Modernleşme ve hipergami çağında 7/10 altı erkekler gerçekten yalnızlığa mahkum mu?

Arkadaşlar sosyoloji okuyorum, bu yüzden ilgi alanıma giriyor bu konuda araştırma yapıyorum. Sizin de düşüncelerinizi almak istiyorum.

Şöyle ki, modernleşme hareketleri kadınlara yalnızca siyasi değil her konuda seçme, karar verme hakkı verdi. Kadınlar da doğası gereği en iyiye ulaşmaya ve hipergamiye çok yatkınlar. Bu nedenle mesela 3/10 bir kadın bile her yönüyle 10/10 bir erkek istiyor, ki onun hayatındaki tek kadın olması da önemli değil. 5/10 bir erkeğin tek kadını, kraliçesi olmaktansa 10/10 bir erkeğin metresi, tek gecelik ilişkisi, fbs'i, hatta kölesi olmayı bile tercih edebiliyor.

Böyle bir durumda 7/10 altı erkekler tamamen yalnız kalırken, 7/10 ve üzeri erkekler de tek eşliliği tercih etmiyor. Sonucunda aile kurumu tamamen çöküyor.

Kadınlar ise kısa süreli ilişkilerle kullanıldığı ile kalıyor ancak belli bir yaştan sonra eğer çok çekici değilse onlar da yalnızlığa mahkum oluyor.

Eskiden mesela deliler, meczuplar, sakatlar vs. bile evlendirilir yuva kurardı. Bu da onlara iyi gelir topluma katardı. Şimdi 7/10 üzeri erkekler hariç herkes yalnız ve umutsuz.

Sizce?

Modernleşme ve hipergami çağında 7/10 altı erkekler gerçekten yalnızlığa mahkum mu?