23 gü

Yerli malı gününe bana takıntılı abla yüzünden gitmesem mi, sigara böreği yapıp gitmek mantıklı mı?

Halk eğitim kursuna gidiyorum 1 ay kaldı bitmesine. Bugün herkes yiyecek getirecek. Liste yapılırken börek yazdırdım. Sınıfta bir abla var muhatap bile değilim ne derdi varsa takmış belli ki bana. Herkes istediğini getirsin denmesine rağmen kimse kimseye karışmamış ama o abla beni sınıfta herkesin içinde bağırarak aşağılayıcı üslupla ıyy Allah senin ya sigara böreği getirilir mi Allah aşkına ya sıcakta sigara böreği mi yenir dedi. Su böreği yap bari kimse yemez dedi. (Kavgacı biri değilim pek bir şey diyemedim). Yiyen olur bence dedim sadece. Ama çok rencide oldum hiç hevesim kalmadı. Hoca da herkes katılsın diyor. Ben sınıfta sessiz ve başarılı öğrenciyim hoca gelmedim diye asosyalliğe vurur diye endişe ediyorum geçen de neden konuşmuyorsun sessizsin demişti oysa sadece teneffüslerde arkadaşlarla sohbet ederim o kadar. Ama herkes beni zaten sessiz görüyor bir de tek gelmeyen ben olacağım hoca detaylı soracak işim çıktı diyeceğim ama bilmiyorum acaba sigara böreğini yapıp mı gitmek mi mantıklı gidersem çok yüksek ihtimal kadın laf edecek cevap veremesem içime dert olacak cevabını versem kavga olacak olayı büyüten ben olarak gösterecek eminim. Yediklerim burnumdan gelir. Zaten kadın dün de sıramda otururken arkamdan hızlıca kafama çarparak geçti topuzum bozuldu ama başörtülü olduğum için dışarıdan belli değildi bozulduğu. Tepki versem alt tarafı değdim yanlışlıkla bir şey olmadı neden abartıyorsun diyerek kavga çıkaracak sorun çıkaran benmişim gibi manipüle edecek herkesi eminim. O yüzden sustum hiçbir şey demedim o da hiç çarpmamış gibi yoluna devam etti ama kasıtlı yaptığına çok eminim kıskanıyor belli ki.

Sizce bugün gitmeli miyim gitmemeli miyim. Hiç içimden gelmiyor gitmek ama bu tepkiden gitmediğimi anlarsa kadın eziklik olur mu. Ben öyle tiple yemek yemek istemem açıkçası laf mı atacak düşüncesiyle, hazırcevap da değilim kaç gündür canımı sıkıyor bu durum ne yapacağım?

Yerli malı gününe bana takıntılı abla yüzünden gitmesem mi, sigara böreği yapıp gitmek mantıklı mı?