Gizli Üye(18-24)1 ayEve para getiren sensin. Ev işi temizlik sende, çocuk bakımı sende. Kocan olacak erkeğin görevi ne? Sadece üremek için mi var? Her görev sendeyse o zaman senin sözün geçmeli. Sırf kocan diye alttan alma ablam sesin çıksın. 2 inek 20 tavuk ile yaşam geçmez. Biraz sert dur. İstemiyorsan istemiyorum demelisin. Boşanmayacağını bildiği için yan gelip yatsın adama bakmak durumunda değilsin. Erkek dediğin evi geçindirmek zorundadır yapmıyorsa gözümde Adam durmuyordur de. Kocam keşke şu işte çalışsa da övünsem şöyle böyle diyebilsem diye konuş abla. Adamı çalışması için pohpohla olmuyorsa sert konuşmalısın
241 Yorumla
Soran1 ayKaynananın evine gönderdim orada kaç gündür
Cevap sahibi1 ayKocanın kayınbaba ya da dede gibi sözünü dinleyeceği bir büyüğe konuyu anlatıp onla konuşmasını istemelisin. Hem aile büyükleri oldukları için eşinin iş bulmasına yardımcı olmalılar.
Soran1 ayDinlemez ki onları annesine gönderdim annesi bile itiraz edemedi ne oldugunu biliyor onun çünkü
Cevap sahibi1 ayAbla kusura bakma ama kocan büyürken söz dinlemiyor diye hiç mi dayak yememiş. Kötü laf etmek istemem ama bu kadar söz dinlemez tembel biriyse babasından ya da senin babandan dayak yemesi lazım. Kendi ailen sana sahip çıkmalı. İnşallah bir müddet sizden uzakta kalınca aklı başına gelirde değerini anlar abla
Soran1 ayboş ver canım o kadar sogudum kı onu aramıyorum sormıyorum eve gelmesin iş bulursa para göndersin veya isterse boşasın ama eve gelmesin yeter ki
Cevap sahibi1 ayÇocukların ve senin için hakkında hayırlısı olsun abla
Soran1 ayEvet erkek evi geçindirmek zorundadır ailesi varsa
- 1 ay
niye? katılıp katılmadığımdan değil derdim o değil. niye zorundadır? bi kural kitabı mı var erkek geçindirmeli evi diye? evrim mevrim sakın oralara çekme erkek memelilerin çoğunluğu ki buna insan dahil çoğu primat da dahil tek eşli değil tek eşli olmayınca da ev geçindirme ya da ev diye bişey de olmaz yani biyolojik bi temeli falan da yok oraya girme yani. neden erkeğin işi olsun? toplum öyle kabul ediyor diye mi? e bu da faşistlik. şunu soruyorum niye her hangi bir şey birinin görevi olsun?
Soran1 ayya boş yapma evlendik diyelim kadın dığurdu çocuk bakıyo işe de gidiyo erkek napıcak?
Soran1 ayerkekliğin gerçeği de bu onlar nasıl asla çocuk emziremeyecekse fıtratımız buysa o da eve bakmak zorunda çünkü bir sorumlulugu kalmıyor çalışmazsa eğer feminist olcam diye saçmalamayın
- 1 ay
ben faminist değilim, ayrıca boş yapma ne ya altı üstü edebimle bi soru soruyorum hoşuna gitmedi diye hakaret ediyor laf sokuyorsun. sorumluluk derken sen galiba sorumu da anlamadın, bir şeyden niye sorumlu olsun biri diye soruyorum illa erkek ev bakacak diye anlama genel olarak niye bişeyden sorumlu olalım?
Soran1 ayBen sana hakaret etmedim ama feministi hakaret algıladıysan bilemem
Soran1 ayevet öyle erkek ev geçindirmeli aile kuracaksa yoksa bi anlamı kalmaz nasıl fıtrat olarak görevlerimiz varsa bu da böyle kadın ister çalışır ister çalışmaz ama erkeğinki öyle değil çalışması lazım
- 1 ay
hayır boş yapma demişsin ya bu hakaret değil mi? ha feminist i de istesem hakaret anlayabilirdim de feminist değilim inşallah ta olmam. ve dediğim gibi kadın erkek görevleri falan umurumda değil ben bir şey neden herhangi birinin sorumluluğu olsun diye bir soru soruyorum sadece sana, falanca iş ne demeye filanca kişinin görevi olsun? kim veriyor bu görevi? ya da velev ki veriyor birileri peki bu göreve neden uyulsun? hiç zannettiğin gibi kadın erkek falan filan derdinde değilim hiç umurumda değil. ben zorunda gibi cümleleri tartışıyorum, biri bir şeye neden mecbur olsun?
Soran1 ayFıtrat diye bir şey var diyorum hala anlamıyorsun mesela çocuk doğurmak emzirmek kadının görevi bu kadının fıtratı erkek asla yapamaz erkeğin yapacagı sey de calısıp aileyi geçindirmek ki bu devirde kadınlarda çalışıp para kazanıyor tek bir tarafa yüklenen görev değil sakin ol yani
- 1 ay
fıtrat? eğer fıtrat dediğin tabiatımız sa hiç böyle bir şey yok daha önce de dediğim gibi erkek memeliler üreme harici bir şey sağlamaz dişiye de yavruya da insanlar da evrimde silinip gidecek %80 üreyebilmek için kadının suyuna gittiler bari bitane olsun derdini çekeyim ama en azından üreyebileyim diye. yani fıtrat dediğini ancak Allaha dine dayandırıyorsan savunabilirsin yoksa fıtrat dediğin şey senin aleyhine işler kaarına değil.
Soran1 ayaynen üreme harici bir şey sağlamazlar
Cevap sahibi1 ayKadın işte çalışıyor , erkek çalışmıyor. Kadın çocuklara bakıyor, erkek bakmıyor. Kadın yemek, temizlik, evin düzenini sağlıyor, erkek hiçbir ev işini yapmıyor. Eee bunun neresinde adalet var? Koca, çocuk bakmayı, temizliği, yemek yapmayı bilmiyorsa o zaman işte çalışma sorumluluğunu almalı. Tüm yükü kadına bağlasın sonrada para getirmeli diyince gelipte "hani eşitlik istiyorsunuz" diye laf ediyorsunuz demeniz uygun olmamış. O zaman bu koca temizlik yapmıyorsa temizlikçi tutmalı. Çocuklara yemek yapmayı bilmiyorsa aşçı tutmalı. Ama adam para bile kazanmıyor. Tüm yükü kadına yüklemiş. Kadın anne olduğu için ücretsiz şekilde yapıyor. İnşallah beyniniz dediklerimi algılamıştır.
- 1 ay
hanımefendi dediğiniz her şeyi anlıyorum hak da veriyorum ama siz niyeyse ısrarla asıl demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz, geç şu kadın erkek muhabettini diyorum sorduğum şey bu değil diyorum başka bir şey soruyorum, diyorum ki bir şey neden birinin görevi olsun? ayrıca adalet? tamam bu da güzel bi soru daha adaletli olmak neden görevimiz olsun? bak çok basit bir soru soruyorum kadınla erkekle de zerre alakası yok sorumun geç artık kadın erkek muhabbetini umurumda değil diyorum tek sorum şu herhangi bir şeye neden zorunda olsun her hangi biri? buna adaletli olmak de, çocuğu emzirmek de, eve ekmek getirmek de, ne istersen de ama kurban olayım anla artık asıl sormaya çalıştığım şeyi lütfen 2 saattir inat mı ettin anlamadım ki?
Soran1 ayCevap sahibi paylaştı yorumu ben değil başka birisi yani
Soran1 aysen isyankar birisin herhalde etik olmayan şeyleri savun istediğin gibi yaşa nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın
- 1 ay
ablacım, son bir kez bu sefer kısa şekilde izah etmeye çalışıcam. ben etik olmayan şeyleri yapmayı savunmuyorum hatta 2 saattir yazıyorum ki dediklerine katılıyorum (ha muhtemelen yazdıklarımı okumadan geçiyorsun diye düşünüyorum artık) ben etik olmayan şeyleri savunmuyorum bir şeyin etik olup olmadığına nerden karar veriyoruz diye soruyorum, sen fıtrat diyorsun ama fıtratı ne olarak gördüğün cevabı değiştiriyor eğer dindar olmayanlar gibi doğa, içgüdü evrim diyorsan fıtrat muhabbeti elinde patlar çünkü dediğim gibi evrimde erkeğin sperm donörü olmak harici bi görevi yoktur eğer memeliysen, ha velev ki fıtrat diyince tanrıdan bahsediyorsan o zaman anlarım.
- 1 ay
ha bir isyanım varsa o da şunadır sırf inancınızda bir şeyi birine görev verildi diye ona yıkmayı onu mecbur görmeyi hak sayıyorsanız buna isyan ederim, kimse kimseden bu şekilde faydalanmamalı ama ben bişeyi yapmalı veya yapmamalı derken neye dayandığımı biliyorum çoğu insanın aksine.
Soran1 aysperm donörü olunca faydalanmış oluyosun işte
Soran1 ayEğer ki öyleyse kadının cocuk yapmak ıcın hıc bı sebebı yok
Soran1 aySorunu ikimiz de cevapladık ama sen kim belirliyo bunları dedim sadece iş bölümü bu dölleyip kaçmak insana yakışmaz bazı hayvanlar bile yavrusuna bakıyo
Soran1 ayDölleyip kaçıp ne yapacaksın? Başka av arayıp onu da mı böyle dölleyip kaçacaksın bu döngü nereye kadar devam edecek ana baba karışır ortalık 😂
- 1 ay
tamam kısaca bunu belirleyen adalet anlayışı diyorsunuz ama işte bu sorumu cevaplayamıyor çünkü siz adaletli olmayı da bi zorunluluk sayıyorsunuz, sorumun neden bişeye zorunda olalım olduğunu anlamıyorsunuz neden çocuğa bakalım olduğunu varsayıyorsunuz aklınız hala orada çünkü 2 saattir resmen geç artık o konuyu onu sormuyorum dediğim halde.
Cevap sahibi1 ayBu hayatta geldiğimizden beri üstümüze bir sorumluluk yüklenir. Çocukken uslu durmak için, öğrenciyken ders çalışmak için, evlendiysen ilişkinin düzeni sağlanması için, sen istemesende sorumluluk yüklenir. Sorumluluklarından kaçabilirsin. Yapmazsın uzaklaşırsın, ama sonrasında pişmanlıkla karşına çıkar. Belki ilerde özgürüm dersin ama sonrasında çokça pişmanlık yaşarsın ya da yaşamazsın. Bu hayatta kimsenin sorumluluğu yapmak zorunda olmasa o zaman güven diye bir şey kalmazdı. Birisi sorumluluğunu yaparsa güven oluşur. Güven toplu yaşamamız için lazım. Kimse sorumluluğu yapmazsa herkes birbirine saldırır kabile hayatındanda beter hâlimiz olurdu
Soran1 ayZorunda değilsin ister birinden cocuk peydahla ve bakma peşinde kosacak değiliz bak diye o hataya düşen düşünsün
- 1 ay
kısaca sen uyumlu yaşayabilmek için sorumluluk almamız gerekir zorunluluk bundan türer diyorsun. başta söylediklerine katılmıyorum üstümüze sorumluluk yüklenir şeklinde ama en azından mantıklı bi cevap verdin uyumlu şekilde yaşayabilmek için sorumluluk almamız gerekir diyorsun. evet uyumlu yaşamak isteyen için geçerli bir zorunluluk kabul ediyorum. cevabın senin kendi arzuların dairesinde tutarlı o yüzden teşekkür ederim, katıldığım anlamına gelmez keza benim uyumlu olmak gibi bir derdim olmadığı için benim için bir zorunluluk değil ama sen uyumlu yaşamak istediğin için evet sana zorunlu.
ama senin asıl derdine dönersek senin kocanın da uyumlu olmak gibi bir derdi yok fark etmişsindir belki. vaktini harcama yani.
Soran1 ayHarcamıyorum zaten daha fazla o yoluna ben yoluma faydadan cok zararı var
Cevap sahibi1 ayAceleon isim yazan yerde "soran" yazıyorsa bu asıl sorunun sahibidir. "cevap sahibi " yazan yorumlar ise bu soruya cevap veren kişinin yorumlarıdır. İkimizi karıştırıyorsun. Belirtmek istedim. Gece gece bildirim gelmese artık uyumak istiyorum
Soran1 aySaklama gereği duymadı bi anda bıraktı işi gücü
Cevap sahibi1 ayÖzür dilemene gerek yok. İnşallah konu anlaşılmıştır. İkinizede iyi geceler dilerim
En İyi Cevaplar
Açıkçası burada sadece ekonomik bir mesele değil, aile içi iletişim ve sorumluluk paylaşımı sorunu da var hocam. Dört çocuk, ev işleri, tarla, hayvanlar derken ciddi bir yük taşıdığınız anlaşılıyor. Bu nedenle eşinizle birlikte bir aile danışmanından veya psikolojik destek hizmetinden faydalanmanız yararlı olur.
Bazen dışarıdan profesyonel bir göz, eşlerin birbirini daha iyi anlamasına ve sağlıklı kararlar almasına yardımcı olabiliyor. Özellikle yeni bir çocuk düşünmeden önce mevcut sorunları çözmek daha doğru bir adım gibi görünüyor.
Çocukların yaşadığı bu ortamı daha yaşanabilir hale getirmeniz gerekir.
Çocuklar Olayların farkında çoğumuz geçmişte yaşadığımız şeyleri net hatırlamasakta bilinç altımızda duruyor.
00 Yorumla
1 aySenin durumunda çalışmayan ve evin yükünü taşımayan bir babanın 5ci çocuğu istemesi pek mantıklı değil, zaten dört çocuğa bakıp, tarlada çalışarak evi siz geçindiriyorsunuz. Bu şartlar altında yeni bir çocuk, hem sizin hem de çocuklarınız için çok zor olacak ne kadar manyıksız neyine güvenerek çocuk istiyo SOĞAN ERKEĞİ böyle Önceliğinizin çocukların mutluluğu gerekiyor.
01 Yorumla- 1 ay
Nasıl kurtuldun?
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 ayBeşinci çocuk için senin de çalışman gerekiyor, bez gökten gelmiyor deyin. Ayrıca madem bir faydası yok boşamak da bir çözüm. Bir de onun boğazını doyurmak için ekstra yorulmayın.
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yaşadığın durum gerçekten çok zorlayıcı olmalı. Dört çocuğuna bakmak, tarlada çalışmak ve hayvanlarla ilgilenmekle ne kadar güçlü ve fedakar bir kadın olduğunu gösteriyorsun! 💪 Eşinin sorumluluk almaması ve bu durumda yeni bir çocuk istemesi elbette büyük bir sıkıntı. Onunla hislerini açıkça konuşman çok önemli. Unutma, önceliğin sen ve çocukların olmalı. Kendine ve mevcut çocuklarına iyi bakmalısın. Sevgiyle kal. ❤️🌸
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
1 ayValla helal olsun adama ben kendi işimi yapıyorum gözüm korkuyor evlenmeye işsiz adam çoçuk istiyor 😂😂
73 Yorumla- 1 ay
Doğru 👍 ben açık yazmak istemedim
- Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı.
1 ayÇalışmıyor olur mu hiç o herkesten daha fazla çalışıyor 😂
34 Yorumla- 1 ay
Shdkdjw
Soran1 ayYok o onuda bırakıyo gerisi bana kalıyo yine ben çalışıyorum tövbee
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
1 ayÇalışmadan 4 tane yapmış daha 4 tane daha yapma hakkı var gadası
01 Yorumla
Soran1 ayÇalısıyodu o zaman
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 ayBoşan sende
00 Yorumla Çalışmayı bırak ev işi yemek hepsini yapmayı bırak sen hepsini yaptığın için adam şeyinden başka bişey düşünemez durumda evde çocuklar acından gürültü kıyamet koparınca akıllanır belki çocuklarıma kıyamam edemem deme bişey olmaz bi kaç günden kimse açlıktan ölmez ama sen bu sıkıntı stresle her türlü hastalığa yakalanırsın yaşlanınca çıkar acısı oda bu rahat kafayla genç kalır durumu tersine çevir o çalışsın sen yat
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 ay5 çocuk yapınca madalya mı verecekler? 30 yaşındasın zaten 4 çocuğun var adam daha kendine bakamıyor bir de 4 çocuk vermişsin o adama. Bir de işe girersen 5. Yaparım demişsin cidden garip biz 1 çocuğa cesaret edemiyoruz
00 Yorumla
1 ayKusura bakma ama bir inek de sen olmuşsun 30 yaşında 5. ye hamile kalınır mı. seni kullanıyor
Bence korunmalısın yapmışsın yapacağını zaten yazık etme kendine09 Yorumla
Soran1 ay4 çocugumla mutluyum inek lafı ayıp oluyor burada tebrik etmek yerine inek diyorsunuz sonra dogum oranları düştü diye ağlıyosunuz bir karar verin artık
- 1 ay
Tek başına Türkiye’nin doğum oranını mı yükselteceksin 😅
Sen mutluysan sorun yok adam çalışmıyor habire seni kullanıyor umarım geç olmadan farkına varırsın
Hayırlı kazançlar sana
Soran1 ayTek başıma yükseltmem ama bu bi gururdur 4 çocukla ayrı ayrı ilgilenebiliyorum bu devirde 1 çocuk bile yapmıyorlar ayrıca adamı da şutladım anasının evine eve almıyorum
- 1 ay
Şutladığın adamdan çocuk mu yapacan bir de
Soran1 ayYok yapmayacam
- 1 ay
Yapma zaten ne gerek var 30 yaşında kendine yazık ediyosun asalak adam yüzünden
Soran1 ayEve girmesine izin yok artık uzaktan para kazanıp bana mı gönderiyor yoksa boşanıyor mu kendisi karar versin😅
- 1 ay
Adam seni ve çocuğu yapmak için her şeyi yapar
Soran1 ayçocuk yapmıycam artık iş bulsun diye yaparım dedim ama yalandı🤣
Beşinci çocuk kocanın ta kendisi , beşinci çocuğa gerek var mı?
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. Tarlaya çalışacak ırgat istiyor işte yap beş on seneye hazır beleşe elemanlar olur akhdksjsksj
11 Yorumla
Soran1 ayYok tarlada calıstırmam asla
- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
1 ayAy saçmalamayın beee bu duruma ne 5. çocuğu
Git bağlat ya da korunun ne bileyim yapmayın 5. çocuğu falan, yazık günah çocuklara. 2 seveceksiniz diye çocuk mu yapılırmış yaa sabırrrrrr10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yaşına göre 4 çocuk yeter derim ama çocuk sahibi olmayı gönlünde varsa sen bilirsin, ama eşine çok güvenme, anladığım kadarıyla eşin işe girse de fazla sorumluluk taşımak istemez gibi geldi.
10 Yorumla
1 ayNolur 5. Çocugu yapmayın cok büyük sorumsuzluk gercekten çok zengin insanların bile 5 çocuk yapmasını doğru bulmuyorum en fazla 3 tane yapılmalı o da güzel iyi şartlarda bakılabilecekse
10 Yorumla
1 ayKesinlikle vereceği hiçbir söze güvenilmez. Yaptığı hiçbir düzelme eylemi kalıcı olmaz. Zaten 4 defa hata yapılmış 5. ye gerek yok. Ya düzelecek ya da yol verilecek.
00 Yorumla
1 aybence ondan habersiz git yumurtalarını bağlat. bu dünyaya 3 çocuk bile fazla. çocuk yetiştirmek çok zor
01 Yorumla
Soran1 ayHabersiz olmadı onayı gerekti onay vermedi
- Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
1 ayAllah sabır versin ama ne diye 4 çocuk yaptınız onu anlamak zor, yani başından beri görmedinmi nasıl biri 4 çocuk yaptın
08 Yorumla
Soran1 ayÇalışıyordu o zaman eve para getiriyodu
- 1 ay
Ozaman çalışıyordu da niye şimdi çalışmıyor? Dört çocuk yapmayacaktın bakım zor ve aklın varsa çocuk falan yapma
Soran1 ayEve almıyorum zaten her işimi kendim hallediyorum zaten
- 1 ay
iyi yapıyorsun belliki erkek gibi kadınsın aynı şekil devam et, adam akıllı gidip çalışmıyorsa günü geldiğinde yol ver gitsin derim
Soran1 ayErkek gibi derken
- 1 ay
Her işini kendi halledene erkek gibi derim
Soran1 ayYoo kadın gibiyim ben
- 1 ay
iyi kadın ol sorun yok
1 aySizin gibi sorumsuzlar yüzünden çocuklar diğer akranlarına bakıp yetersizlik hissediyor. Berbat ebebeynlersiniz
04 Yorumla
Soran1 ayÇok iyi ebeveynim kendimle gurur duyuyorum
Soran1 ayHer yiyeceği içeçeği organik çocuklarımın kazandığımı kendime değil çocuklarıma harcıyorum eksikleri yok
- 1 ay
Kendinede yatırım yapmalısın
Soran1 ayÖnceliğim çocuklarım sonra ben
1 ayZaten anlam veremiyorum fakirler daha çok üremek istiyor böyle erkeklerin topunu neyse
30 YorumlaAdam tek basına nüfus artısına destek verıyor daha ne yapsın hakkını yeme 😅
12 Yorumla
Soran1 ayBen destek vermiş oluyorumda neyse
- Aile & Toplum konusunda 995 cevap paylaştı.
1 aySen akıllîmısın 5 çocuga kim bakacak dogurma cocuk ilk önce iş bulsun sana baksın odan sora çocuk istesin 1 çocuk yeterli bu devirde
16 Yorumla- 1 ay
- 1 ay
Eyvallah doğur ozaman banane ya
- 1 ay
Teşekkür ederim
Sorumsuz bir adam. Bakamayacağınız, eğitim ve terbiye veremeyeceğiniz çocuklar yapmayın bir zahmet. Sizin yüzünüzden bizim nesil çekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayBenim de sağlam bi işim yok ve ben tutuyorum kendimi mecbur, Ben de bilirdim evleneyim de nolursa olsun demeyi ve bu yaşta otuzbire talim etmemeyi ama hayatın gerçekleri çok acı ve ben bunu çocuklarıma yaşatmak istemem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Calismiyorsa çocuk istemeyede hakki yok. Zenginler bile bir çocuk yaparken düşünüyor ona göre karar veriyor iyi bir gelecek verebilecek miyim diye.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Her zaman derim "erkekler sadece çocuk yapmak için var". Bu tezimin bir kere daha ne denli doğru olduğunu görmüş oldum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sakın yapma spiral tak veya kordonlarını bağla bu zamanda bana 4 çocuk bile fazla geliyor
03 Yorumla
Soran1 aySpiral taktıracaktım onay vermeyince takdıramadım koca onayı lazımmış kordonu da baglatamadım
Soran1 ayO zararlı ve her seferinde ona para veremem yıllık 3 kez kullanım önerliyor ona rağmen çok zararlı
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. 4e bakan 5e de bakar diye dusunuyorum yap gitsin...
02 Yorumla
Soran1 ayTekrar hamilelikle doğuma katlananam
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Adam çocuk yaparak çalışıyor demek bu kadar vasıfsızmış yazık
10 YorumlaSağlam bı iş bulmadan yaptırmayın sakın bu nasıl bı cahillik böyle ya
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı.
1 aySen hem ona hem kendine psikolog randevusu al
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kendini fazla yıpratıyorsun 5. çocuk için hata edersin
00 YorumlaAllah yardım etsin diyecek bir şey bulamıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. 2 ineğin 20 tavuğun da hatta kimsenin de yaşama garantisi yok ki maalesef, karşı çıkman lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySeni tebrik ederim çalışkan kadınsın. Ama kocan tembelmiş. Ben inşaatta çalışıyorum bir çocuğum var fazla çocuğa gerek yok önemli olan yetiştirebilmek.
00 Yorumlapsikoloğa yönlendir olumsuz yaklasiyorsa boşan hayata bir kere geliyorsun insan olarak yaşa
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Hayirlisi olsun ama sorumsuzluk hatsafada olan biri de çocuk yapmasin yaa
00 Yorumla
1 aySenin düşüncen güzel de, kocan zihiyetlileri kısırlaştırmak lazım.
00 Yorumla
1 ayÇocuğun günahına girmeyin bence hem kendinize hem ona eziyet olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 ayYap bacım 7 tane daha yap. Sen bakarsın onlara helalll
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 ayAdama bak hem fakir hem ziki büyük koycak yer bulamıyo
00 Yorumla
1 ayBabana soyle iyi bi dovsunler bunu kocan dayak istiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayHelal olsun ben de bir tane var zor bakıyorum maddiyatan dolayı böyle neyine güvenip çocuk istiyor erkekler anlamıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBence asla yapmamalısın, durum ortada. Şuanki zamanda bile 2 çocuktan fazla yapılmasına karşıyım maşallah diyim ama yapmamalısın
10 Yorumlaaileyi yoneten dominant olan emegi gecen sensin o ne karisiyor sen istiyorsan bilmem ama bu kadar yuk sendeyken ona laf dusmez sen istiyorsan yap ama onada bu kadar konusturma tirnaklarini cikar biraz
00 Yorumla
1 ayÇok bencil bir kocan var. O çocukların geleceklerini de düşünmek lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayUlan delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı peşine düşmüş.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayBacım git spiral taktır çok zor bişey değil kendine eziyet etme
00 Yorumla
1 ayKöyde yaşıyorsun ve bu uygulamayı kullanıyorsun , helal olsun 😁😁
12 Yorumla
Soran1 ayEvet kullanıyorum
- 1 ay
İyi
1 ayBelki cocugun yaşındayımdır ama hicmi düşünmez insan neden 4 cocuk yapıyorumki diye zaten ortam belli iken
00 Yorumla4 çocuğu ne akılla doğurdun ha 4 ha 5 ne fark eder
01 Yorumla
Soran1 ayÇok fark eder hamilelikten dogurmaktan yeni doğandan haberiniz yok tabi
Boşanabilirsin ablam en azından üstündeki yüklerin biri gider
10 Yorumla
1 ayKocana akıl veren yol gösteren ailesi bir büyüğü falan yok mu bu tembellikle 5. çocuk neyine
10 YorumlaCocuklar büyüyünce calisirlar diye 5. Yi istiyor olabilir. Belki şirker kurucak :)
00 YorumlaAman ha hem zor hem sana çok zor ama sen istıyon mu ve mutlaka korun sen
00 Yorumla5 inciye de izin verirsen sonra 6 7 8 öyle gider 😂😂
00 Yorumla
1 ayboş ver güvenme şuna. boyle devqm ederse ilerleyen yaşlarda tekmeyi köy g. tune gitsin
00 Yorumla
1 ayİdolüm ya enişteye bak hele dünyada cenneti yaşıyor aslan abim😅😅
01 Yorumla- 1 ay
Yarın iş buluyorum gençler sağolun tebrik mesajları için😘
1 ayKocani bosa baska ise basla
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 563 cevap paylaştı.
1 ayKapıya atma vaktin gelmiş adamı 😂
30 Yorumla
1 ayYap, 5ide yap adamın gönlü olsun.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayBir inekte sensin burada
01 Yorumla
Soran1 ayNiye
Gizli Üye(30-35)1 aySenin yaşın kaç ki? Ne kadar şanslı adam yahu nerden bulmuş senin gibisini
08 Yorumla
Soran1 ay30
Cevap sahibi1 aySenin gibi eşim olacak 10 kat fazla çalışırım. Böyle şanslı olacak kadar ne yaptı seni nasıl ayarladı
Soran1 ayNiye şanslı
Cevap sahibi1 ayYani bu kadar fedakarlık yapıyorsun tüm işleri çeviriyorsun onun için çocuk doğurup bakıyorsun o kılını bile kıpırdatmıyor hayat çok ilginç. Ben tek başına tüm ev işlerini yapan adamım ama yapayalnızım
Soran1 ay😔🥺
Cevap sahibi1 ayHangi şehirdesin
Soran1 ayNiye sordun
Cevap sahibi1 ayOlur ya hani ne bileyim 🙈
- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih