yarısını yapmanız gerekir
Öz annem 9 yıl önce vefat etti:( keşke olsaydı da her işi yapsaydım
Kirlettiklerini temizle sıkıntı olmaz o zaman
Annem bana ev işi, mutfak işi yaptırıyor valla canıma okuyor
Annemle yaşamıyorum yaşasaydık da beklemezdi ben ona kıyamıyorum ama
bekliyor biz zaten öyle büyütüldük herkes yardım eder anne evde köle degildir baş tacıdır
Beklemesine gerek yok ki ben kendim yapıyorum zaten
Ev işi annenin görevi değil. Evdeki herkesin görevi. Bunu söylemesine bile gerek yok
Beklerdi o demese de yemek hariç ben yardım ederdim
ya ben ev isi yapmayi seviyorum annem beklemese de yaparim ama bekliyordur herhalde ufak da olsa
Valla benim annem yaş itibariyle dinleniyor her işi ben ve kardeşler olarak yapıyoruz
Yok ben paşayım tüm işleri bacılarım yapiyor köle gibi ohhh
Çalışıyorum beklemez çalışmasam bile ben ondan bunu yapmasını istemem bekletmem
Sınavdan sonra bahanem kalmadığı için evet sjsjsj
Yani beklemiyor da yinede gerektiği zaman az da olsa bişeyler yapıyorum
Bekliyor ama beklemese de yaparım ben. Yaşadığımız yeri güzelleştirmeyi seviyorum.
Bizim evde herkes kendi yarattığı dağınıklıktan sorumlu :D
Annem istemiyor ama bir gün evlenirsem karım için hizmetçi bile olurdum
Her şeyi yapmanız gerekir
@pembeyolll her şeyi yaparım evli olsaydım, bulaşık, temizlik
annem değil de kardeşim yardım isterse ederim.
İstemeden yapmanız gerekir
@pembeyolll tamam
annecigime yardım ederdim ev işlerinde ama yemekleri kendi yapardı canımın içi çok özlüyorum onu
Beklemez olur mu bide mesleğim gereği tüm yemeği de bana yaptırır
Hamaratlık meslek olunca tabi :D
Yok aşçı olunca
Güzel meslek
Ayn canım
yalnız yaşıyorum, anam babam bazen gelir gider, bazen günlerce haftalarca birlikte oluruz, anam babam ne dese ikiletmem, biliyorum ölüm var
Sabahın köründe kalk diye gelip başıma dikiliyor valide bende mağdurum 😅🙈
Neden bilmiyorum ama benden babam bekliyor ama hakkını yiyemem oda yapıyor büyük ihtimalle bana örnek olmak istiyor e tabi elimden geldince yapıyorum bende
Beklemesine gerek kalmıyor, yapıyorum zaten. Evi de ben geçindiriyorum üstüne ev işi de yapıyorum😒
Yapsam karışır yapmasam çoķ söylerr yoruldum
evet elbette bekliyor annem de babam da çalışıyor abim yurtdışında evin tek kızıyım ve çalışmıyorum o yüzden hafta içi ev temizliği bende izin günlerinde ise annem babam temizliyor
Koca koca kızların Evde popo devirip oturması annesine yardımcı olmaması tuhaf değil mi. Bir yaştan sonra iş yok okul yok hazirda yiyip içip yatmak da ne bilim yani
Hemde nasıl bekliyor dkdkfkfk
Oooo sen de bizdensin :D
Tabi kiii dkdk
Mutfağı özellikle toparlatıyordur bol bol :D
Beklemiyor ben yapıyorum
Hamarat insan hali de başka :D
Koca koca yetişkin insanların, sırf XY kromozomuna sahip oldukları için ev içi sorumluluklarını yerine getirmemeleri ne kadar utanç verici.
Beklememeli bence. Onlar daha bir şey beklemeden bir şeylerin ucundan tutulmalı.
En azından yardım etmemi ve odamı temiz tutmamı bekliyor
Hem nasıl bırgun otorsam bugün bırsey yapmadım oturdun dıyor
Ee bunu yapmayan var mi evlensen de yapican kaçışı yok
Kendim yapiyorum annem ev işi yap demeden kendim halediyorum
Hemde nasıl bekliyor yapmasak terlikle vuruyor vala
Bekliyorsa bende o yapsın diye bekliyorum öyle daha zevkli
Onun beklemisine gerek mi var tabi ki yardım edeceksiniz
Sende seninkine yardım et sen burjuva mısın
Annem bana yaptırmaz ki ama anladığım birşeyse ederim elbet
Annem hiç iş yapmıyor bütün işi ablamla ben yapıyorum o sadece oturuyor telefona bakıyor kurslara gidiyor o kadar her şeyi biz yapıyoruz
Söylemeden kendim yapıyorum zaten
Beklemiyor çünkü kendim yaparım
Bekliyor da o varken yapmıyorum:D
Yapıyorum, hemde çok fazla..
Temizlik robotu aldık güya
Beklemesi gerekmiyor yaparım.
Evet istoyor daha fazlasıyla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?